отново с моите проблеми
|
|
KONI | Дата: Неделя, 27.04.2014, 22:01:43 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 119
Статус: Офлайн
| здравеите колеги.от няколко месеца вече имам проблем с оборотите на прелюда(ф20а4).и не мога да разбера какво му е.при движение с малка скорост придърпва.като изключа от скорост на светофар оборотите падат до 0 и или изгасва или ги вдига до 1000и пак надолу до 0 и изобщо кошмарна работа.сменил съм капачка,палец,кабели,свещи,бензинов филтър,въздушен филтър,чистих инжекторите,чистих резервоара,чистих ИАЦВ-то,ФИТВ-клапана,регулирах клапани,и нищо.това е на бензин.на газ няма проблеми дори работи и върви много по добре.след всичко описано по горе което съм направил имаше подобрение за 7-8 дена и днес се почна отново същите проблеми.изчел съм де що има теми във форумите на тази тема но при другитеколеги проблема се е оправял след смяна или регулировка на нещокоето аз вече съм направил.съжалявам ,че отново ви занимавам с моите проблеми.
Редактирано от KONI - Неделя, 27.04.2014, 22:03:13 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 27.04.2014, 22:13:41 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Според мен проблема е пак някъде в нещата които си поправял....нещо пропускаш.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Неделя, 27.04.2014, 22:21:57 | Message # 3 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
| Така ли пък никои майстор не успява да открие проблема,каква е тая работа?
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 28.04.2014, 17:16:31 | Message # 4 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Инжекторите на ултразвук ли ги чистиха ? Чекни компа за записана грешка да видиш дали няма да ти подскаже нещо.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
schnapps | Дата: Вторник, 29.04.2014, 08:25:56 | Message # 5 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
| Минал съм по този път на 1 от служебните ми коли.Накрая стигнах до извода,че щом съм сложил метан (този беше на метан без инжекцион) защо се напъвам и наливам пари да върви добре на бензин . В случая бензина го използвах/а само да се прибера ,ако съм забравил да заредя .Иначе на бензи като твоя проблем,придърпва,гасне,губи обороти - чистех дюзи на ултразвук,смених тоците и накрая го оставих само да се оправя За личен автомобил обаче ако слагам газ или метан - задължително с инжекионно впръскване,преди имах Прелюд с ГИ и да ти кажа дали на газ,дали на бензин разлика нямаше,нито гърмежи,нито придърпване или каквото и да е било .Минах с нея близо 30 000 км ,без каквито и да е барникания по уредбата,освен смяна на филтрите.
Редактирано от schnapps - Вторник, 29.04.2014, 08:27:51 |
|
| |
KONI | Дата: Вторник, 29.04.2014, 18:00:00 | Message # 6 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| здравейте колеги. какво стана до днес. вчера сутринта връщайки се от работа ми светна чека. досега не беше светил въпреки всичките проблеми които имах.и което е най-странното колата се оправи.като казвам оправи имам предвид ,че наистина се оправи.спря да придърпва и клати, оборотите заспаха и в движение по инерция не задържа обороти а си падат нормално .направо нямам думи.но спрях за 5 минути и след запалване на двг. отново старата история.грешката е ТПС на дроселовата клапа.вчера и днес дросела е свален за почистване на този ТПС но незнам дали ще се оправи.неискам да го свалям ,че после голяма играчка. това е положението засега.ако се оправи добре ака не ще търся дросел с датчик да го сменя целия и да не се занимавам повече. и като си знам късмета предполагам какво ще стане така ,че ако някой има такъв дросел нека пише за всеки случай. поздрави.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 29.04.2014, 21:20:41 | Message # 7 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Кое му е играчката?За 2-3 минути работа е.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |