чек контрол
|
|
NightRider | Дата: Сряда, 23.10.2013, 21:40:31 | Message # 1 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Братя и сестри дайте акъл ,като дам буксата на късо и след това контакт с ключа би трябвало жълтата лампа да изгасне и ако има някаква грешка да започне да мига.Ама при мен от вчера лампата е ще да изгасне а най -интересното е че лампичката на АБС а гасне и почва да мига 1 път което аз си го знам . тоест омпа отчита грешка . ама до вчера ми даваше грешка 7,12,14 а сега след 20 км. каране дори и при движение не светна чека ?????? ква е таз мистерия ????? Оборотите на колата като загрее варират от 1000 до 1500 ама аз си мисля че ова е от ЕАЦВ то защото ще преди да започна да сменям колектора няколко пъти ми го направи ,ама тогава беше студена .както да е ще го сваля и ще го почистя . все пак ако имате някаква идея каква е мистерията около чек лампата пишете .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 23.10.2013, 22:41:04 | Message # 2 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 23.10.2013, 22:45:17 | Message # 3 |
Aristocrat
| е извадих го и след като дам контакт лампата на чека си гасне
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 23.10.2013, 22:48:42 | Message # 4 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 23.10.2013, 22:51:16 | Message # 5 |
Aristocrat
| аха
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 00:00:03 | Message # 6 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Тва с оборотите като го "оправяш" задължително свали и FITV клапана и го почисти и регулирай както пише в темата тук: http://preludebg.com/forum/12-1475-1
Много хора имат проблем с FITV и си мислят, че проблема е другаде и почистват ли почистват EACV-то (което след толкова чистене няма как да е мръсно) и се чудят кой полтъргайст им прави номера... Като не е регулиран правилно тоя клапан може да прави толкова много видове мизерии, че не мога да ги изброя. Причината - vacuum leak
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 00:15:56 | Message # 7 |
Aristocrat
| Quote eDaniel Тва с оборотите като го "оправяш" задължително свали и FITV клапана и го почисти и регулирай както пише в темата тук
Абре Ханс , каде виде на дросел от про серията тоз клапан ??????? този клапан понастоящем се търкаля в спалнята с целия колектор щото ме мързи да гго прибера
Редактирано от NightRider - Четвъртък, 24.10.2013, 00:16:51 |
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 00:19:44 | Message # 8 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Оф пак забравих, че си със Скункс деба Той толкова скопен тоя всмукател, че на нищо не прилича...
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
KONI | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 14:36:14 | Message # 9 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| здравей. относно чека немога да дам мнение. относно оборотите провери си маркуча от капака на клапаните до всм.колектор. и по точно ,,г,, образния преходник които всъщност е клапан. при мен също се получаваше това клатене на оборотите и дори след чистене на ИАСВ не се оправи. оказа се ,че въпросното клапанче е потрошено вътре и зас- муква въздух по всяко време и оттам нестабилните обороти. поздрави.
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 18:05:24 | Message # 10 |
Aristocrat
| при мен не е от него . сега отивам да разглобя еацв то и да го мия .после пак ще пиша .
|
|
| |
Age | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 18:24:29 | Message # 11 |
H22 Team
Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 91
| Колега с какво ЕКУ караш?
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 18:29:16 | Message # 12 |
Aristocrat
| Quote eDaniel Оф пак забравих, че си със Скункс деба
Вие двамата с Мкилата сте роднини на 100% съм сигурен и двамата сте яко отнесени По този повод се сетих за един виц който знам от казармата. Седят на една пейка в парка дядо и внуче. Дядото си чете вестник а внучето извднъж казва Дядо ,дядо виж една камила лети. Дядото : Дааа, да. Внучето :Дядо ,дядо виж още една камила лети . Дядото :Дааа ,да. Внучето :Дядо ,дядо виж цяло стадо камили летят . Дядото: Дааа,да те там вият свойте гнезда. И вие двамата толкова слушате колкото дядото .
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 18:32:53 | Message # 13 |
Aristocrat
| Quote Age Колега с какво ЕКУ караш?
п13 брат ти си моя човек който може да ми даде точното инфо щото другите тука са лайци още са на ОЕМ вълна Ти поне си със същия всмукател и дросел . аз еацв то не съм го изкарал с маркучи отпред а си го сложих на колектора кадето му е мястото . обаче си бе доста мръсен . а и с вакумите може да съм объркал нещо ,ама като гледам в манюала не съм .ама знам ли
|
|
| |
Age | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 18:35:36 | Message # 14 |
H22 Team
Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 91
| Аз като сложих двигателя със Скункса и на мен ми светеше чека постоянно без да гасне, след дълги игри на мапера успя да направи празният ход на 1300 оборота но нямам как иначе гасне. По спомен отзад на смукателя имаше две тръбички за вакуумите та понеже те идват много близо до файруола едното се късаше постоянно и оборотите ми започваха да танцуват така. Обърни внимание дали водата е вързана в правилната посока на клапанчето за празният ход.
ПС Вземи едно П28 и да ти го чипнат иначе няма спасение....
Редактирано от Age - Четвъртък, 24.10.2013, 18:37:37 |
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 24.10.2013, 18:42:06 | Message # 15 |
Aristocrat
| ама на мен чека като карам не ми свети изобщо не показва грешки .Колата като загрее почва да мени оборотите от 900 до 1400. и то не непрекъснато. ЕАЦВ то е включено точно ,тоест маркучите са правилни този който идва от тръбичката която е на 180 градуса отива долу на термостата а другия от горе.
|
|
| |