Смяна на хидравлична течност на сервото и колко събира
|
|
otacon1 | Дата: Вторник, 18.02.2014, 11:59:34 | Message # 1 |
 Годан (5)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 101
Статус: Офлайн
| Здравейте,реших да сменя течността на хидравликата тъй като е някаква червена (с оригинална) как мога да хубаво източа хубаво старата за да не се пресече с новата и колко течност ми трябва ,машината е Прелюд 4 х23. Мерси предварително.
|
|
| |
Hak | Дата: Вторник, 18.02.2014, 12:14:34 | Message # 2 |
 Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 216
| Quote otacon1 (  ) Здравейте,реших да сменя течността на хидравликата тъй като е някаква червена (с оригинална) как мога да хубаво източа хубаво старата за да не се пресече с новата и колко течност ми трябва ,машината е Прелюд 4 х23. Мерси предварително. Колега, ако всичко си работи нормално и нямаш нито течове, нито ядове - не бих се съветвал да сменяш течността. Евентуален проблем би бил например АКО ти е била рециклирана хидравличната рейка(някога). Тъй като там се сменят всички уплътнения и вече се получава един вид "нова" рейка. Та за нея е желателно да се използва точно това нормалното червено масло, защото оригиналното на хонда има други свойства и може да я прецака - тъй като тя вече не е баш оригинална.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 18.02.2014, 12:32:44 | Message # 3 |
 5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| ОЕМ течността не може да прецака нищо.Може да прецакаш системата ( да започне да тече ) ако рейката е карана с друго масло.Ако е рециклирана единствено може да спестиш от цената и да сложиш стандартна червена течност а не ОЕМ-ската.Ако нямаш течове , не си рециклирал и рейката то смени я с ОЕМ точно там.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 18.02.2014, 12:33:09 |
|
| |
Hak | Дата: Вторник, 18.02.2014, 12:36:33 | Message # 4 |
 Рокудан (6)
Съобщения: 216
| Quote Mkilla (  ) ОЕМ течността не може да прецака нищо.Може да прецакаш системата ( да започне да тече ) ако рейката е карана с друго масло.Ако е рециклирана единствено може да спестиш от цената и да сложиш стандартна червена течност а не ОЕМ-ската.Ако нямаш течове , не си рециклирал и рейката то смени я с ОЕМ точно там. OEM течността може да ди докара течове АКО РЕЙКАТА Е БИЛА РЕЦИКЛИРАНА. Говорил съм с 3ма майстори - 2ма в Пловдив и един в София (които се занимават САМО и единствено с рециклиране) защото съм си рециклирал същата на Сивика и защото бях потресен как са си позволили да ми сложат от "скапаното" масло при положение че им казах че ще купя от другото.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 18.02.2014, 12:43:13 | Message # 5 |
 5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Това въобще не е така братле.Не знам тези майстори какво правят и какво рециклират но ОЕМ течността може само да ти помогне а не да ти навреди.Няма да споря повече но това което са ти казали въобще не е така.Течността на Хонда има някакви добавки които нито ти нито аз знаем какви са и те помагат точно да не ти се разтече рейката независимо дали е рециклирана или не.Ако сложиш ОЕМ течноста и ти текне рейката значи рециклирането е било "мега" качествено.Това е най-доброто решение за хидравличната система на Хонда и не случайно се препоръчва да бъде такава точно там.Има 2 места при които е силно препоръчително да се налива течност на Хонда и тя е в хидравликата както и в дифовете при джиповете.Навсякаде другаде има и по-добри - за двигател , скорости , спирачна течност , съединител но точно в хидравликата и в диференциала при джипките трябва да е ОЕМ.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 18.02.2014, 12:44:37 |
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 18.02.2014, 12:45:34 | Message # 6 |
 Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Процедурата по смяната на течността е описана в ръководството.
Редактирано от aλexandro - Вторник, 18.02.2014, 12:46:14 |
|
| |
otacon1 | Дата: Вторник, 18.02.2014, 14:33:54 | Message # 7 |
 Годан (5)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 101
| Цялата работа беше че за 20 000 км. ми е намаля течноста с около 80- 100мл. купих си от бултрако power stretching fluid (psf-s) с цел да долея но се оказа ,че моята е червена на цвят а новата е светло жълта и тъй като не знам старата каква точно е ще се наложи да сменя цялата.
Редактирано от otacon1 - Вторник, 18.02.2014, 14:41:02 |
|
| |
hkrinkle | Дата: Вторник, 18.02.2014, 14:38:10 | Message # 8 |
 Йондан (4)
Група: Напреднали
Съобщения: 95
| Колега в ЮбиКо имат наливна уж оригинална. Отиваш доливат ти и си плащаш каквото са ти долели. Аз така направих, карам вече повече от година и нямам никакви оплаквания.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Сряда, 19.02.2014, 09:24:59 | Message # 9 |
 Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| otacon1, виж процедурата горе. Не наливай хидравличното масло на Хонда при ATF-a, който имаш в момента. Най-лесното решение би било да долееш ATF в казанчето, докато разбереш дали и откъде тече, но тъй като не знаеш какво е наливано там преди, по-добре не рискувай. Да купуваш друг АТФ и да го сменяваш пак не знам дали има смисъл, защото 1 л. такова масло е около 15-20 лв. На твое място място бих отишъл някъде да погледнат за теч (или бих го направил сам) и след това бих сменил по описаната горе процедура. Трябва да си приготвиш 1,7 литра хидравлична течност.
|
|
| |