Смяна стъкла на фарове
|
|
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 18:56:11 | Message # 1 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
| Първо да изкажа големи благодарности на Age за стъклата Почистих стъклата от старото лепило което според мен е суров каучук,оказа се доста трудно и естествено май само с бензин се разтваря тоя каучук.Пробвах с коресилин най-напред но не става с бензина се получи. Предстои ми да сваля моите фарове и да сменя стъклата,че са спукани от камъчета та влязох във филма Някой знае ли как най-ефективно да разлепя стъклата без да навредя на фаровете и да почистя ли старото репило от фаровете,че половината остава там.Ако да,то ще трябва да намажа с друго или просто да поставя новите стъкла и да щракна щипките. Пистолет с топъл въздух???Чувам нещо и за вряла вода...?
Uploaded with ImageShack.us
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 05.07.2012, 19:23:00 |
|
| |
Age | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 19:17:34 | Message # 2 |
H22 Team
Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 91
| Наздраве колега, радвам се че съм помогнал На въпроса: http://preludebg.com/forum/5-173-1 аз така ги правих. Може и във фурната да ги сложиш и бавно да се нагряват, и това го пробвах.Ако искаш да почистиш каналите в пластмасовата част на фара, аз използвах индуктивен поялник от онези старите руските, става бързо.Но по-добре го остави така и отново го нагрей преди да сложиш стъклото, по този начин каучукът омеква и леко се разстила по канала.Успех и да видим скоро резултатът.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 19:42:57 | Message # 3 |
BIKER
| А,имало твоя тема за същото Благодаря колега,мисля да ползвам топъл въздух и да не махам старото лепило.Ще ползвам него,че да види какво ще се получи.Забелязах ,че твоя фар е със черна вежда под стъклото около рефлекторите,в нея има ли разлики спрямо фарове за ляв и десен волан? Въпросче и към Дани,сваля ли фаровете като ги затъмнява с фолио.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 05.07.2012, 23:07:23 | Message # 4 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Директно фолиото отгоре върху фаровете, не съм ги свалял. Това е по-добрият вариант защото ще пази стъклото/пластмасата от камъчета и ще намали пожълтяването.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 00:00:47 | Message # 5 |
BIKER
| Имах предвид дали ги сваля от колата за удобство и по-добро изпълнение Дали ще е по-лесно и по-добре...така и така ще ги свалям за да сменя стъклата.То май може и преди да съм ги монтирал още.На ясно съм,че се лепи от външната страна
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 20:35:20 | Message # 6 |
BIKER
| Днес свалих бронята и смених стъклата
Uploaded with ImageShack.us използвах пистолет-топъл въздух.Добре е старото стъкло да се отлепя от долната страна към горната за да не полепват конците от разтопения каучик по рефлектора. Залепих новите и за всеки случай попълних фугите между фара и стъклото с черен "виктор-рейнц"
Uploaded with ImageShack.us Готово
Uploaded with ImageShack.us В червения форум четох една тема за свалянето на бронята и там беше споменато ,че се сваля акумулатора.НЕ Е НУЖНО! може просто да се издърпа разширителния съд за да се развие гайката на металната греда.И още една подробност,буксите на варовете имат крачета за откопчаване и изваждане.Чудих се известно време защо не излизат
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 20:46:05 | Message # 7 |
BIKER
| В темата на Age за фаровете Дани беше споменал,че си е сложил машинки на фаровете и сега за една лампа на габарита се налага да сваля бронята.Днес като сглобих всичко се оказа че е изгорял десния а и аз имам машинки на фаровете но не е нужно да се сваля бронята.Целия габарит си излиза както всичко си е по местата.Тои се държи на един винт отгоре върху фара който е лесно достъпент и още един отдолу който е недостъпен но всъщнос той е на пластмасовя ябълка и си щрака.Малко трудно излиза габарита с леко завъртане ето и фото;
Uploaded with ImageShack.us и на ябалковидния скрит болт,вижда се долу къде си щрака с натиск;
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 06.07.2012, 21:30:46 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 20:58:14 | Message # 8 |
BIKER
| Имам и два въпроса към знаещите.При сваляне на бронята се натъкнах на две свободни букси с по два пина ,по една от всяка страна до буксите на мигачите на бронята.Та някой знае ли за какво са?Дали има модел на който светят допълнителните декоративни габарити до мигачите на бронята или са за фарове замъгла?Замерих но няма напрежение ... ето фото;
Uploaded with ImageShack.us И втория въпрос; Под въздушния филтър има бял пластмасов резервоар а може и да не е...като този за чистачките но не ми остана време да разглобявам повече и да оглеждам за какво служи тая туба че достатъчно разглобявах днес Някой наясно ли е? Ето фото;
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 06.07.2012, 21:32:12 |
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 06.07.2012, 21:53:01 | Message # 9 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| На моята кола светят и тези ,,допълнителни декоративни габарити" както ги наричаш,и за тях си има и подобно кабелче.Със сигурност е двупиново,и мисля че беше с такава букса.
