Безпокойство
|
|
VRG | Дата: Събота, 14.12.2013, 17:35:56 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 42
Статус: Офлайн
| Не зная в какво може да е проблемът, искам съвет. По принцип не използвам ръчната спирачка, но днес я изпънах. След това индикацията за нея не угасна, светна и намиращата се по-в дясно BRAKE, а после светна и жълтата ABS над нея. След спиране и пускане на двигателя процедурата се повтаря - светят две червени и една жълта индикации. Колата мина на преглед и обслужване в Омбре, така че сигурно не е нещо сериозно, но понеже ми предстои пътуване, дали да тръгвам с нея?
|
|
| |
galev_90 | Дата: Събота, 14.12.2013, 17:51:55 | Message # 2 |
Хачидан (8)
Група: Приятели
Съобщения: 592
| Колега, провери си дали ти светят стоповете.Ако имаш изгоряла крушка на стопа, ще ти светят вътре индикации по таблото.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 14.12.2013, 17:52:58 | Message # 3 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Специално за ръчната спирачка може да е от ниско ниво на сп.течност както и от задържане на апарат и от там да ти свети и ABS-a но ти казваш , че са я обслужвали , така , че се предполага да са окей тези неща.Върни се и ги питай какъв ти е проблема.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Събота, 14.12.2013, 17:53:33 |
|
| |
NSBOP | Дата: Събота, 14.12.2013, 18:27:31 | Message # 4 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Но преди да се върнеш виж дали ти работят светлините отзад... За да си спестиш разкарване ако е от това.
|
|
| |
VRG | Дата: Събота, 14.12.2013, 18:40:11 | Message # 5 |
Сандан (3)
| Благодаря! Ще видя дали светят светлините отзад. Значи не е нещо сериозно.
|
|
| |
VRG | Дата: Събота, 14.12.2013, 18:43:43 | Message # 6 |
Сандан (3)
| Quote Mkilla ( ) Върни се и ги питай какъв ти е проблема. Взех я в последния момент, преди да затворят днес, а утре, естествено, е неделя. А и този казус се случи не веднага, а по-късно.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 14.12.2013, 22:04:11 | Message # 7 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote VRG ( ) Колата мина на преглед и обслужване в Омбре, така че сигурно не е нещо сериозно, От това дето съм чувал...
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
MonsterOOD | Дата: Събота, 14.12.2013, 23:00:21 | Message # 8 |
ARBITER
Съобщения: 198
| http://preludebg.com/forum/12-1633-1#23110 Мисля, че това ти е проблема. Чекни темата и ще ти стане ясно Ако не е това, ще го мислиме
Engine: H23A2 160 ps
Редактирано от MonsterOOD - Събота, 14.12.2013, 23:00:46 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 14.12.2013, 23:07:15 | Message # 9 |
BIKER
| Quote MonsterOOD ( ) Мисля, че това ти е проблема. То там и други неща се срещат "Това е членът на загорял, самотен паяк, свил гнездо във въздуховода. "
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
VRG | Дата: Вторник, 17.12.2013, 19:53:50 | Message # 10 |
Сандан (3)
| Quote MonsterOOD ( ) http://preludebg.com/forum/12-1633-1#23110Мисля, че това ти е проблема. Чекни темата и ще ти стане ясно Благодаря ви много, колеги! Точно това се оказа проблемът, а вашият съвет ми спести пари преди и нерви при пътуването. Изгоряла беше крушка на заден стоп. Друго интересно нещо. Беше ми изгоряла и крушка на късите светлини отпред. При смяната се оказа, че цокълът е Н4 - за крушка с къси и дълги, а всъщност жиците са 2 - само за къси. Това дали е нормално?
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 17.12.2013, 20:11:31 | Message # 11 |
BIKER
| Quote VRG ( ) Това дали е нормално? Така си е оригинал
|
|
| |
VRG | Дата: Вторник, 17.12.2013, 20:39:59 | Message # 12 |
Сандан (3)
| Тогава могат и дълги да се вкарат там да светят?
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 17.12.2013, 20:51:19 | Message # 13 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Тия 4-та генерация прелюди като ви изгори 1 крушка и колата спира...
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
addicted | Дата: Вторник, 17.12.2013, 21:47:26 | Message # 14 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| На мен така ми светваха лампите и гаснеха след няколко секунди, докато не светнаха постоянно миналата седмица.Всички крушки са здрави, течноста е на средата между минимум и максимум, ABS нямам(ама заводско нямам), колата спира. Отзад в левият стоп имаше една букса която беше откачена от скобата която я придържа към тялото на стопа и беше изсукана по странен(едвали заводски) начин, оправих я и я щракнах в предвиденият и държач и от тогава лампитене гаснат(пак казвам че стоповете си светят и двата). Сега като съм по свободен по празниците ще видя да зачистя клемите, и да проверя въпросните датчици за изгоряла светлина(в ръководството пише как но немога много да го схвана) и силно се надявам вече да изгаснат. Усеща се промяна в интензитета на лампата за ръчната спирачка като я дръпна(светва малко по ярко) такаче мисля че не е от нея.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 17.12.2013, 22:59:44 | Message # 15 |
BIKER
| Quote Mkilla ( ) Тия 4-та генерация прелюди като ви изгори 1 крушка и колата спира... Цъ!Просто е по-умна от пета
|
|
| |