Ф20А4 не пали гореща.
|
|
nightfighter | Дата: Вторник, 17.11.2015, 22:28:00 | Message # 76 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
| Другото нещо което ти предлагам да смениш е контактния ключ, по точно електрическата част от него.В момента няколко колеги си разпродават колите на части,мисля че ще можеш да го вземеш на символична цена.
|
|
| |
mikroni | Дата: Сряда, 18.11.2015, 10:58:54 | Message # 77 |
Йондан (4)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 99
| Хора, предавам се. Колата е в сервиз, притеснява ме, че започва да се налага да правя нещо по нея, освен масло. (нахално от моя страна, нали?)
|
|
| |
bladesux | Дата: Сряда, 18.11.2015, 15:09:22 | Message # 78 |
Рокудан (6)
Съобщения: 167
| Схемата на релето е проста, ако търсиш някой да ти го презапои купи 1на бира и ела в Рударци ( на около 20 км от София ) и би трябвало за 20тина минути да сме готови.Даже ще си поиграем да го тестваме с осцилоскоп да видим какви нива държи и дали не са му износени пластините.
|
|
| |
bladesux | Дата: Сряда, 18.11.2015, 15:14:53 | Message # 79 |
Рокудан (6)
Съобщения: 167
| Още нещо за допълване схемата на 5г и 4г са почти идентични, и двете имат допълнителна пътечка която е вързана с датчика за температура чрез обратна връзка по съпротивление, така че проблема е 99% от там.
|
|
| |
mikroni | Дата: Понеделник, 04.01.2016, 14:04:45 | Message # 80 |
Йондан (4)
Съобщения: 99
| ЧНГ! Бъдете здрави и мечтайте!
Забравих да пиша, че се оказаха свещи. Давам отчет за статистиката.
|
|
| |
itsone | Дата: Понеделник, 22.02.2016, 19:30:25 | Message # 81 |
Сандан (3)
Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 52
| Загасих колата докато потеглям като първолак. (Другият вариянт е сама да е угаснала не знам) От тогава не мога да я запаля. Стартера върти, бензин подкачва. Идва един да хвърли поглед и пробва със единия кабел и свещ, но се оказа че няма искра. Смених делкото със старото ми като знам че работи и с него не пали. Идея имате ли? От две места ми казват датчик на колянов вал можел да е? Пп. За всеки случей презапоих и релето
Prelude F20 GSM 0897 456 331
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 23.02.2016, 01:13:47 | Message # 82 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Датчика е в делкото,не е на вала.т.е. там са 3 сензора
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 23.02.2016, 01:14:31 |
|
| |
itsone | Дата: Вторник, 23.02.2016, 07:15:18 | Message # 83 |
Сандан (3)
| Да казаха ми, него също го мерих, на всеки оборот подава импулс. Мисля че не е делкото. Интересно че и с другото делко не пали, единствено капачката и палеца са същите, но изглеждат добре, миналата година ги сменях.
|
|
| |
prelude_1 | Дата: Вторник, 23.02.2016, 10:12:44 | Message # 84 |
Годан (5)
Съобщения: 126
| Да не е прескочила зъб(и) на ангренажа? Или да си скъсал ремък? Палеца в делкото върти ли се като въртиш на стартер?
|
|
| |
itsone | Дата: Вторник, 23.02.2016, 11:33:03 | Message # 85 |
Сандан (3)
| Да върти се и това проверихме. Друго ми направи впечатление - гумената тапа на двигателя от където се гледа белега, не се вижда белега на вала, не трябва ли винаги да си е на белега когато е изгасен двигателя или от това дето съм се мъчил да я паля е в друго положение? Идва едно момче занимава се с коли и направихме проби, искра от кабел със свещ по корпуса няма, при отделено делко от двигателя, колата на контакт и въртя палеца на ръка а аз трябваше да видя дали оборотомера реагира, но не. От това той закючи че не е бобина а комутатор но докато върти се чуваше вътре релето как си цъка Поръчах комутатор и чакам да се обадят но силно ме съмнява че е той. Замервах на двете делка бобините (както го дават по инструкциите от книгата на хонда) Работят и двете. Единствено не знам как се мери комутатор (ако може) но при мерене с мултицет и на съпротивление и на диод отчита едно и също и на двата комутатора, всичко което меря и по двете делка е еднакво, затова ме съмнява да е делко като цяло въпреки че за човека и двата комутатора не работели. чакам комутатора и ако няма резултат почвам да меря дали има напрежение изобчо, в книгата е обяснено на кои крачета се мери. Ако ви идва друго на акъла казвайте
Редактирано от itsone - Вторник, 23.02.2016, 11:38:26 |
|
| |
itsone | Дата: Сряда, 24.02.2016, 12:42:58 | Message # 86 |
Сандан (3)
| Комутатора дойде и никакъв напредък. Тея дни когато имам време ще проверя и дали няма прескочили зъби на ангренажа. И не знам вече къде може да е проблема
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 24.02.2016, 18:20:40 | Message # 87 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ми може...в някой прост кабел ,дето ти е пред очите и уж е там а той прекъснат.Зеленясала букса,релета,предпазители....най-често е невероятна глупост и става историческа.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
addicted | Дата: Сряда, 24.02.2016, 20:41:53 | Message # 88 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| Верно невероятните глупости стават исторически. Аз имах опел преди, та съм видял кви ли не глупости, ама най якото беше-пускам фаровете, колата гасне. И така много време, и мерене на кви ли не кабели и жици и не се оправя и тва си е, накрая я закарах на майстор, обажда се след 20 мин човека и вика на тая кола нищо и нема...и верно вече всичко си работи, и си работеше до последно, докато не я паркирах на кантара е скрапцеха. Извинявам се за спама.
|
|
| |
itsone | Дата: Вторник, 01.03.2016, 18:37:15 | Message # 89 |
Сандан (3)
| Побърка ме тая кола! Какво ли не проверявахме и сега съм смъкнал компютъра и мисля да пробвам с друг, само да намеря, дано е той че ми писна вече. Как се разбира дали компа е заминал? Мен ме наведе на мисълта от чек лампата, първоначално като дам на контакт не изгасяше, а в последствие сигурно заради това че откачах акумулатора почна да си изгася след 2 секунди както е редно. С буксата за диагностика няма резултат, само свети постоянно чека, което ме води на мисълта че е компа защото в таблицата с грешки (поне както аз я разбрах) ако свети постоянно или ако изобщо не свети е ECU
|
|
| |
karamasliev | Дата: Четвъртък, 08.02.2018, 18:26:29 | Message # 90 |
Шодан (1)
Град/Държава: /
Група: Новобранци
Съобщения: 4
| Колега Viper-CH какво беше решението на проблема? Аз имам същия.Сменил съм свещи,капачка,бобина и комутатор.Когато колата е с нормална t гасне.
|
|
| |