Проблем с запалване (ако мога така да го нарека)
|
|
Golden | Дата: Вторник, 03.12.2013, 13:22:07 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 202
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги. Вчера вечерта на околовръстното на София както си стоя на светофара, светва зелено и а да тръгна и колата угасва. После не иска да запали. Докато чаках да ме издърпат до нас реших да проверя каде може да е проблема. Извадих едно кабелче от багажника махнах единия кабел от делкото сложих това кабелче вътре и някъде на някое винтче да видя дали ще има искра. Е да ама се оказва, че изкра няма. Следователно решавам, че проблема може да е бобина или комутатор. Е да ама днес решавам да и дам втори шанс и сутринта се качвам и тя решава да запали. Поработи около 30 секунди и пак умря и не иска да запали отново. Отворих делкото да поразгледам дали няма да видя проблема. Позачистих клемите и всичко през което минава ток. Сглобих делкото, качвам се в колата и пак пробвам. Пак запалва за около 5 секунди и пак умира и разбира се после не иска да запали.
Някой да има идея от какво може да е и как да го оправя?
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 03.12.2013, 16:15:16 | Message # 2 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| На един приятел му беше така по сьщия начин. Палеше колата и като поработи малко угасваше. Като престоеше колата , пак палеше и работше ама не за дьлго. Оказа се комутатор. За мойта купувах комутатор да имам резерва и по спомен беше 50-60 лв заедно с топлпроводимата паста с която се маже сьщо като процесорите на компютрите.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Вторник, 03.12.2013, 16:20:07 |
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 04.12.2013, 00:16:06 | Message # 3 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| И според мен проблема е в комутатора.
|