Дигитално табло за 4г. (за парното)
|
|
Golden | Дата: Четвъртък, 13.02.2014, 16:07:34 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 202
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги. Въпроса ми е дали може да се сложи дигиталното табло на мястото на това с ръчките. (Става въпрос за контролера на парното) Предполагам ще трябва да се преправя нещо защото това за регулирането на температурата е със жило. Някой ако има идея как да го направя моля да сподели.
Благодаря.
|
|
| |
Кръчмонавта | Дата: Четвъртък, 13.02.2014, 16:09:47 | Message # 2 |
Годан (5)
Съобщения: 101
| Искаш да е по-ярко или да е с тъчскриин, или?(пообясни малко за бавномислещия ми мозък )
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 13.02.2014, 16:37:22 | Message # 3 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Можеш, но мисля, че трябва да сложиш и air mix моторчето за да ти работи ръчното управление (за автоматичното ти трябват и други работи).
|
|
| |
Golden | Дата: Четвъртък, 13.02.2014, 17:12:36 | Message # 4 |
Рокудан (6)
Съобщения: 202
| Да взема да сложа климатроник май а? Така и така съм почнал и климатик ще трябва да сложа някой ден... направо да си сложа климатроника..
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 13.02.2014, 19:39:48 | Message # 5 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Това найстина е интересен въпрос .Аз нямам климатик а и такава "екстра" за тукашния климат е напълно безмислена .Обаче за красота бих си сложил и аз дигитално стига да мога да го напасна към обикновенното. Айде разбирачите да сложат по едно рамо.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
addicted | Дата: Четвъртък, 13.02.2014, 20:43:11 | Message # 6 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| Аз се интересувах от същото когато Веско продаваше неговият такъв модул, попитах го и ето какво ми отговори(надявам се че няма да се сърди):
"Можеш,да сложиш модула и ще работи,но няма да можеш да управляваш топло студено(понеже сега е с жило, което ако сложиш модула няма къде да захванеш), няма да можеш да управляваш вентилатора! така че само с модула не става, трябват ти поне Air mix motor, релето и транзистора за вентилатора - а то направиш ли това по добре прави всичко."
Такаче май само с контролера няма да стана, трябват си около половината части за интервенцията климатик-климатроник, пък за тези без климатик сигурно и повече.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 13.02.2014, 22:52:50 | Message # 7 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote addicted ( ) (надявам се че няма да се сърди): За какво да се сърдя Радвам се че отговора ми към теб е полезен и на други, наистина това са минималните неща за да има функционалноста да обикновеното управление.Направиш ли това което е най-трудното е безсмислено да те домързи и да не сложиш останалите 4 основни датчика(което е сравнително лесно) така че да работи в автоматичен режим което му е и смисъла - за външна температура,за вътрешна температура, слънчев датчик и температура на еволатора Така че или всичко или нищо,аз поне така ги виждам нещата
п.с. За тези без климатик им трябва всичко което е за да се сложи обикновен климатик,без управляващото устройство (това с копчетата) и без датчика на еволатора + елементите от климатроника.Климатроника се явява ъпгреид на обикновения климатик!Може да монтираш елементите от климатроника без да имаш климатик, и ще работят безпроблемно,един вид ще имаш автоматично управление на температурата в купето, естествено в случая само на топло
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 13.02.2014, 23:11:27 |
|
| |