Steering wheel SWAP
|
|
ManiaK | Дата: Вторник, 29.05.2012, 19:17:33 | Message # 1 |
Templar
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 365
Статус: Офлайн
| И така от известно време все се заглеждам по най-различни волани! Търсеше се нещо бюджетно, красиво, удобно, истинско... което в крайна сметка се оказа мисията невъзможна. Скоро обаче се появи много интересна оферта за волан от Civic ep3 и аз не се поколебах. Dragi4-a ми беше обещал аз ако си купя волана той да го направи годен за монтаж в Прелюда 4ген. И така той се нагърби с обещанието си... иии... всичко му отне 2ч ( 1ч го мота стругаря ) разликата е в броя на шлиците 29бр. за Prelude 4 стещу 32бр. за EP3
Волан Prelude
Волан Civic
Припали голямата Берта и резна втулката от Прелюдката
Първоначално реши да го направи по лесния начин, но размисли. След измерването се оказа че втулката с шлиците на сивика е достатъчно голяма за да се разстърже и да набие Прелюдската, която също трябваше да се намали до външно Фи 21мм (така си бил решил).
Ето я готовата Прелюдска втулка намалена до 21мм външно
А това е Сивиковия волан с втулка разстъргана на 21 и нещо си мм (бай стругар ни изнерви и после забравих да питам каква хлабина е оставил)
До тук добре, задължително трябваше да има заварка за да съм 100% сигурен, че няма отсека някое борче Драго намали Сивиковата втулка почти на половина отново с помоща на Берта
Последва "втъкването едно в друго" и заварка
Скоро и снимки на монтиран волан
п.п. Важно е да знаете когато набивате втулките една в друга да спазите нивото една към друга откъм страната на гайката, тази с която стягате волана към пръта!
ManiaK's Lude
Редактирано от ManiaK - Вторник, 29.05.2012, 19:19:17 |
|
| |
Garfi | Дата: Вторник, 29.05.2012, 19:46:23 | Message # 2 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Може би най-грамотния начин да се направи това.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 29.05.2012, 20:19:33 | Message # 3 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Quote (ManiaK) п.п. Важно е да знаете когато набивате втулките една в друга да спазите нивото една към друга откъм страната на гайката, тази с която стягате волана към пръта! Това ще рече втулката на Сивика да се скъси с толкова, колкото е оставената "глава" на втулката на Прелюда. Не знам дали го обясних добре.
Иначе браво за старанието, ManiaK. Това наистина е най-грамотния възможен вариант (е, освен една вариация на този, но ще трябва и добър фрезист). Един въпрос имам само. Предполагам, че на новия волан няма да може да се монтира управлението на cruise control-a?
|
|
| |
|
Garfi | Дата: Сряда, 30.05.2012, 13:34:00 | Message # 5 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Но пък можеш да ги използваш ако решиш да си вградиш някъде инфоборда.
|
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 30.05.2012, 13:50:44 | Message # 6 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Или пък да си добавиш cruise control...
|
|
| |
aλexandro | Дата: Сряда, 30.05.2012, 14:28:18 | Message # 7 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Искам и аз такъв волан :'(
|
|