Смяна на пружини 4та ген :)
|
|
Hak | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 22:41:36 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 216
Статус: Офлайн
| Здравейте, колеги, предишния собственик на колата ми е сложил жълти пружини АПЕКС (за да стане по-добра визията), но.....
тъй като вече тотално се ядосах след като си ударих колата за пореден път в някакъв легнал полицай, като преди това се набих в някакъв квартал, в който влизам за първи път и честно казано имам чувството че си оставих половината кола там.....много си я обичам и ми става жал вече
Та на въпроса. Имам оригиналното окачване и поизчетох доста как се сменя, но първо че нямам инструменти, второ че никога не съм го правил и трето ме е страх нещо да не скапя и да си потроша любимата кола Та мога ли да помоля някой от вас, любезни колеги, да ми помогне със смяната на пружините. В замяна съм готов да му оставя моите "супер спортни" пружини в знак на благодарност Или ако не е удобно или възможно, поне да ми препоръчате някой сервиз където няма да ми искат 100+ лева ...
Редактирано от Hak - Понеделник, 21.10.2013, 22:43:02 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 22:46:58 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ако дойдеш до Сливен,смяната е от мен Ако го съчетаеш с нещо де,все пак са си 600км
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 21.10.2013, 22:48:32 |
|
| |
Hak | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 22:51:49 | Message # 3 |
Рокудан (6)
| Quote VIPER-CH Ако дойдеш до Сливен,смяната е от мен Ако го съчетаеш с нещо де,все пак са си 600км
Оценявам високо офертата И непременно ще се възползвам от поканата ако случайно минавам от там някой път. Ама ще е за по бира.. мани ги тия пружини. Ама да дойда ей така - моята кола е супер спортна и ще ми изгори заплатата докато дойда....<_< Аз съм основно в София, като от време на време се връщам да видя майните какво правят, да не им липсвам много
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 22:55:54 | Message # 4 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote Hak ( ) Имам оригиналното окачване и поизчетох доста как се сменя Какво точно означава това? Имаш оригиналните пружини,монтирани на оригиналните амортисьори, или имаш само оригиналните пружини, свалени от амортисьора. Питам понеже в единия случай смяната е елементарна операция, в другия си иска малко по специални инструменти
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 22:59:41 | Message # 5 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Демек трябват му скоби , крик , гедоре и някой който може да го направи free Смяната е около 40 лева на амортисьор във 99.9% от сервизите.Като ги сваляш с който и да е то поне си набави гумичките за амортисьорите да ги смениш , защото твоите със сигурност са като баничка.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 21.10.2013, 23:01:25 |
|
| |
Hak | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 23:00:09 | Message # 6 |
Рокудан (6)
| Quote nightfighter Имаш оригиналните пружини,монтирани на оригиналните амортисьори, или имаш само оригиналните пружини, свалени от амортисьора.
Амиии...забравих да спомена, моля за извинение Имам 2 пружини оригинални, които са си само пружините, а задните 2 са обаче на амортисьорите.
Не ми е само за да го направя фрии. Както казах ще оставя пружините, а доколкото видях са около 70-80 лева. Просто ми беше интерсно да видя как се прави от някой опитен и да се запозная с някой от вас евентуално. Ако няма как да стане ще си ида на сервиз. Длъжен бях да попитам просто
Редактирано от Hak - Понеделник, 21.10.2013, 23:04:49 |
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 23:07:48 | Message # 7 |
4G H22A 4WS MT
| Значи задните можеш да си ги смениш сам,елементарна задача е.Отвиваш 3 гайки и си готов.Няма какво да счупиш или повредиш. За предните обаче ще ти трябва скоба за да свиеш пружината, има и други начини но са малко или много опасни затова няма да ги споменавам Някой от колегите от София, ще ти свърши работа и ще се радва на нови пружинки,за съжаление аз съм доста далеч от теб.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 23:09:47 | Message # 8 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Аз лично мога да те съпортна със скоби но за смяна не се наемам , че после металокерамиката в устата ще преобладава
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
Hak | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 23:13:12 | Message # 9 |
Рокудан (6)
| Quote Mkilla Аз лично мога да те съпортна със скоби но за смяна не се наемам , че после металокерамиката в устата ще преобладава
Благодаря много, но ме е малко страх Даже не малко...ами доста...че за тия зъби толкова страдания изстрадах. Не е като да си сменя пръскалките с такива от джаз. Понеже горе-долу това ми е опита (кар аудитоо не го броя ..там е друго )
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 21.10.2013, 23:15:45 | Message # 10 |
4G H22A 4WS MT
| Quote Hak ( ) Просто ми беше интерсно да видя как се прави Това лесно мога да ти го обясня: Задни: Махаш страничните кори на багажника, на бомбето има 2 гайки,между тях е стъблото на амортисьора.Отвиваш гайките, вдигаш с крик, задната гума, сваляш гумата, долната част на амортисьора е на един болт (хоризонтален) , отвиваш го,вадиш всичко комплект ,слагаш другия,сглобяваш. Предни: Същата процедура, само че ги вадиш от вилката отдолу.Ако са сглобени с амортисьора,ако е както при теб си трябва специализирана скоба с която да свиеш пружината. Не е работа за теб, ако не си го правил преди!!
|
|
| |
Garfi | Дата: Вторник, 22.10.2013, 00:07:40 | Message # 11 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Мисля, че другата седмица можем да ти свършим работа, ако ти се идва до Костинброд.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 22.10.2013, 00:22:16 | Message # 12 |
BIKER
| Quote Mkilla ( ) че после металокерамиката в устата ще преобладава Стига бе,това си е елементарен ремонт.Сменям по поне 4-6 амортисьора на седмица,трябваше да съм без зъби Меен,ако имаш винтоверт на въздух,ще си ги смениш и сам за 1час,щото единствения зор ще ти е да навиеш скобите-смачкаш пружината докато охлаби стеблото и гайката на стеблото. За да не се мъчиш иди само за предните в сервиз а задните ще си ги смениш сам,както ти е обяснил Веско. А ако все пак ти се идва,ще те светна как става срещу няколко бири(докато ги сменим ) ама доста бензин ще изгориш. пп.На мен пружини не ми трябват,аз си имам Eibach Springs
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 22.10.2013, 00:23:16 |
|
| |
Hak | Дата: Сряда, 23.10.2013, 09:07:22 | Message # 13 |
Рокудан (6)
| Quote Garfi ( ) Мисля, че другата седмица можем да ти свършим работа, ако ти се идва до Костинброд. Звучи страхотно Значи ще прекарам тая седмица участъка пазарджик-пловдив от магаситралата пак в аварийната лента Значи живот и здраве ще се видим другата седмица, само да не ми се наложи д аостнаа в пловдив, ама ако има нещо - ще пиша
Благодаря отново на всички за съветите и съдействието !
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 23.10.2013, 22:43:01 | Message # 14 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote VIPER-CH Меен,ако имаш винтоверт на въздух, Според моят любим съфорумник ,всеки един от нас трябва задължително в килера да има въпросният винтоверт. А ако няма да иде веднага да си купи. Не ви е срам да нямате винтоверти . Ама ха
Тук предлагам и сайт от кадето може да си го закупите . По марков не намерих http://www.ebay.com/itm....=229466
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 23.10.2013, 22:50:07 | Message # 15 |
BIKER
| Линка ти не струва и да,всеки да се снабди с този инструмент http://www.beta-tools.bg/article.php?id=1927DA
|
|
| |