Шум от двигателя при студен старт
|
|
schnapps | Дата: Неделя, 08.01.2012, 12:32:36 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
Статус: Офлайн
| Тези дни (месеци) някаква прокоба е налегнала колицата ми От скоро време се чува едно тракане,т.е не мога да го опиша точно какъв е шума при студен двигател. Например паля колата сутринта,тръгвам след 1 минута и при връщане на газта (най-вече на по-голяма предавка) се чува едно тракане,много леко и ненатрапчиво,но се чува.След като колата стигне оптимален режим на температура (даже още на 40-50 градуса)този шум от двигателя изчезва.Тези дни сменях термостат и при смяната накарах майстора да направи и реглаж на клапаните но шума остана,като според него промлема не е от там,но не се наема с "прогноза" . Колата е с газов инжекцион и още нещо,след смяната на маслото преди 5500 км (Кастрол 10-40) колата стана малко по-шумна и ми идват едни мисли,че съм взел някой як ментак ,ама.... Та някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?
Редактирано от schnapps - Неделя, 08.01.2012, 12:33:20 |
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 08.01.2012, 13:03:50 | Message # 2 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
| Каква е газовата и какви са инжекторите?
|
|
| |
schnapps | Дата: Неделя, 08.01.2012, 13:28:14 | Message # 3 |
Рокудан (6)
| Сим Газ,инжекторите не ги знам,това тракане се чува на бензин ,понеже на 40 градуса ми сменя на газ и вече изчезва
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 08.01.2012, 13:44:08 | Message # 4 |
just driver
| Някои газови инжекциони имат функция, която движи газовите инжектори при студено палене на бензин. Ако е това, когато е студено някои газови инжектори са доста шумни и при работа на бензин се чува метално почукване.
|
|
| |
schnapps | Дата: Неделя, 08.01.2012, 13:49:29 | Message # 5 |
Рокудан (6)
| Хм,има ли лек това почукване,фатално ли е ако работи така за в бъдеще и какъв е лека на проблема ?Надявам се да не сменям ижектори
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 08.01.2012, 14:39:11 | Message # 6 |
just driver
| По описанието ти не мога да съм сигурен, че е това но ако е! Сменя се това Ако се загледаш ще видиш, че лявото е старото. Струва 8лв.
Малко говорим на изуст защото нито съм чул тракането нито знам какви са ти инжекторите но все пак е поле за размисъл.
Можеш да погледнеш и ТОВА
|
|
| |
schnapps | Дата: Неделя, 08.01.2012, 14:55:24 | Message # 7 |
Рокудан (6)
| Ремонтен комплект за инжекторна рейка..... лятото ги смених и 4те ,май ще отпадне като вариянт .....
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 08.01.2012, 16:04:06 | Message # 8 |
just driver
| Явно това което съм написал няма да помогне.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 08.01.2012, 17:02:03 | Message # 9 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| А това тракане при ниски обороти има ли го ? Заслушвал ли си се т.е като ето това ли е ? http://www.youtube.com/watch?v=ucExmEZLk58 Пробвай на бензин само как е и кажи какво е станало
Ето още едно явно при загрял мотор : http://www.youtube.com/watch?v=oQL3QS7If6Y
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Неделя, 08.01.2012, 17:04:51 |
|
| |
schnapps | Дата: Неделя, 08.01.2012, 22:10:44 | Message # 10 |
Рокудан (6)
| Не,по-скоро при падане на оборотите ,и звука е по-слаб,но все пак доловим.На ниски обороти без подаване на газта не се чува .
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 08.01.2012, 22:26:12 | Message # 11 |
5th gen F20A4
| Така по форумите трудна работа да се разбере нали знаеш ?:)) Принципно може да е от всичко , като се почне от дупчица по генерацията та до клиповете по-горе.Как са ти ролки/ремъци/помпа ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
schnapps | Дата: Неделя, 08.01.2012, 23:02:22 | Message # 12 |
Рокудан (6)
| Сменени са ролките и ремъците колега,за помпата....хм,имам съмнения за теч на антифриз,ама не е доказан още ....както и да е,утре ще ходя и на газаджията профилактично и ще видим той какво ще каже..
|
|
| |
ManiaK | Дата: Понеделник, 09.01.2012, 10:55:14 | Message # 13 |
Templar
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 365
| това на 99% е биела...
Quote (schnapps) Сменени са ролките и ремъците колега,за помпата....хм а при теб ми намирисва на клапан - регулирал ли си си скоро клапаните?
ManiaK's Lude
|
|
| |
schnapps | Дата: Понеделник, 09.01.2012, 19:06:59 | Message # 14 |
Рокудан (6)
| Да колега,реглаж на клапаните направих преди има-няма 4-5 дена,днес бях при газаджията и при смяната на инжекторите които смених сам,малко съм попрекалил с завиването и ми ги настрои ,и колата взе да върви повече на газ,но този шум си остава при студен двигател. Възможно ли е да е повдигач ?
Редактирано от schnapps - Понеделник, 09.01.2012, 19:07:23 |
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 11.01.2012, 14:16:47 | Message # 15 |
5th gen F20A4
| Когато всичко е наред по една кола и обикновено човек си внушава , че има нещо.Ако те притеснява шума , върви и си направи една диагностика на мотора , да ти измерят и компресията на двигателя , да махнат предпазният капак за ремъците да видят дали са по белезите , да погледнат датчиците дали фукнционират правилно..За около 20 лева ще знаеш отговора на всичко това в повечето сервизи , дори и в официалният ( там без прегледа на ремъците може би ).Просто описан шум по интернет може да е от всичко.Харчи ли ти масло повече от колкото трябва ?:)С какво масло я караш зимата и с какво лятото ? От кога е този проблем ? Ще се радвам ако напишеш за проблема след като го разрешиш ако въобще има такъв...Поздрави
Редактирано от Mkilla - Сряда, 11.01.2012, 14:18:43 |
|
| |