Рефрешване на предните седалки
|
|
|
Lordini | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 15:57:49 | Message # 2 |
Paintballer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 350
Статус: Офлайн
| И забих на момента с тея медни клипси. Лесно ще ги резна, но моля за съвет какво да правя после ...
опция A : давате линк към онлайн магазин или друг ресурс с който да сдобия необходимият инструмент дето ги щраква тея клипси
опция B : някой ако има под ръка такъв туул да го сподели докато завърша проекта ( в замяна осигурявам гар. сума на пълната му равностойност като нов и ако не сте доволни от състоянието на върнатия инструмент задържате гаранционната сума аз си паля джапанките с повредения инструмент )
опция C : същата като B + сума заплатена като наем за клещите или каквото там щрака тея клипси
Моля за съдействие !
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
Редактирано от Lordini - Понеделник, 16.06.2014, 15:58:00 |
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 18:54:45 | Message # 3 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Относно заглавието, един ctrl+F5 не върши ли работа? Иначе, изобщо не знам за какви медни клипси става въпрос, още повече с какво се махат. Дай жокер!
|
|
| |
Lordini | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 21:48:28 | Message # 4 |
Paintballer
| А да се в IT-то дето съм ... само с F5 пробвах, не се сетих за CTRL + F5 .
Иначе опитах се да снимам, ама пак бая тъмнее, на 4-та и 5-та снимка от първи пост ги има. А ето една по ясна снимка на колегата от hondaprelude.to, чийто Know-How ползвах за да разпарчетосам злощастната седалка :
И така като се замисля, май медна скоба е по правилно от "клипса". И още повече като се замисля съм го гледал доста пъти в шоуто на west coast customs и техният уникален майстор Ish .
Ето едно клипче точно как го правят про-тата : Link
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
Редактирано от Lordini - Понеделник, 16.06.2014, 21:52:47 |
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 23:19:07 | Message # 5 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| е добре де като се монтира на ново ,трябва ли пак да е използват тези медни скоби не става ли например със свински опашки ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 23:21:50 | Message # 6 |
Aristocrat
| Quote Garfi ( ) изобщо не знам за какви медни клипси става въпрос, още повече с какво се махат. Дай жокер! махат се най лесно с резачки клещи . тамън 2 седалки разкостих
Редактирано от NightRider - Понеделник, 16.06.2014, 23:22:06 |
|
| |
Lordini | Дата: Вторник, 17.06.2014, 01:41:27 | Message # 7 |
Paintballer
| Да имам под ръка опашки и ще свършат работа за седалките, но не ми се струва сериозно решението, от време на време се налага да се практикуват разни неща отгоре им .
Махането не е проблем, резачките са ясни, и тея медни скобки сигурно се продават по 15лв килограма и ще имам да раздавам за 5 форума, рефреш на седалките . Същината на проблема е че незнам какво да напиша в google за търсеща дума относно въпросните клещи като на клипа в по-горният пост . Пробвах разни варианти с тапициране, тапицерски клещи и тн обаче излизат само разни такери за ПДЧ и тн ...
Редактирано от Lordini - Вторник, 17.06.2014, 01:42:33 |
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 17.06.2014, 23:42:12 | Message # 8 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Какви опашки бе хора?Разтваряш медните телчета с клещите,вадиш ги,после си ги слагаш и стискаш наново.Не е необходим никакъв кой знае колко специализиран инструмен-само клещи с остри закривени върхове и отверка.Като ги резнеш,после ще си хапеш г.зъ с какво да закрепиш тапицерията наново Не казвам че става лесно,но не е и особено трудно,при малко повече сръчност процедурата отнема около 30мин на седалка.
п.с. В действителност тапицерите имат такива специализирани клещи които слагат тези телчета,но са скъпи и за една две седалки не си заслужава да ги търсиш
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 18.06.2014, 00:08:52 | Message # 9 |
Aristocrat
| е така де аз си ги събрах и сега отлежават в едно чекмедже А под клещи резачки разбирам клещи със заострени върхове
|
|
| |
Lordini | Дата: Сряда, 18.06.2014, 00:43:55 | Message # 10 |
Paintballer
| 20 скоби са, няма да ми издържат нервите, не се имам за чак толкова сръчен, да го карам на обикновенни клещи. Предпочитам да дам 40-50лв за инструмент да си свърша работата, пък после ще му мисля какво да го правя.
Правилният термин в google : upholstery tools
полезен резултат : ebay.co.uk
Затруднението относно скобите е преодоляно, очаква се изпълнение на поръчката в края на месеца когато се сдобият необходимите финансови средства за погасяването на сметката.
|
|
| |