Prelude 5 проблем: Вода в багажника!
|
|
dpavlovq | Дата: Понеделник, 06.05.2013, 21:21:32 | Message # 1 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 306
Статус: Офлайн
| Колеги, днес махах патерицата и се натъкнах на водичка насъбрала се около винта, който я държи, мокета и шперплата са сухи, а водата вероятно се е опнала в събота, когато колата я пра дъжда, аз не съм махал резервната гума и нямам наблюдения дали проблема не е от повече време. И въпроса е откъде се е взела водичката и варианти за премахването на проблема(ако има и отговори различни от силикон ще ми е интересно да ги разбера), на Вас такова нещо случвало ли Ви се е?
|
|
| |
schnapps | Дата: Понеделник, 06.05.2013, 21:24:42 | Message # 2 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
| 1.Запушени отводнителни тръби на шибедаха (ако имаш такъв) - промуши нещо тънко докато излезне от калника 2. Уплътнения на стоповете - намажи ги със силикон или нови. 3.На мен ми беше текло от одушниците на багажника които се намират до отводнителните тръби на шибедаха,просто ги минах със силикон и работата заспа.
|
|
| |
eldesa | Дата: Понеделник, 06.05.2013, 21:27:36 | Message # 3 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| на мен от Уплътнения на стоповете
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Понеделник, 06.05.2013, 21:40:41 | Message # 4 |
Нанадан (7)
Съобщения: 306
| Колеги, благодаря за светкавичните отговори! Ще прочистя каналчетата и ще видя дали още го има проблема и после евентуално ще се обърна към негово величество силикона
|
|
| |
eDaniel | Дата: Понеделник, 06.05.2013, 21:42:53 | Message # 5 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| При мен беше уплътнението на стопа. Знам също обаче, че и отводнителните канали се запушват. Поздрави.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
aλexandro | Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 09:46:50 | Message # 6 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Хм, при мен също се появява вода там, но знам, че каналите на люка са ми чисти. Това за стопа обаче не го знаех. Как го оправи, Дани? Предполагам, че ще е най-добре отнякъде да си намеря пореста гума и да си изрежа нови.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 10:30:22 | Message # 7 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Уплътненията на стопа.От отводнителните канали ще се събира в джобовете в страни.Вземи силикон за 5 лева , разглоби стоповете и ги мини 1 път.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 10:46:55 | Message # 8 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Смених си уплътнението на стопа. Не помня колко струваше, но беше достатъчно евтино за да не се занимавам със силикони и рязане на порести гуми
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 13:10:40 | Message # 9 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| При мен го имаше същия проблем,течеше от уплътнението на стопа.Понеже не ми се цапаше със силикон,залепих върху уплътнението една лентичка от онези които ги продават за уплътняване на прозорци- от мека пореста гума. Вода от там вече не ми влиза,но в момента при мен тече от двата отдушника на багажника.
п.с. Най-много ми наливаше от маркучите на шибидаха,бяха яко запушени,но това го оправих преди време.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 20:30:25 | Message # 10 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Quote (nightfighter) п.с. Най-много ми наливаше от маркучите на шибидаха,бяха яко запушени,но това го оправих преди време. Сваля ли тапицерията на тавана или отгоре надоло си ги отпушил с тел? Не сьм го правил до сега и да знам предварително като ми дойде на главата .
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 22:06:47 | Message # 11 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Не се сваля тапицерията на тавана,трябва да свалиш страничните кори на багажника.Маркуча се запушва ниско долу,там където излиза от багажника, има гумен L - образен маншон,чрез който маркуча излиза навън.Този маншон се запушва с кал и боклуци,на друго място е малко вероятно да се запуши нещо.
п.с. Това е за 4ген, възможно е да има някакви малки разлики при 5ген.
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 09.05.2013, 22:09:30 |
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 22:46:54 | Message # 12 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Струва ми се, че може да пренесем сбито наличната дотук информация в този подфорум: http://preludebg.com/forum/12-12-1
Ако на някой му се занимава може да го вкара, ако не ще гледам утре да го направя аз. Сега се заемам с логото
プレリュード 夢のカ
|
|
| |