предно стъкло
|
|
NightRider | Дата: Четвъртък, 30.01.2014, 19:34:55 | Message # 1 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Въпросът ми е ако намеря в някоя морга Прелюд лесно ли мога да му сваля предното стъкло ? И просто да ида след това да ми го монтират . Вчера докато карах некъв бус пред мен изстреля едно камъче и ми прасна стъклото .то не е голяма щета де , днес стъкларите казаха ,че ще го оправят . Ама като ги попитах колко струва ново стъкло , (идеята ми бе след като я пребоядисам да и сменя и предното стъкло ) онемях . 400-500 евро . па аз за толкова намерих ф20 след фейса тука супер запазена .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 30.01.2014, 20:15:57 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Ново стъкло от Хонда е 800 лева без оплътненията.Ново такова на Пилкингтън е около 200.Китайче около 150.Сложи си 2-рото ако намериш , правят джамове за доста коли за ОЕМ вграждане и са добри.Набави си и нови оплътнения , защото твоите са на "камък" 100%.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 30.01.2014, 20:16:23 |
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 30.01.2014, 20:18:14 | Message # 3 |
Aristocrat
| камък е меко казано .Мерси Андро
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 30.01.2014, 22:18:49 | Message # 4 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Значи,много трудно се сваля стъкло за да го ползваш отново.Почти сигурно е ,че ще го счупиш ако не си свалял преди Става със струна ,пробива се малък отвор и се пъха струната и назад-напред се реже силикона като се обикаля....само това е начина.Стреми се да се реже в една линия Приготвил съм струна-стъкларска да пращам на Гущеров да ми сваля от следващия прелюд щото счупи две с резец като опитваше да ми свали аз съм с китайче...има 2-3 вида китайски като почнеш от 90-150лв. Не е лошо моето,има си и сенник но гадно се поти отватре и стана на точки от камъчета и пясък....слабо качество а е 3 годишно.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 30.01.2014, 22:35:44 | Message # 5 |
Aristocrat
| Бе то мойто може да си кара още сума време ама уплътненията са се удървили . а не мога само тях да сменя Тука Китайчета от 90 лв и от 150 лв няма изобщо няма Левове Хората искат Евро
|
|
| |
Agilent | Дата: Сряда, 19.02.2014, 13:57:40 | Message # 6 |
Нидан (2)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 32
| и на мен ми предстои смяна на челно стъкло , поръчах си нови щипки че имам счупени , уплътнение не намерих а и е много пари , дилемата е следната Пилкинтън имали само синьо и синьо с лента не знам какво е било оригиналното и дали ще се различава много , то това тониране почти не се забелязва но все пак .. някой който е смянял да каже как стои след това и за какво трябва да се внимава при монтажа че като ги знаем някой майстори страх ме хваща
|
|
| |
Shoty | Дата: Сряда, 19.02.2014, 14:56:59 | Message # 7 |
Сандан (3)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 79
| Колега, Търсиш фирма, която дава гаранция за труд и издава фактура за труда си (можеш да ги тормозиш с КЗП).
Защо: На моя прелюд сменях предно стъкло, първо при "приятел" - ефекта беше не добре залепено стъкло в следствие на което спукване.
Втория път отидох в специализирана фирма, хората ми дадоха гаранция за стъклото и труда, уви пак не се справиха от първия път, НО поне нямах никакви непредвидени разходи в последствие (освен време и гориво). И вече 2 години си пея.
Относно Стъклкото, моя съвет е вземи това с лентата, преливането е приятно, а гадните проблясъци между двата сенника, откъм стъклото за задно виждане, са силно редуцирани:)
|
|
| |
Agilent | Дата: Сряда, 19.02.2014, 17:02:06 | Message # 8 |
Нидан (2)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 32
| Благодаря колега , със сигурност ще е в сервиз с гаранция и фактура тъй като колата има каско и застрахователя иска фактура за да ми плати щетата , аз се спрях на стъкло без лента понеже искам да е максимално близка визията със стоковия прелюд , идеята беше какъв цвят е оригиналното стъкло , дали е тонирано в синьо или в зелено , надявам се нещата да се получат от 1-я път при мен , все пак е голяма фирма с опит ,а и стъклото не е китайско за 100-тина лева а европейско /Пилкингтън/ за над 300 лева
|
|
| |
Shoty | Дата: Сряда, 19.02.2014, 17:18:02 | Message # 9 |
Сандан (3)
Съобщения: 79
| Синьо с лента е оригиналното стъкло на Хонда Прелюд 4-та. (Поне за хамериканските).
П.С. Независимо какво по произход стъклото, имай на предвид че старее. Как да го познаеш: На пряка слънчева светлина, гледайки го отвън под някакъв ъгъл, ако забележиш петна - искай смяна:)
|
|
| |
addicted | Дата: Сряда, 19.02.2014, 17:54:16 | Message # 10 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| Аз сменях челно стъкло лятото.В "Мустанг" ми искаха над 350 лева за европейско стъкло без смяната, в "Кобра" ми взеха малко над 130 лева със смяната за китайско стъкло и гаранция.Аз разлика с оригиналното което беше не откривам все още, дори от момента в който го сложиха до сега не ми е направило впечетление да има някаква разлика.Със сенник е който си е много готин.Миналата седмица един бус хвърли камък който доста здраво го изтряска но видими с просто око поражения няма(учудващо и за мен).А като ти сменяват стъклото много да внимават да не надерат боята, щото ако видиш рамката около моето колко е изгнила поради това лошо щи стане.В сервизното има описание как се прави и какви разстояния трябва да се оставят за да стане всичко както трябва.
Попринцип може да се свали и от друг прелюд но едвали ще успееш като нямаш опит.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 19.02.2014, 19:19:22 | Message # 11 |
BIKER
| Quote addicted ( ) Аз разлика с оригиналното което беше не откривам все още, Ще откриеш след година....аз съм с китайче за същата цена от Кобра и резултата е видим а е на 2години и нещо.Доста ще се начука отвън Quote Agilent ( ) Пилкинтън имали само синьо и синьо Което и да избереш тази марка е много добра.Вграждат фабрично стъкла на Ягуар и други марки. Един съвет; Като махнеш счупеното стъкло огледай обзорната рамка за корозии и ако има ги обработи и боядисай преди да залепят новото.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
addicted | Дата: Сряда, 19.02.2014, 19:38:42 | Message # 12 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| Quote VIPER-CH ( ) Като махнеш счупеното стъкло огледай обзорната рамка за корозии и ако има ги обработи и боядисай преди да залепят новото. Задължително
|
|
| |
rollin | Дата: Сряда, 19.02.2014, 23:40:00 | Message # 13 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Оригиналното ми стъкло се счупи преди 2 седмици(според майсторите е било отлепено на едно място и за това) След консултация с няколко човека и като не успях да намеря втора ръка оригинално викнах Кобрите и за 130лв ми сложиха някво китайско. За сега е ОК но и Косьо ми каза, че лесно се драскало и набивало, ама да изкара 3 години пък ше го мисля тогава
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 19.02.2014, 23:44:16 | Message # 14 |
BIKER
| Мда,за това говорих и аз...при мен е факт!
|
|
| |
batkosio | Дата: Четвъртък, 20.02.2014, 00:02:27 | Message # 15 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Моето струваше 180 лева, и след 2 години вече не струва- дори кварталните котки успяха да го надраскат, да не говорим за камъчета и прах при ползване на чистачки.
|
|
| |