• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Интерферентен мотор ли е F20A4
prelude_driverДата: Понеделник, 10.09.2012, 11:56:22 | Message # 1
Сандан (3)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 62
Статус: Офлайн
Здравейте,

мисля, че имаше подобна тема във форума на Хонда и общо взето там се твърдеше, че бил интерферентен т.е. удря клапани ако се скъса ангренажния ремък.
Сега гледам тук снимките на един колега (http://imageshack.us/photo/my-images/840/020gq.jpg/), който продава разни части за Прелюд и гледам, че в буталото на F20A4 са изрязани "легла" за клапаните. Освен това тук http://www.aa1car.com/library/timing_belts_interference_engines.htm и тук http://mechdb.com/index.php/Interference_engines_with_timing_belts е дадено само, че с интерферентен мотор са Прелюд 86-91.
Та в крайна сметка интерфернтен ли е F20A4 и има ли такива, които не са (след 91 може би?)?
Merci.

Редактирано от prelude_driver - Понеделник, 10.09.2012, 12:41:46

aλexandroДата: Понеделник, 10.09.2012, 12:00:18 | Message # 2
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Ако скъсаш ремък, удря клапани. А до колкото знам това важи за всички Прелюдови мотори след '91

NSBOPДата: Понеделник, 10.09.2012, 13:39:56 | Message # 3
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
И аз така знам, че всички двигатели на Прелюд на 4-та и 5-та генерация са интерферентни.

mom4i74Дата: Вторник, 11.09.2012, 19:05:25 | Message # 4
Джудан (10)

Група: Приятели
Съобщения: 2166
На моя H22A5 ми превьртя ремака но неудари. Бях на малки обороти обаче(2500). Ако е в витек незнам дали ще удари. За Ф серията незнам.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Вторник, 11.09.2012, 19:06:12

MkillaДата: Вторник, 11.09.2012, 20:34:33 | Message # 5
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Ф20ската удря само не знам какво го притеснява колегата това ?

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

nightfighterДата: Вторник, 11.09.2012, 20:44:34 | Message # 6
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
В повечето случай ако скъсаш ремък,удряш клапаните дори и мотора да е със защита.С течение на времето изрязаните дупки в буталата се запълват с нагар,на долната страна на клапаните се натрупва също, така че ако при нов двигател защитата е била достатъчна,то вече не е.Обикновено такава защита имат двигатели с ниска степен на сгъстяване,и от по старо поколение,при по новите и особено при по форсираните двигатели не бива да късаш ремък никога :)

Quote (mom4i74)
На моя H22A5 ми превьртя ремака но неудари. Бях на малки обороти обаче(2500)

Е при теб вероятно е прескочил няколко зъба и си имал късмет,понеже ако скъсаш ремъка без значение на какви обороти,дори и на празен ход пак ще изкривиш клапаните.

ZAPPAДата: Вторник, 11.09.2012, 21:02:58 | Message # 7
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

MkillaДата: Вторник, 11.09.2012, 21:11:16 | Message # 8
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Колега Nightfighter , лично аз съм се возил в Субару Легаси което скъса ремък със 80км :) Няма удряне на клапани , няма нищо но там е със някакви защити и не е като при нас явно.Боксера също си е мотор !!:)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Вторник, 11.09.2012, 21:12:36

VIPER-CHДата: Вторник, 11.09.2012, 21:18:19 | Message # 9
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Какво значи "мотора е със защита"?Имам чувството,че като скъса каиша и се включва някаква защита :D :D Ако превърти до 2-3 зъба може и да не събереш клапаните с буталата ама повече :D оборотите нямат значение,и на тихи обороти ще ги направиш макарон.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

nightfighterДата: Вторник, 11.09.2012, 22:31:17 | Message # 10
4G H22A 4WS MT

Ами ,постичко казано:свали си ангренажния ремък и завърти на ръка, бавно , коляновия вал на един оборот,ако го направиш ,значи и да скъсаш ангренажа няма да удариш клапаните :) Оборотите не са от съществено значение,както е и без значение, дали ще паднеш от 50метра или от 1500метра ,а дори когато въртиш на стартер доближаваш към 45 метър :)
А че мотора е със защита, е лаишкия начин да се каже , че при конструирането му са оставили достатъчно разтояние, между буталото в ГМТ и клапаните( всмукателни и изпускателни ) в отворено положение , така че да не се ударят.

VIPER-CHДата: Вторник, 11.09.2012, 22:37:18 | Message # 11
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Quote (nightfighter)
А че мотора е със защита, е лаишкия начин да се каже , че при конструирането му са оставили достатъчно разтояние, между буталото в ГМТ и клапаните( всмукателни и изпускателни ) в отворено положение , така че да не се ударят.

Просто се шегувах ...ама верно така звучи ,а :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

nightfighterДата: Вторник, 11.09.2012, 23:00:49 | Message # 12
4G H22A 4WS MT

Quote (Mkilla)
Боксера също си е мотор !!:)

Не виждам връзката,при боксера нещата са същите,ъгълът на разположение на буталните групи една спрямо друга,няма много общо с дължината на хода на буталото и клапаните.
При по бавно оборотни двигатели имаш голям ход на буталото,при сравнително по малък диаметър и там не е проблем да ,,защитиш" клапаните понеже и без това ще ти е необходима доста ,,дълбока" горивна камера,като искаш високооборотен двигател,а за това ти трябват широки бутала с малък ход и следователно плитка горивна камера забравяш за това ,защото вече нямаш мястото на което да го направиш, а и приоритетите са ти други :)
Това е доста грубо обяснение от моя страна,което не е напълно точно,но приблизително по пози начин стоят нещата.

nightfighterДата: Вторник, 11.09.2012, 23:03:29 | Message # 13
4G H22A 4WS MT

Quote (VIPER-CH)
Просто се шегувах ...ама верно така звучи ,а :D

Хе хе :) Има нещо такова,а и доста хора и наистина го мислят :)

prelude_driverДата: Четвъртък, 13.09.2012, 11:46:32 | Message # 14
Сандан (3)

Група: Напреднали
Съобщения: 62
Quote (Mkilla)
Ф20ската удря само не знам какво го притеснява колегата това ?

Нищо не ме притеснява, просто видях, че в буталото са изрязани вдлъбнати за клапаните и ми стана интересно дали пък не е защитен.

ManiaKДата: Четвъртък, 13.09.2012, 17:34:15 | Message # 15
Templar

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 365
Хммм... интересно... <_<
Не ме нападайте зареди невежеството ми, но аз знам (под "знам" имайте в предвид, че така ми е било казано от "престижни" майстори Хонда-джии) че H22 ако не е във витек не удря калапани. :o Току що вие разбихте едно мнение насадено в мен от години и ме накарахте да проверя каква е в момента цената на ангренажният ремък. :(

ManiaK's Lude

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda