Скоростна кутия
|
|
prokopov7762 | Дата: Сряда, 30.03.2016, 14:37:40 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: /
Група: Новобранци
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, предстои ми смяна на маслото на скоростната кутия която е автоматична.Проблема е следния, доколкото разбрах заедно с маслото се сменя и нещо като филтър.Но въпросното нещо било спряно от производство имало някакъв еквивалентен продукт, но до там.Та въпроса ми е някой знае ли от къде мога да си поръчам такова филтърче (дори не знам как изглежда).Става въпрос за прелюд 4 ген. 2.0 ако е от значение.Благодаря предварително на отзовалите се!
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 30.03.2016, 17:38:43 | Message # 2 |
 5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
| А от къде си го разбрал? Сменяй маслото и си карай колата.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
prokopov7762 | Дата: Сряда, 30.03.2016, 19:04:45 | Message # 3 |
Шодан (1)
| Това и ще стане никъде не намирам такова чудо от 3 дена се занимавам.Или аф или баф ще е работата, благодаря все пак.
Редактирано от prokopov7762 - Сряда, 30.03.2016, 19:05:17 |
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 30.03.2016, 19:36:46 | Message # 4 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Ее ама и ти ,защо не каза от каде си го чул това.И какво е това чудо дай снимка или линк.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 30.03.2016, 20:22:12 | Message # 5 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
prokopov7762 | Дата: Четвъртък, 31.03.2016, 07:28:33 | Message # 6 |
Шодан (1)
| Колата я имам от юни 2015 г. Когато я взех момчето ми обясни кога трябва да сменя маслото на кутията, всичко точно.Обслужвана си е винаги на време без пестене на средства.Абсолютно никакъв проблем не съм видял или усетил.Превключва си нормално, кикдауна е перфектен, общо взето няма нищо нередно.Цвета си е розовичък изглежда ми наред,нивото не е мръднало.Дори майстора ми каза, че може още да карам с него, но в тефтера ми пише, че трябва да го сменя.До сега е каранa с Castrol Automatic и смятам пак да продължа с него освен ако нямате по добри предложения. Просто съм много педантичен към тези неща искам всичко да ми е изрядно.А за това нещо чух от мой приятел, който също кара автоматик и при смяната на маслото са му сменили и въпросния филтър или каквото е там.Не знам дори как изглежда и за това поисках съвет, но явно или аз не съм разбрал, или такова нещо няма.
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 31.03.2016, 09:46:30 | Message # 7 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| То е хубаво ,че искаш да си подържаш добре колата ама що ще таз помия в твойта скоростна кутия? Хонда си има специално масло за скорости препоръчано от производителя. Което можеш да видиш как изхлежда ако използваш търсачката на форума. Тоз кастрол го разкарай. Успех.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Четвъртък, 31.03.2016, 20:46:28 | Message # 8 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Quote prokopov7762 (  ) ...Абсолютно никакъв проблем не съм видял или усетил.Превключва си нормално, кикдауна е перфектен, общо взето няма нищо нередно.Цвета си е розовичък изглежда ми наред,нивото не е мръднало.Дори майстора ми каза, че може още да карам с него, но в тефтера ми пише, че трябва да го сменя.До сега е каранa с Castrol Automatic и смятам пак да продължа с него освен ако нямате по добри предложения. ...А за това нещо чух от мой приятел, който също кара автоматик и при смяната на маслото са му сменили и въпросния филтър или каквото е там...
Ето какво препоръчва производителят:
DEXRON II или III (ATF), смяна на 80 000км или 48 месеца (4 години).
Ако прецениш, че маслото е за смяна отиди в проверен сервиз, където са пипали Хонда, смени маслото с Honda ATF и готово. Никакви филтри и пр. щуротии.

PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
prokopov7762 | Дата: Петък, 01.04.2016, 06:50:28 | Message # 9 |
Шодан (1)
| Безкрайни благодарности за помощта, живи и здрави!
|
|
| |