грешка 43 Хонда Прелюд 2.3 Автоматик
|
|
strupata | Дата: Понеделник, 24.11.2014, 15:03:05 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
| Грешка 43 Honda Prelude 2.3 Automatic (свети милампата на чекинга за двигателя) Някой имал ли е тази грешка и какви мерки е предприемал. Разбрах че грешката означава FUEL SUPPLY SYSTEM в превод (грешка в системата за захранване нагоривото) но имаше и подточки. номер 1 е ламбда сонда;2 е компютъра; 3 е инжекторите; 4 е горивен филтър; 5 е горивна помпа.Тази грешка си седи ресетвах компа, какво ли не правих, вече всичко... какво да направя, ходих в няколко сервиза, но никой не предприема нищо. Ходих дори в сервиз на Хонда в Бургас, но там дори не знаеха как да направят диагностика. Забелязох че лампата на чекинга свети след като вдигна скорост от над 80 км. Преди седмица пътувах така до София с постоянна скорост от 100 км на автопилот да видя дали ще ми даде висок разход но не ми даде. Дори за мое учудване я засякох че изгоря 7.6л на 100 км (443км с 33л) от които 50 км ги навъртях в града. Засякох км. като напълних резервоара до горе и след тези километри го напълних отново. Не вярвам проблема да е от инжекторите или бенз. помпа понеже колата не прекъсва. Компа ми си работи, остава да е ламда сондата или горивния филтър. Моля помагайте. Готов съм да дам колкото пари са нужни само да я оправя. Имам най-поддържаната Хонда която може да съществува, и сега с този светещ чекинг съм болен.... само за вида в който е в момента съм дал за боя и лак 2150лв, 17джанти с гуми 1200лв, 15джанти оригинални пребоядисани с оригиналния размер на гумите 205/55/15 650лв, за смяна на масла на дв. и авт. скор. кутия и тем подобни няма да пиша колко понеже са си задължителни. Със всичко това искам да кажа колко даржа на красивия Прелюд. Та това е някой ако има инфо кой може да ми помогне да ми пише. Благодаря ви!
|
|
| |
strupata | Дата: Понеделник, 24.11.2014, 15:09:43 | Message # 2 |
Шодан (1)
| ето го и него!
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Понеделник, 24.11.2014, 17:36:58 | Message # 3 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 135
| Здр колега, хондичката ти е бижу! Надявам се скоро и аз да успея да заделя да си поосвежа моята така.
За код 43 и чека светеш при вдигане на висока скорост няма да се притесняваш. Аз имам същия проблем от месеци вече, но докато хвана къде е мина доста време, че и с б'джета съм на квота
Според мен това, което описваш (учуден си, че дори ти е свалила разход) имаш някакъв пб с ламбда сондата. При мен се получи след некадърно поставяне на АГУ. След 4 месеца и пет превързвания на АГУ-то и след последната диагностика на ламбда сонда, която направих в ЮВЕ Брадърс сервиза на Симеоновско в Сф се оказа, че исобщо не стига управляващо напрежение от компа към ламбда сондата и следователно тя изобщо не работи. Само си я возя. Техника в сервиза ми даде предположение, че като са рязали кабела от ламбда сондата, за да го свържат с компа нна АГУ-то, някъде е замасила жица и тогава е нормално да не работи ламбдата и да вдигне разхода. При мен отговаря на това описание, защото колата ми се дави с гориво, особено се усеща на бензин.
При теб евентуално може да става въпрос за заминала ламбда, която не е замасила токовете някъде, след като е необичайно нисък разхода според теб. Аз също съм с първа генерация 2.3 и въпреки доста от убежденията на колеги с друг тип мотор ти гарантирам, че 7,6/100 е нереално нисък разход за тази каручка ;).
Направи един джъмп уайър на компа и виж дали няма да ти изкара код 1 съвсем в началото с едно премигване на чек лампата. После отиди в специализиран сервиз където могат да правят диагностика и замерване само на ламбда сонди.
|
|
| |
strupata | Дата: Сряда, 26.11.2014, 03:17:10 | Message # 4 |
Шодан (1)
| Здравей приятелю, благодаря за написаното. Искам само да те питам как се прави това "джъмп уайър" на компа ако не се лъжа значи нещо от рода на "скачане и жица" А за ламбда сондата определено ще трябва да намеря някой сервиз който чатка... понеже в Бургас се славим с лоши сервизи, както им казвам аз - гайкаджии. А това за разхода което съм написал мисля че е нормално понеже четох в чуждестранни форуми че при постоянна скорост от 100км било така, дори по каталог видях че е така, но минат ли 100те км... и разхода скача джойно. Но да не се отклоняваме от темата. Благодаря ти отнво.
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Четвъртък, 27.11.2014, 22:33:30 | Message # 5 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 135
| Здрасти,
Трябва ти само един кламер и ето тази статия със снимки: http://honda-tech.com/honda-p....2495089 Чети внимателно преди да правиш каквото и да е било, гледай снимките и действай После пиши какво е станало.
Ако евентуално почнат да светят и лампи на скоростната кутия на таблото няма да е зле да погледнеш и тези кодове:
Редактирано от Balkan-Kawai - Четвъртък, 27.11.2014, 22:37:28 |
|
| |
strupata | Дата: Понеделник, 01.12.2014, 15:16:56 | Message # 6 |
Шодан (1)
| Благодаря ти много Този процес обаче ще стане след 10 януари(40 дни) понеже сега не съм на родна земя. Но задължително ще напиша точно какво е станала по най-подробен начин. Ще сложа и снимки
|
|
| |