SRS и ABS светнаха най-накрая.
|
|
valu_ | Дата: Сряда, 20.01.2016, 20:31:43 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 58
Статус: Офлайн
| Здравейте!
От както съм с прелюда забелязах,че лампата за абс не свети и абс-са не работи.Днес проверих всички бушони и всички бяха здрави.Изкарах таблото и лампа на абс нямаше...сложих,светна и естествено не изгасва. Реших да видя дали няма други изкормени лампички-SRS по същия начин. Сега ми свети SRS и ABS. Четох теми за ABS никъде не пише за отстранен проблем освен,че лампата си е изгаснала сама.
Има и тема как сам да изчистя грешките,но целта ми е да разбера каква е и евентуално да я отстраня.
Прелюд 5 ген.Ф20А4.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 20.01.2016, 20:56:44 | Message # 2 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Azz | Дата: Сряда, 20.01.2016, 21:00:51 | Message # 3 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 173
| Quote valu_ ( ) Има и тема как сам да изчистя грешките,но целта ми е да разбера каква е и евентуално да я отстраня.Прелюд 5 ген.Ф20А4. http://preludebg.com/forum/6-128-1
тук пише как да си направиш диагностика.
Както Заппа каза, изтегли си сервизна книжка. Хиляди страници полезна информация !!!
|
|
| |
valu_ | Дата: Сряда, 20.01.2016, 22:27:15 | Message # 4 |
Сандан (3)
| Благодаря,заемам се да чета и като има развитие ще пиша!
|
|
| |
batkosio | Дата: Четвъртък, 21.01.2016, 12:00:39 | Message # 5 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Колко учтиви продавачи, да махнат лампите, за да не те дразнят... А че може да стане сакатлък...
|
|
| |
eldesa | Дата: Четвъртък, 21.01.2016, 17:34:26 | Message # 6 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1207
| http://preludebg.com/forum/6-211-1 Все още работи ABS а
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 21.01.2016, 19:34:07 | Message # 7 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| eldesa е факира на abs-а. Даже и рима има
|
|
| |
valu_ | Дата: Петък, 22.01.2016, 21:14:01 | Message # 8 |
Сандан (3)
| Преди малко докато си прибирах прелюда в гаража реших да видя дали ми светят и двете светлини за задната макар,че знаех,че светят.Изгасих я дадох на контакт и включих на задна и гледам през задното стъкло лампата не свети.Веднага се качих и отидох да я пробвам.Скочих на спирачките и абс-са работеше до момента в който не пуснах педала и пак светна....Палих гасих включвах задна молих му се не изгасна Неделя ако имам време,ще направя номера с буксата.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 22.01.2016, 23:13:08 | Message # 9 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 23.01.2016, 00:11:06 | Message # 10 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Няма черна магия в ABS-а. Всичко го има разписано в темата на eldesa. http://preludebg.com/forum/6-211-1
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 23.01.2016, 10:13:57 | Message # 11 |
Джудан (10)
| За да свети АБС са възможни много причини , но за да ни насочи колегата първо да си снеме грешката. Във форума има достатъчно информация(техническа и от опит ) за да се констатира и разреши проблема.
|
|
| |
valu_ | Дата: Неделя, 24.01.2016, 12:58:17 | Message # 12 |
Сандан (3)
| Грешките на абс-са са 51 и 53,ако ги разчитам правилно.Пет дълги и едно късо мигане,и след малко 5 дълги и 3 къси.Истеглих ръководство за 5-та ген,не намерих таблица.Ако може някои да я постне тук. В нета намерих това: 51 - motor lock 53 - motor stuck ON
А SRS показава 92...?
Quote ZAPPA ( ) В кой форум са по- ценните отговори? Винаги пускам и в двата защото в единия не винаги отговарят.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 24.01.2016, 14:35:35 | Message # 13 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
eldesa | Дата: Неделя, 24.01.2016, 15:37:09 | Message # 14 |
Джудан (10)
| За ABS системата .При мен също даваше същите грешки и излезе ,че е от четките .В темата която съм ти постнал по горе е показано как да се поправи .Работа за около 2 часа ,но все пак трябва да се да се направят няколко проверки за да си сигурен че е там повредата . Отваряш капака на релета и бушони намиращ се в в ляво от двигателя Изваждаш релето и го проверяваш дали е изправно ,ако е изправно продължаваш нататък 2.Mериш с волтметър има ли +12 v на един от двата пина посочени по долу с червено.
Ако има 12v , даваш за кратко време с проводник накъсо двата пина ,както е на снимката . При това действие трябва да заработи двигателя на АБС модулатора.Ако не се чуе звук от модулатора премахваш моста и проверяваш дали има съпротивление с мултицет , като включваш единия край на уреда в пина(тези по горе в червено) на който НЯМА 12 волта , а другия край на маса.Ако не отчита нищо това означава че : или кабела от релето до модулатора е прекъснат ,или четките в модулатора не контакатуват ,или е прекъснала намотката на двигателчето на АБС модулатора . Най вероятната причина е (както бе при мен ) да е в четките на модулатора . Няма нищо страшно ще се справиш .Ако има нещо което не разбираш питай . Успех :alco:
п.п. В линка който съм ти постнал по горе най отдолу има препратка към руски сайт и там е обяснено всичко по ремонта за смяна на четките на руски .Във връзка с другата повреда от поста на ZAAPA виждам че няма код 92 ,има код 9-2 . Ще почетем малко и ще се опитаме и там да помогнем а не да даваме някакви частични и уклончиви отговори само за да си чешим езиците :).
Ако разбираш английски (аз не разбирам и ползвам преводача) и си си свалил ръководството за 5 генерация прочети от страниците 24-52 , 24-53 и 24-54.Там е описано какво се прави и проверява практически при този код 9-2.
Редактирано от eldesa - Понеделник, 25.01.2016, 08:13:59 |
|
| |
eldesa | Дата: Неделя, 24.01.2016, 16:17:14 | Message # 15 |
Джудан (10)
| Quote valu_ ( ) Винаги пускам и в двата защото в единия не винаги отговарят :D тук отговаряме и помагаме колкото е по силите ни .За другите форуми всеки си има мнение , което не задължава никого .За да е от полза на всички е издирена и качена толкова много информация (специфична за хонда прелюд )от всички активни потребители За това е създаден този форум..Повечето се познаваме и сме приятели ,но помагаме на всички , защото за нас феновете на прелюд са ни приятели. Във връзка с другата повреда: Ще почетем малко и ще се опитаме и там да помогнем а не да даваме някакви частични и уклончиви отговори само за да си чешим езиците .Все пак нашата помощ ще е дистанционна , а водещата фигура си ти при проверките и отстраняване на повредата.
п.п. Ако се справиш(самостоятелно или с наша помощ без значение) може да допринесеш за обогатяването на форума със снимков материал в една тема .Споделения опит е от значение , както за притежателите на прелюди така и за самия форум.Няма малки и голями теми. Все пак на български за българите е по лесно , а и като го има качено от някой който се е сблъскал с проблема е по лесно за разбиране
Редактирано от eldesa - Понеделник, 25.01.2016, 08:58:04 |
|
| |