Сваляне на боя
|
|
outoflimit | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 18:15:25 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 18
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, от скоро и аз съм щастлив собствениг на 4ген. За съжаление предишният собственик е решил да боядиса доста от пластмасовите елементи в червено, което на мен никак не ми допада. Става дума за централната конзола от ръчната до таблото, пластмасите около дръжките на вратите и гредите. Та въпроса ми е възможно ли е да ги върна към оригиналния им вид или трябва да си сменя с не боядисвани ? Попаднах тук на една техника от колега според която елементите се увиват в напоен с короселин парцал и се затварят в найлон за 30на мин /беше за рамената на чистачките. Незнам дали действа при пластмаса/ и ми се струва добра идея като за начало на инервенцията.
Благодаря предварително за изчерпателните отговори
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 18:33:44 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
| А защо трябва да сваляш старата боя а не боядисаш направо върху тази ако е добре направена ? Ако се люпи вече е друга темата.Имай си и едно на ум , че когато тръгнеш да сваляш боя и ако не успееш да го направиш добре може детайла да остане грапав и ще видиш зор да го изравниш идеално и да не си личи С карбон също не е лошо решението ако те дразни цвета на тези детайли.Иначе за боя можеш и сам да си ги направиш ако имаш мерак , време и излишни пари.Взимаш шкурки , добра основа за пластмаса ,кит ако се наложи да изравняваш , боя с цвят по твой избор , лак и си ти.Не е голяма философия но защо не качиш и снимки да кажат и другите колеги какво мислят ?:) Иначе , честито за автомобила Само да те радва !!
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 17.05.2012, 18:48:16 |
|
| |
outoflimit | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 18:55:32 | Message # 3 |
Шодан (1)
| Мерси колега, уви нито е добре направено нито цвета ми харесва. Чесно казано доста цигания се е получила. Аз вече опитах централната конзола да я боядисам в черно, но разликата която се получава с елементите в оригинален цвят не ми харесва и за това мисля, че оригиналния цвят (ако успея да го върна) мисля ще е най-добре. За карбоново фолио на 5 ген мисля че се получава много добре но за 4 ген не съм сигурен че стои добре. Ако не успея да му върна оригиналния цвят тогава ще експериментирам. Иначе релефа на пластмасите си стои. Идеалният вариант е ако има начин да съборя боята само с препарати. Така прастмасата ще се запази без неравности. Утре ще подкрепя темата с малко снимков материал.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 19:26:36 | Message # 4 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Няма невъзможни неща Свали боята от пластмасата със смивка за боя.Продават се по автобояджийниците.Става доста добре и ефекта е поразяващ но може леко да се матира пластмасата което не е притеснение за вътрешен детайл който ще го обработиш допълнително с боя после.Питай ги дали ще навреди на твоят детайл предварително но това е доста сигурен начин за махане на боя от пластмаса.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 17.05.2012, 19:27:47 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 19:51:23 | Message # 5 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| С коресилин може да повредиш пластмасовите детайли.Не знам терминатора за боя как действа върху пластмаса но така или иначе черното ще матира и ще имаш сиви сенки и пак на боя отиват нещата.И с карбон става добре,разгледай прелюда на Rolin-темата прелюдите във форума,но да речем направи само някои елементи примерно централната конзола а другите си ги купи тук от колегите.Има 5-6 разглобени прелюда във форума.Елементите на вратите май ще е най-добре оригинал.Ако си готов на компромис може и с боя да пробваш.виж как ще се получи и ако не ти харесва търси други или слагай карбон но пари отиват за занимавката.Със същите ще си купиш елементи и по-нататък може да си ги сменяш
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 17.05.2012, 19:52:11 |
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 21:07:26 | Message # 6 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Колега по мое мнение с нищо не можеш да смъкнеш боята,така че детайлите да възвърнат фабричния си вид.Ще си създадеш само много работа и ще похарчиш сума ти пари за препарати,а ефекта ще е незадоволителен.Ще ти обясня защо: 1.Оригинално пластмасите не са гладки,а са грапави- почити невъзможно е да извадиш боята от дупчиците на грапавинките, или за да успееш ще замажеш връхчетата им с препарата и пак ще стои грозно. 2.Вероятно преди да ги пръснат с боята са ги минали с водна шкурка дори и съвсем леко и небрежно да е, пак като свалиш боята ще е грозно. 3.Най-добрия вариант според мен е разгледаш в раздела продава части, има доста неща,а и предполагам ,че за тези пластмаски които ти трябват цените ще са символични,то почити нищо/освен простотията направена с боята/ не може да им се случи така че със сигурност не са рядко срещана част 4.Друг вариант е да поизтъркаш боята с някакъв препарат и после да ги пръснеш с черен мат-става горе долу добре,или да ги облепиш с карбоново фолио-ще стане много хубаво ако го направиш както трябва Успех!
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 17.05.2012, 21:24:30 |
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 22:31:19 | Message # 7 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| И аз мисля така. Питай batkosio и policaja за пластмасовите части. Сигурен съм, че ще ти дадат много добри цени и няма да има нужда да даваш пари за препарати и да получиш съмнителен резултат. Мое мнение разбира се. Не искам да звучи като реклама, но nightfighter е прав.
プレリュード 夢のカ
Редактирано от eDaniel - Четвъртък, 17.05.2012, 22:31:38 |
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 23:08:48 | Message # 8 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Ако искаш да върнеш оригиналния вид на прелюда който някой е осрал ще трябва да си вземеш други пластмаси. Както казаха по-горе има достатачно разглобени прелюди за донори. От друга страна имаш прекрасна база за обличне на пластмасите с карбонов плат и смола отгоре което си е на половина истински карбон.
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 23:58:48 | Message # 9 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Честита ти кола ,дай да видим някоя снимка на колата а и на тези детаили за ,които говориш.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
outoflimit | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 23:59:55 | Message # 10 |
Шодан (1)
| Аз първоначално тръгнах да търся небоядисвани в моргата във Варна, но се разочаровах от полуизтърканите и захабени които се опитаха да ми пробутат. Затова реших да видя ако има някакво решение за тези които имам. Но явно най-добре ще е да си намеря запазени части.
Благодаря ви колеги за съветите
|
|
| |
NSBOP | Дата: Петък, 18.05.2012, 11:05:14 | Message # 11 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Дай малко снимки да видим. Пластмаси ще се намерят и в по-добро състояние
|
|
| |
aλexandro | Дата: Петък, 18.05.2012, 11:20:44 | Message # 12 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| И аз подкрепям мнението, че трябва да си купиш други. Друг вариант да го докараш оригинален няма! Ако си от Варна, направо питай batkosio за кори!
|
|
| |
batkosio | Дата: Петък, 18.05.2012, 16:38:02 | Message # 13 |
BKDM
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Дай някой път да се видим, за да разгледам какво ще ти трябва и да преценя дали нещата, които имам ще ти свършат работа. И да се запознаем също така С кореселин или какъвто и да е препарат точно тези пластмаси от интериора на 4 генерация се разпадат
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 18.05.2012, 20:00:50 | Message # 14 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (batkosio) С кореселин или какъвто и да е препарат точно тези пластмаси от интериора на 4 генерация се разпадат И аз си го помислих но днес купих един коресили който си беше жива вода той и мазнотия не разтваряше дееба ментетата
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 18.05.2012, 20:01:15 |
|
| |