Обезвъздушаване помпа съединител
|
|
Jimchu | Дата: Петък, 29.01.2016, 18:25:16 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 9
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги,
Днес смених гумичките на горната помпа на съединителя тъй като беше изпуснала. Интересува ме каква е процедурата по обезвъздушаване? Това което направихме е след монтажа на помпата, доляхме трчност и аз помпам а колега отвива маркуча за да изпусне въздух. Това продължи около час след което педала започна да се връща сам, но сега педала отделя веднага след отпускане?
|
|
| |
rollin | Дата: Петък, 29.01.2016, 19:29:39 | Message # 2 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
| Развърташ от долната помпа и оставяш на самотек. Ако не съм прав нека колегите ме поправят.
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
donvini | Дата: Петък, 29.01.2016, 20:57:23 | Message # 3 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 250
| На долната помпа има пробка развиваш я наливаш в казанчето помпиш съединителя няколко пъти на развита пробка завиваш я доливаш казанчето и си готов
Редактирано от donvini - Петък, 29.01.2016, 20:57:54 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 30.01.2016, 02:15:38 | Message # 4 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ми не!!!Няма как да помпиш на развита пробка.Ако не стане на самотек,трябва ти втори човек.Като напомпи ,да отвиеш пробката за да излезе въздуха и стягаш при натиснато положение.Наколко пъти ,докато се втвърди педала. Толкоз!
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
donvini | Дата: Събота, 30.01.2016, 07:26:52 | Message # 5 |
Нанадан (7)
| Е как пък да няма как като преди месец го направих по този начин не споря че това е най-правилния начин но повярвай ми работи безотказно и си обезвъздуших системата абсолютно сам!!!
П.П. От тази процедура ми остана чисто нова Долна помпа ОЕМ от общите поръчки ако някой се интересувa на Л.С. стои с парт номера в пакетчето от САЩ
Редактирано от donvini - Събота, 30.01.2016, 07:41:36 |
|
| |
prelude_1 | Дата: Събота, 30.01.2016, 12:21:58 | Message # 6 |
Годан (5)
Група: Напреднали
Съобщения: 126
| Това, което колегите се опитват да ти обяснят е:
1) Помпаш съединителя 1-2 пъти и натискаш до долу. Задържаш педала натиснат. 2) Някой твой приятел развива пробката леко на долната помпа докато потече течност или излезе въздух. Ти все още държиш педала натиснат. Твоя приятел стяга пробката отново. 3) Пускаш съединителя, когато пробката е вече стегната и помпаш пак 1-2 пъти. 4) Пак повтаряш точка 2) и така, докато излезе въздуха. Ако течността в казанчето намалее доливаш.
|
|
| |
rollin | Дата: Събота, 30.01.2016, 12:35:54 | Message # 7 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Общо взето хвани някой дето поне малко разбира и ще я обезвъздушите. Аз лично от зор(понеже нещо се закучи и никак не ставаше съм вкарвал със голяма спринцовка и маркуч течност от долу нагоре, и чак тогава се оправиха нещата. Общо взето варианти бол...
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
Jimchu | Дата: Събота, 30.01.2016, 12:39:24 | Message # 8 |
Шодан (1)
Група: Новобранци
Съобщения: 9
| Благодаря много момчета, оправих я. Проблема беше, че се опитвах да я обезвъздуша от горната помпа защото нея съм свалял. И се получи но не напълно, преди малко го направих от долната и всичко е ок! Пак благодаря и безаварийни пътувания на всички
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 30.01.2016, 21:26:06 | Message # 9 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| На Недко начина също е добър но труден.При мотоциклетите ,спирачките им стават само по този начин. Аз лично ползвам въздух под налягане и капачка с отвор при пълно казанче като няма още две ръце помощ.Отвивам долната помпа и пускам налягане,докато излезе струя спирачна течност без наличие на въздух.Стягам и толкоз. Donvini,това което обясняваш не е начин.Пробвай по този начин да си обезвъздушиш спирачките и пак ще си говорим.Принципа на системата е същия без наличие на АБС.Това ,че при теб се е получило е жив късмет.То съединителя понякога сам се обезвъздушава за една вечер престой с натиснат педал.Не искам да споря с теб,просто правилните начини ги изброихме Как да е,Prelude_1 и Недко ме разбраха....важното е ,че и колегата е оправил помпата си.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
donvini | Дата: Неделя, 31.01.2016, 10:06:30 | Message # 10 |
Нанадан (7)
| Quote VIPER-CH ( ) Отвивам долната помпа и пускам налягане Е нещо подобно се получава като помпиш на отвита пробка.Както и да е ....
|
|
| |
pe6o74 | Дата: Неделя, 31.01.2016, 14:02:01 | Message # 11 |
Годан (5)
Град/Държава: Karlovo/
Група: Напреднали
Съобщения: 114
| Като помпиш с отвита пробка се получава следното : при натискане на педала през пробката излиза спирачна течност , въздух или комбинация от двете . Като връщаш педала в изходна позиция през пробката се засмуква въздух , който влиза навътре в системата . Т.е. преливаш от пусто - в празно . Най-лесно се обезвъздушава на самотек с отворена пробка и прозрачна шлаухка на нея за следене . Става и под налягане , както и по описната схема по-горе при наличието на повече от 1 човек .
|
|
| |
rubara | Дата: Понеделник, 01.02.2016, 17:32:09 | Message # 12 |
Йондан (4)
Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Съобщения: 81
| аз дори се "целувах с моята кола" :D надувах в казанчето
|
|