Какви дискове ще ми препоръчате
|
|
persssi | Дата: Петък, 12.09.2014, 17:10:35 | Message # 1 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 549
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, реших да ъпдейтна спирачките. Първо набавих накладките и сега ми предстои трудният избор на най евтините и най хубави дискове в ebay.
Кои от следните бихте избрали и ще бъде ли минус за спирането, ако са надупчени и нарязани?
MTEC Brakes http://www.ebay.co.uk/itm....5901094
Brembo http://www.ebay.co.uk/itm....928daaf
Blue print http://www.ebay.co.uk/itm....7576d20
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 12.09.2014, 17:23:07 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Евтините дискове с дупки се пукат , казвам ти го от опит.Не че и скъпи марки не са се излагали но все пак , ако ще взимаш перфорирани то гледай да са маркови иначе ще се разочароваш.Вземи си плътни дискове а ако става въпрос за предни ( не си споменал в темата ) то не разчитай на марки като Делфи , Blue Print и тем подобни.Аз поне не бих пък всеки си знае.От Англия масово продават Mintex и Pagid а те са в 1 група с Textar т.е разбирай го 1 фирма и качеството е поред 3.Mintex , 2.Pagid , 1.Textar или иначе казано TMD Friction.Дай някой лев отгоре и си вземи читави плътни дискове.Aз бях заложил на Brembo и 50 000км по-късно т.е все още нямам проблеми но не са от Китай Следващите предни ще са ми АТЕ плътни та бих ти ги препоръчал с 2 ръце както и накладките им.В момента АТЕ правят да не казвам най-добрите дискове и накладки за серийни коли но са на върха.Също гледай и за плътни дискове EBC.Добри са за разлика от перфорираните им.Накладки ОЕМ , АТЕ и/или Textar.Аз карам с Textar и на предни и на задни спирачки в момента.По-твърди са и товарят повече диска но съм нямал проблеми със спирането и прегряването им.Все пак следващите накладки няма да са такива.Успех и дано намериш по-бързо каквото търсиш.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Петък, 12.09.2014, 17:26:35 |
|
| |
bladesux | Дата: Петък, 12.09.2014, 17:32:45 | Message # 3 |
Рокудан (6)
Съобщения: 167
| Аз карах Blue print доста време и мога да кажа , че съм повече от доволен
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 12.09.2014, 19:15:13 | Message # 4 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| А какви бяха дисковете вътре ? При Blue Print нещата са 50/50 и ако не са пред теб частите да ги видиш , не си заслужава риска.Намирал съм и ОЕМ части вътре както и безименни такива в пликчетата им.Те са опаковъчна фирма а не производител.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Петък, 12.09.2014, 19:17:28 |
|
| |
TG_Fan | Дата: Петък, 12.09.2014, 20:47:01 | Message # 5 |
Нанадан (7)
Съобщения: 368
| колега, можеш да говориш с бат Косьо , Дани и Недко, по въпроса, аз ти препоръчвам да смениш апаратите и дисковете с по-големи, ако искаш по-добро спиране, дори с надупчени дискове няма да имаш желаната работа на спирачките, личен съвет- инвестирай в двубутални апарати- Недко има в момента и ги дава на много добра цена, за съжаление много се охарчих покрай скоростната кутия иначе много исках да ги взема.
|
|
| |
eldesa | Дата: Петък, 12.09.2014, 21:11:09 | Message # 6 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| от 1 година съм сменени дискове .задните ми са Blue print и се държат добре,Предните ми са MTEC те също се държат добре.
Редактирано от eldesa - Петък, 12.09.2014, 21:13:11 |
|
| |
TG_Fan | Дата: Петък, 12.09.2014, 21:24:41 | Message # 7 |
Нанадан (7)
Съобщения: 368
| за съжаление 4ген отказва да спира, това което ми препоръчаха е абс система от 5ген и големи апарати с вентилирани и нарязани дискове , някой правил ли е този суап?
|
|
| |
rollin | Дата: Петък, 12.09.2014, 22:18:02 | Message # 8 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Само по чуждите форуми има инфо за този сетъп... Ето товае първия срещнат линк: http://www.preludepower.com/forums/showthread.php?t=353828
Аз имах куп теми запазени за четене за оправяне на спирачките но всичко замина барабар с прелюда... Един приятек кара с АТЕ и не е доволен, след това сложи Текстар и каза че е в пъти по добре и като дискове и като накладки, но не взе стандартната а някаква усилена серия...
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 12.09.2014, 22:32:13 | Message # 9 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ате са много по-добри от Текстар но в случая ; Quote rollin ( ) някаква усилена серия... Нямам идея
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
persssi | Дата: Петък, 12.09.2014, 22:35:43 | Message # 10 |
Хачидан (8)
| Накладките, които имам са ОЕМ. Задните съм ги поръчвал преди години от Щатите и дори ги бях забравил в един шкаф, а предните от колегата TG_Fan, за което благодаря.
Quote Mkilla ( ) аз ти препоръчвам да смениш апаратите и дисковете с по-големи, ако искаш по-добро спиране, дори с надупчени дискове няма да имаш желаната работа на спирачките Ще сервирам апаратите, имам вече ремонтни комплекти, но не смятам да слагам по големи спирачки от най големите стандартни за модела, с каквито съм и в момента. Според мен не доброто спиране при 5 тата генерация идва от задните апарати и регулирането на ръчната, но за да стане всичко, както трябва след 15 годишна експлоатация, трябва да се сменят апаратите с рециклирани такива или да си рециклиран твоите.
А относно качествените дискове, купувал съм си веднъж ОЕМ от Щатите за 262 мм спирачки и спирането не с е подобри. След това смених апаратите с 282 мм и си взех Hauk Performance дискове и накладки. В началото нещата бяха супер, колата с по големите апарати и нови дискове спираше супер, но след време явно съм успял да ги прегрея и сега са криви и тресат. За това искам по евтини дискове примерно МТЕС или Brembo, за да мога да ги сменям по често , но все пак да разчитам, да не се спукат, както каза Mkilla.
Ще си взема предни и задни дискове, комплект.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 12.09.2014, 22:52:03 | Message # 11 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote persssi ( ) За това искам по евтини дискове Вземи си Блупринт,няма да съжаляваш
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 13.09.2014, 07:44:52 | Message # 12 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Quote persssi ( ) Според мен не доброто спиране при 5 тата генерация идва от задните апарати не само на 5 генерация.иИаз си мислех нови дискове и нови накладки ,раздвижване на апаратите и смяна на спирачната течност ,обезвъздушаване и ще имам бетон спирачки . Да ама не .Веднага след извършването на всички тези неща се качих на валовете на пункт за технически прегледи и установих че задните пак не са както трябва или по точно както на мен ми се иска .Ръчната работеше здраво и колата излезе от валовете ,На крачната валовете продължаваха да се въртят макар че уреда отчиташе че спирачките работят и натоварват валовете. Направих веднага втора проба на задните спирачки (ама метнах в багажника един уличен цветарник ) и о чудеса ЗАКОВАХА . Автомобила за малко да излезе от валовете.Така че явно си трябва някаква тежест в багажника или на автомобила (незнам) за да коват задните яко .
Редактирано от eldesa - Събота, 13.09.2014, 07:49:53 |
|
| |
persssi | Дата: Събота, 13.09.2014, 08:47:31 | Message # 13 |
Хачидан (8)
| Quote eldesa ( ) метнах в багажника един уличен цветарник Хехе хем се развеселих, хем от друга страна ако и при мен се получи същото, след като направя това, дето ти си описал, доста ще се разочаровам.
Аз за сега съм повече за МТЕС, само с нарези, за да почистват накладките, някой има ли впечатления от тях.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 13.09.2014, 23:00:00 | Message # 14 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Аз имам Работят без грешка засега.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
persssi | Дата: Неделя, 14.09.2014, 10:59:49 | Message # 15 |
Хачидан (8)
| Мерси на всички за отговорите! Ще поръчам МТЕС най вероятно и то не надупчени.
|
|
| |