въпрос планка скоростен лост и жило за управлвние на парното
|
|
otacon1 | Дата: Четвъртък, 05.12.2013, 22:36:30 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 101
Статус: Офлайн
| Здравейте, колеги! Реших се аз да си ремонтирам управлвението на парното,но като вадих хеад контролера не видях откъде точно минава жилото за управление на клапата топло студено,разгледах в мануала но пак ме ми стана ясно сложих жилото ама нещо върви тегаво някой ако се сеща или може да види откъде точно минава много ще помогне,махнах и скоросният лост и пласмасата под него и забелязах че планката на която се държи лоста има луфт предният собствени е слагал шорт шифтър и си мисля че майсторите не са са стестегнали болтовете при вас как е ?.Също така като набивам трета при гонки понякога не влиза и сега разбрах защо в предната основа на лоста има човка и пластина като в задната(на снимката) ,но в предната като включвам 1,3,5 леко има контакт докато при 4,5 и задна разстоянието е около 3см. дали това е нормално или треябва да се регулира.
|
|
| |
Кръчмонавта | Дата: Четвъртък, 05.12.2013, 22:42:59 | Message # 2 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
| Жилото на парното ще го видиш на пасажерската седалка, отдолу под таблото точно зад края на барчето(средна конзола май също се казваше) и там се захваща на 2 3 щипчици и излита нагоре.Вижда се около 10 сантиметра по спомен и едниния край не се вижда защото се скрива, а другия се закача за клапата.За другото нямам представа, не съм го гледал ама си сложи и ти един шорт шифтър и си ти
|
|
| |
otacon1 | Дата: Петък, 06.12.2013, 12:26:57 | Message # 3 |
Годан (5)
Град/Държава: /Bulgaria
| Колеги работата е спешна ,че съм разглобил колата и чакам помощ.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 07.12.2013, 00:28:54 | Message # 4 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Колега, аз не виждам от къде и какво искаш да регулираш в лоста на скоростите? Това че някоя предавка не влиза гладко, е от синхронизаторите в скоростната кутия. Тях няма как да ги регулираш,може да си поръчаш нови и да ги смениш,но лично аз бих сменил направо цялата кутия Да се прави си заслужава само, ако твоята е някоя рядка и скъпа
|
|
| |