Автоматични скорости от Прелюд
|
|
ggushterov | Дата: Вторник, 17.09.2013, 18:51:52 | Message # 1 |
 Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1123
Статус: Офлайн
| Така, останаха ми едни излишни автоматични скорости и реших да ги разглобя да видим какво има вътре, как и защо работят и т.н. Идеята е да се видят предавките дали стават за ръчни, да се види къде какъв филтър има, как са разположени магистралите за маслото вътре и всичко останало което може да бъде полезно на някой колега който ще прави ремонт на такива. За днес не ми остана време да ги разглобя целите понеже разглобявам още 2 коли, но малко по малко ще ги разглобя и ще пиша как става всичко стъпка по стъпка и кое къде и как излиза. Също така ще питам за някои неща как стават.
Ето ги скоростите, махаме капака като отвием отбелязаните болтове. Първо отвиваме болтовете на черният капак който покрива един датчик. Ако някой знае какъв е този датчик и за какво служи да каже. На мен ми прилича на някакъв speed sensor но може и да не е. След като премахнем капачето, отдолу има още няколко болта които държат капака на място.
След като махнем капака се откриват няколко зъбни колела:
До тук стигнах щото имам друга работа сега но утре ще ги продължа и ще извадя зъбните колела за сравнение с тези от ръчна скоростна кутия.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 17.09.2013, 19:16:14 | Message # 2 |
 Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Quote (ggushterov) Първо отвиваме болтовете на черният капак който покрива един датчик. Ако някой знае какъв е този датчик и за какво служи да каже. На мен ми прилича на някакъв speed sensor но може и да не е. Ако говориш за черния капак от ляво долу ,това е датчика който показва на коя скорост си ако не се льжа(сензор позицион). Почти сьм сигурен че е той.
Пс. Мойта кутия ме домьрзя дори да я вьрна на вторични и я подарих на комшия той да си я вьрне на вторични :))
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
ggushterov | Дата: Сряда, 18.09.2013, 21:34:06 | Message # 3 |
 Кудан (9)
| Така, продължаваме с тази кутия. Много трудно се развиват гайките над зъбните колела. Не знам как да зацепя кутията и с една отвертка блокирам колелата да не се въртят за да мога да развия гайките. За сега имам само една успешно развита гайка. Иначе ето още няколко датчика от кутията. Някои имат гарнитурки като на ВТЕК клапана - с мрежичка (цедка)  
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 18.09.2013, 21:47:43 | Message # 4 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Не подлагай нищо между зъбите на зъбчатките.Ще се скършат.Имам един авер който подлага алуминий и уж му се получавало но това не е правилния начин!!!
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ggushterov | Дата: Сряда, 18.09.2013, 21:49:28 | Message # 5 |
 Кудан (9)
| А как да ги зацепя тогава за да мога да ги отвия?
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 18.09.2013, 21:59:33 | Message # 6 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Едър винтоверт като първо освободиш контрите с пробой.Гледам има дупки в зъбчатките...насреща под тях няма ли отвори за законтряне?Не съм много в час с автоматиците.Ог другата страна има ли капак?Там трябвада е ландера,трябвада го свалиш.Само на бмв и мерцедес съм отваряр автоматици. Начин трябва да има ама тъй по интернет ми е още по-трудно
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eXb0y | Дата: Неделя, 27.10.2013, 11:05:36 | Message # 7 |
 Рокудан (6)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 220
| Можели да покажеш къде точно се намира филтъра на кутията и какво представлява
|
|
| |
ggushterov | Дата: Неделя, 27.10.2013, 11:15:11 | Message # 8 |
 Кудан (9)
| Филтъра е вътре в кутията иначе представлява ето това
Ако ще я отваряш може да смениш и ето тези. Не е задължително но аз ги смених и ефект имаше. Е колегата Lordini да каже дали му харесва как включва кутията на моя Прелюд
|
|
| |
Lordini | Дата: Неделя, 27.10.2013, 11:50:43 | Message # 9 |
 Paintballer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 350
| Quote ggushterov (  ) Е колегата Lordini да каже дали му харесва как включва кутията на моя Прелюд ;)
Не знам какво е било предишното състояние, но от опита ми до момента с автоматиците този е един от най-мазните , не се замисля при кик-а, няма странни шумове било то на студена или загрята обстановка. До тука 150-200км лично наблюдение, като закръгля на хиляда ще пиша пак .
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
Редактирано от Lordini - Неделя, 27.10.2013, 20:07:06 |
|
| |