• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Смяна на пружини 4та ген :)
HakДата: Понеделник, 21.10.2013, 22:41:36 | Message # 1
Рокудан (6)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 216
Статус: Офлайн
Здравейте, колеги, предишния собственик на колата ми е сложил жълти пружини АПЕКС (за да стане по-добра визията), но..... >(

тъй като вече тотално се ядосах след като си ударих колата за пореден път в някакъв легнал полицай, като преди това се набих в някакъв квартал, в който влизам за първи път и честно казано имам чувството че си оставих половината кола там.....много си я обичам и ми става жал вече :)

Та на въпроса. Имам оригиналното окачване и поизчетох доста как се сменя, но първо че нямам инструменти, второ че никога не съм го правил и трето ме е страх нещо да не скапя и да си потроша любимата кола :) Та мога ли да помоля някой от вас, любезни колеги, да ми помогне със смяната на пружините. В замяна съм готов да му оставя моите "супер спортни" пружини в знак на благодарност :D Или ако не е удобно или възможно, поне да ми препоръчате някой сервиз където няма да ми искат 100+ лева ...

Редактирано от Hak - Понеделник, 21.10.2013, 22:43:02

VIPER-CHДата: Понеделник, 21.10.2013, 22:46:58 | Message # 2
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Ако дойдеш до Сливен,смяната е от мен ;) Ако го съчетаеш с нещо де,все пак са си 600км :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 21.10.2013, 22:48:32

HakДата: Понеделник, 21.10.2013, 22:51:49 | Message # 3
Рокудан (6)

Quote VIPER-CH
Ако дойдеш до Сливен,смяната е от мен  Ако го съчетаеш с нещо де,все пак са си 600км

Оценявам високо офертата :p И непременно ще се възползвам от поканата ако случайно минавам от там някой път. Ама ще е за по бира.. мани ги тия пружини. Ама да дойда ей така - моята кола е супер спортна и ще ми изгори заплатата докато дойда....<_<  Аз съм основно в София, като от време на време се връщам да видя майните какво правят, да не им липсвам много

nightfighterДата: Понеделник, 21.10.2013, 22:55:54 | Message # 4
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote Hak ()
Имам оригиналното окачване и поизчетох доста как се сменя

Какво точно означава това?
Имаш оригиналните пружини,монтирани на оригиналните амортисьори, или имаш само оригиналните пружини, свалени от амортисьора.
Питам понеже в единия случай смяната е елементарна операция, в другия си иска малко по специални инструменти :)

MkillaДата: Понеделник, 21.10.2013, 22:59:41 | Message # 5
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Демек трябват му скоби , крик , гедоре и някой който може да го направи free :) Смяната е около 40 лева на амортисьор във 99.9% от сервизите.Като ги сваляш с който и да е то поне си набави гумичките за амортисьорите да ги смениш , защото твоите със сигурност са като баничка.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Понеделник, 21.10.2013, 23:01:25

HakДата: Понеделник, 21.10.2013, 23:00:09 | Message # 6
Рокудан (6)

Quote nightfighter
Имаш оригиналните пружини,монтирани на оригиналните амортисьори, или имаш само оригиналните пружини, свалени от амортисьора.

Амиии...забравих да спомена, моля за извинение ^_^ Имам 2 пружини оригинални, които са си само пружините, а задните 2 са обаче на амортисьорите.

Не ми е само за да го направя фрии. Както казах ще оставя пружините, а доколкото видях са около 70-80 лева. Просто ми беше интерсно да видя как се прави от някой опитен и да се запозная с някой от вас евентуално. Ако няма как да стане ще си ида на сервиз. Длъжен бях да попитам просто :)

Редактирано от Hak - Понеделник, 21.10.2013, 23:04:49

nightfighterДата: Понеделник, 21.10.2013, 23:07:48 | Message # 7
4G H22A 4WS MT

Значи задните можеш да си ги смениш сам,елементарна задача е.Отвиваш 3 гайки и си готов.Няма какво да счупиш или повредиш.
За предните обаче ще ти трябва скоба за да свиеш пружината, има и други начини но са малко или много опасни затова няма да ги споменавам :)
Някой от колегите от София, ще ти свърши работа и ще се радва на нови пружинки,за съжаление аз съм доста далеч от теб.

MkillaДата: Понеделник, 21.10.2013, 23:09:47 | Message # 8
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Аз лично мога да те съпортна със скоби но за смяна не се наемам , че после металокерамиката в устата ще преобладава ;)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

HakДата: Понеделник, 21.10.2013, 23:13:12 | Message # 9
Рокудан (6)

Quote Mkilla
Аз лично мога да те съпортна със скоби но за смяна не се наемам , че после металокерамиката в устата ще преобладава

Благодаря много, но ме е малко страх :) Даже не малко...ами доста...че за тия зъби толкова страдания изстрадах. Не е като да си сменя пръскалките с такива от джаз. Понеже горе-долу това ми е опита :D
(кар аудитоо не го броя ..там е друго :p )

nightfighterДата: Понеделник, 21.10.2013, 23:15:45 | Message # 10
4G H22A 4WS MT

Quote Hak ()
Просто ми беше интерсно да видя как се прави

Това лесно мога да ти го обясня:
Задни: Махаш страничните кори на багажника, на бомбето има 2 гайки,между тях е стъблото на амортисьора.Отвиваш гайките, вдигаш с крик, задната гума, сваляш гумата, долната част на амортисьора е на един болт (хоризонтален) , отвиваш го,вадиш всичко комплект ,слагаш другия,сглобяваш.
Предни: Същата процедура, само че ги вадиш от вилката отдолу.Ако са сглобени с амортисьора,ако е както при теб си трябва специализирана скоба с която да свиеш пружината. Не е работа за теб, ако не си го правил преди!!

GarfiДата: Вторник, 22.10.2013, 00:07:40 | Message # 11
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Мисля, че другата седмица можем да ти свършим работа, ако ти се идва до Костинброд.

VIPER-CHДата: Вторник, 22.10.2013, 00:22:16 | Message # 12
BIKER

Quote Mkilla ()
че после металокерамиката в устата ще преобладава
Стига бе,това си е елементарен ремонт.Сменям по поне 4-6 амортисьора на седмица,трябваше да съм без зъби :D
Меен,ако имаш винтоверт на въздух,ще си ги смениш и сам за 1час,щото единствения зор ще ти е да навиеш скобите-смачкаш пружината докато охлаби стеблото и гайката на стеблото.
За да не се мъчиш иди само за предните в сервиз а задните ще си ги смениш сам,както ти е обяснил Веско.
А ако все пак ти се идва,ще те светна как става срещу няколко бири(докато ги сменим :D ) ама доста бензин ще изгориш.
пп.На мен пружини не ми трябват,аз си имам Eibach Springs :p

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 22.10.2013, 00:23:16

HakДата: Сряда, 23.10.2013, 09:07:22 | Message # 13
Рокудан (6)

Quote Garfi ()
Мисля, че другата седмица можем да ти свършим работа, ако ти се идва до Костинброд.

Звучи страхотно :) Значи ще прекарам тая седмица участъка пазарджик-пловдив от магаситралата пак в аварийната лента  :p Значи живот и здраве ще се видим другата седмица, само да не ми се наложи д аостнаа в пловдив, ама ако има нещо - ще пиша :)

Благодаря отново на всички за съветите и съдействието !  biggrin

NightRiderДата: Сряда, 23.10.2013, 22:43:01 | Message # 14
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Quote VIPER-CH
Меен,ако имаш винтоверт на въздух,

Според  моят любим съфорумник ,всеки един от нас трябва задължително в килера да има въпросният винтоверт.
А ако няма да иде веднага да си купи. Не ви е срам да нямате винтоверти . Ама ха :D lol

Тук предлагам и сайт от кадето може да си го закупите . По марков не намерих :p
http://www.ebay.com/itm....=229466

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

VIPER-CHДата: Сряда, 23.10.2013, 22:50:07 | Message # 15
BIKER

Линка ти не струва и да,всеки да се снабди с този инструмент :D
http://www.beta-tools.bg/article.php?id=1927DA

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda