Пренапасване на очиларка - съвети?
|
|
rubara | Дата: Вторник, 26.05.2015, 09:36:48 | Message # 1 |
Йондан (4)
Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 81
Статус: Офлайн
| Здравейте, може би доста от вас знаят случката с моя дзвер след катастрофата. След доста лъжи и измислени истории се разбра, че "Майстора" ми просто не е познавал числата на ролетката, и не е напаснал очиларката както трябва, не е изправил дори рога преди да я постави. Та най-вероятно до седмица, ще я вкарам в сервиза на един приятел и ще го затворим за лично ползване. Ще разкопчаем очиларката, ще изправим рога/та както трябва и ще я пренапаснем (поне ще направим опит да е в пъти по-качествено), то не се живее с тва разминаване във фугите.. До тук добре - ще се пооправим, но някой може ли да ми обясни какви материали ще са ми нужни след това? Как да третирам заварките и местата, на които ще се работи, така че да не избие ръждичка след някоя друга седмица. Също не отказвам напътствия в процеса на изправяне, кое да гледаме, на кое да наблегнем, с кое да внимаваме и т.н. Доста редовно си чета темички из форума и съм останал с впечатлението, че тук е пълно с хора, които знаят за какво става на въпрос и са добре запознати с този модел автомобили. Благодаря предварително на всички!
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 26.05.2015, 09:51:12 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Не че би взел под внимание това което ще ти напиша но все пак...Когато една кола е крива и мислиш да си я правиш с цел по-дълго каране а не продаване то не се занимавай с нея.Купи си такава , която не е имала подобни интервенции , прехвърли от твоята всичко което те кефи а останалото продай на части.Кърпеното не става ново като тук не говоря за смяна на вежди да кажем.Бих разбрал подобна постъпка ако говорим за супер кола от 70-те години които са 500 в световен мащаб но прелюди много а такива с изтърбушен двигател са без пари. Иначе провери в сайта на car system.Голяма част от майсторите текекиджии и бояджии работят с техни продукти.Имат всичко което би ти свършило работа за да запечаташ дадена заварка за определен период от време.Имай си 1 наум , че при всяко бъдещо теглене на колата ще се съмняваш първо в това , дали е правилна геометрията което лично мен би ме дразнило. Успех и дано по-бързо си отново в движение
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
rubara | Дата: Вторник, 26.05.2015, 10:29:38 | Message # 3 |
Йондан (4)
| Там е работата, че няма никакво дърпане... колата не е крива просто предния майстор си остави ръчичките при поставянето на очиларката, защото "Нали сме приятели щи я оправя". Мерси за съвета, ще прегледам сайта. Иначе аз съм си в движение, просто тези неща ме дразнят.. аз съм малко перфекционист и ... пък и без това ще я пребоядисвам искам да си е оправена външно.
Редактирано от rubara - Вторник, 26.05.2015, 12:10:03 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 26.05.2015, 20:14:30 | Message # 4 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote rubara ( ) колата не е крива Quote rubara ( ) не е изправил дори рога Quote rubara ( ) ще изправим рога/та както трябва и ще я пренапаснем А ти как го наричаш?
Колкото и да ми е неприятно да си призная Съм напълно съгласен с Андро! Или закарай си колата на майстор а не на "майстор" да ти я оправи профи.Не искам да ви подценявам но само от поста ти разбирам ,че ще я свършите не по-добре от вече оставените "ръце" Има хора ,които си вършат работата съвестно и профи ...покажи им как се е справил колегата им и искай това да не се повтаря.Ти си си в правото като клиент с пари. Лично мнение
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 27.05.2015, 12:04:10 | Message # 5 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Ако е крив рога, значи работата е по-сериозна. Ако е само очиларката е по-лесно, но пак си има доста работа по напасването...
|
|
| |
rubara | Дата: Сряда, 27.05.2015, 18:01:00 | Message # 6 |
Йондан (4)
| Рога и очиларката ги напаснахме до милиметри... Но се видя, че предишния удар - още в чужбина купето е мръдноло от едната страна ... външно не си личи. Колата не дърпа, не яде гуми или т.н. Просто крива ламарина, Но все пак няма смисъл да наливам пари в нещо, което е с дефект. Ще търся ново купенце, не се отказвам от прелюдката Ако има някъде купенце или с блокирал двигател - обаждайте се, до тогава ще си я карам така (нищо и няма) и ще събирам парички
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 27.05.2015, 18:58:25 | Message # 7 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Това умна приказка вече...има прелюди без клима под 2000лв.в нета.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
rubara | Дата: Сряда, 27.05.2015, 19:22:23 | Message # 8 |
Йондан (4)
| Вайпърче, нямам как.. работя в завод и съм виждал как ковача връзва на възел и после го развърза това желязо... Ако бяха само рогата и очиларката - ха изпънахме я като струна, дори аз не очаквах толкова добре да се получи, но видях с очи къде е бил предния удар, правена е кадърно, но не достатъчно, че да се изправи това отклонение. Аз не искам здрава кола, ще търся нещо като донор - я с блокирал двигател, я само купенце и ще се сформираме пак Волтрон бригадата и ще и прехвърлим душицата!
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 27.05.2015, 21:10:25 | Message # 9 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Sorry за тъпия въпрос,ама на кое викате "очиларка"??? Това предната маска ли ще да е, или какво? Имам доста опит колите,а и с доста тенекеджии се познавам но сега за първи път чувам подобен "термин". В първия момент даже помислих че става въпрос за Мерцедес Е220; С220 на които викат Мерцедес "очиларка"
|
|
| |
rubara | Дата: Сряда, 27.05.2015, 21:12:53 | Message # 10 |
Йондан (4)
| https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos....568CBE8 На това
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 27.05.2015, 21:16:06 | Message # 11 |
4G H22A 4WS MT
| Така си и помислих,но наистина сега от теб чувам да го наричат така Не че няма логика
|
|
| |
rubara | Дата: Сряда, 27.05.2015, 21:19:10 | Message # 12 |
Йондан (4)
| Ами мисля, че го наричат така, защото дефакто държи фаровете - очите на колата
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 27.05.2015, 21:36:55 | Message # 13 |
4G H22A 4WS MT
| Както и да е, в нашия край на това всички му викат предна маска, но явно другаде е различно. Какво се оказа,гредата ли е крива? Това също се оправя,но ти трябва професионалист и стенд! Стенда не нещо кой знае какво,просто солидна рамка от дебели стоманени греди,на които имат приспособления да захванат здраво колата за праговете и други солидни точки отдолу.С хидравлични разпъвачки, захванати с вериги към планки които временно се заваряват към кривата част купето може да се изправи.Доста играчка е,но ако човека който го прави има опит се получава много добре! Ако работата се направи старателно и професионално,няма да можеш да познаеш интервенцията и геометрията се възстановява на 100%. По принцип с това се почва при ремонта на по сериозно катастрофирала кола- с проверка и изправяне на гредите,а "очиларката" се взема здрава от кола за части или нова и се прави присадка.Почити е невъзможно да я изправиш така че да не личи!!
|
|
| |
rubara | Дата: Сряда, 27.05.2015, 22:17:15 | Message # 14 |
Йондан (4)
| Nightfighter - аз съм втори собственик за България на тази кола. Предния са му я внесли така (знам го на 100%) и в чужбина е била удряна и след това изправяна доста кадърно. Удара е бил от дясната страна - отзад и отпред. незабележимо беше... и пуснахме един - два размера и го хванахме А да очиларката я взех от кола за часи и я трансплантирахме. Утре ще напасваме предния капак и предната броня - 2та калника визуално си ги напаснахме (Държа да отбележа, че ние "чистим" след предишен майстор) след като я сглобим варианта да се разбере, че е удряна е да се съблече :), но аз не смятам да я продам на човек, прекалено съм съвестен, макар че мен така ме метнаха. За това се издирва здраво купе преди фейслифта (мнооого си ми харесва преградата отзад :D) или с дефектирал двигател, за да му трансплантирам моята душичка, единственото което не искам е да е червен, розов да е, но не и червен...
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 27.05.2015, 23:06:41 | Message # 15 |
4G H22A 4WS MT
| Изпадат читави купета от време на време,но иска чакане и търсене.Доколкото знам на Недко (rollin) колата беше много хубава,но нямам идея какво е останало от нея.Също така и shoty продава неговата на части, говори с тях,може да имаш късмет и да намериш каквото ти трябва. Успех!
|
|
| |