Quote (VIPER-CH) В темата на Age за фаровете Дани беше споменал,че си е сложил машинки на фаровете и сега за една лампа на габарита се налага да сваля бронята.Днес като сглобих всичко се оказа че е изгорял десния а и аз имам машинки на фаровете но не е нужно да се сваля бронята
Доколкото си спомням в темата която беше пуснал колегата, ставаше въпрос за JDM one piece фарове.За тези с отделен габарит естествено ,че е щура идея да сваляш бронята заради една крушка
Quote (VIPER-CH) Под въздушния филтър има бял пластмасов резервоар а може и да не е...като този за чистачките но не ми остана време да разглобявам повече и да оглеждам за какво служи тая туба че достатъчно разглобявах днес
Еми за водата на стъкломиещото за чистачките си е.Явно си бил доста изморен При мен има едно моторче от вътрешната страна на него,при теб би трябвало да са две.
Редактирано от nightfighter - Петък, 06.07.2012, 21:55:13 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 22:12:49 | Message # 10 |
BIKER
| Quote (nightfighter) Еми за водата на стъкломиещото за чистачките си е.Явно си бил доста изморен При мен има едно моторче от вътрешната страна на него,при теб би трябвало да са две.
Ми не! За стъкломиещото ми е от лявата страна с две помпи.На това не видях ни вход,ни изход,ни маркучи ни гарловина Това е от дясната страна под въздушния филтър
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 22:14:11 | Message # 11 |
BIKER
| Quote (nightfighter) Доколкото си спомням в темата която беше пуснал колегата, ставаше въпрос за JDM one piece фарове.За тези с отделен габарит естествено ,че е щура идея да сваляш бронята заради една крушка Да ,може и да не съм ръзбръл но все пак е полезно инфо,че който не знае а наистина няма място да бръкнеш.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 06.07.2012, 22:27:42 | Message # 12 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (VIPER-CH) Ми не! За стъкломиещото ми е от лявата страна с две помпи.На това не видях ни вход,ни изход,ни маркучи ни гарловина Това е от дясната страна под въздушния филтър
Сега се оказва че аз съм доста изморен Да наистина за стъкломиещото е в ляво.Сега като се замисля,там би трябвало да се намира долната част от системата на въздушния филтър,и на нея да има една клапа която се управлява с вакум.
Редактирано от nightfighter - Петък, 06.07.2012, 22:47:18 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.07.2012, 22:45:48 | Message # 13 |
BIKER
| Тази туба не би трябвало да е от тази с-ма.Прилича на съд за стъкломиеща течност
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 06.07.2012, 22:52:07 | Message # 14 |
4G H22A 4WS MT
| Виж сега намерих една схемичка и я качих в поста.Вероятно това е часта долу в ляво на схемата. Виж тук
Хм, наистина прилича на туба за вода.Има модели на хонда които имат и пръскалки за фаровете.От схемата не се вижда много ясно.
Редактирано от nightfighter - Петък, 06.07.2012, 22:58:26 |
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 06.07.2012, 23:02:45 | Message # 15 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Quote (VIPER-CH) Имам и два въпроса към знаещите.При сваляне на бронята се натъкнах на две свободни букси с по два пина ,по една от всяка страна до буксите на мигачите на бронята.Та някой знае ли за какво са?Дали има модел на който светят допълнителните декоративни габарити до мигачите на бронята или са за фарове замъгла? Халогени за мъгла са така като гледам Те си имат инсталация.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |