Жила на соростен лост
|
|
eXb0y | Дата: Четвъртък, 19.01.2017, 00:30:10 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 220
Статус: Офлайн
| Привет колеги, днес сутринта се случо нещо много странно. Опитвайки се да излезна от една пряспа изведнъж вкарването на 1-ва, 3-та и 5-та скорост стана 1 идея по-странно. За да превключа на която и да е от въпросните предавки трябва да натисна силно лоста напред. тпва липсва при тези който са на зад (съответно 2-ра, 3-та и задрна). Също така и прещракването което се усеща когато превключиш скорост изчезна. Въпроса ми е дали това е от жилата, лоста или от от синхронизаторите на кутията?
Свалих барчето с подкалътника да имам по-голям достъп до лоста и също забелязах че при превключване на която и да е предавка от проблемните самата ябълка почва да се разделя на 2 все едно е счупена, но незнам това така ли трябва да си е или може от това да е проблема
|
|
| |
guroo | Дата: Четвъртък, 19.01.2017, 09:15:42 | Message # 2 |
Годан (5)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 111
| Ако си в София, мога да ударя едно рамо и да я дръпнем до сервиз или до един канал, който мога да ползвам....за другото, нямам идея. Колегите ще кажат инфо...или виж сървиз манюала.
|
|
| |
cookie_monster | Дата: Вторник, 28.02.2017, 11:43:23 | Message # 3 |
Сандан (3)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 55
| eXb0y, съвсем скоро имах идентичен проблем - при превключване на скорости лостът влизаше донякъде и после се усещаше съпротивление, съответно трябваше да приложа усилие за да го бутна до крайна позиция. При мен обаче проблемът беше с всички скорости, по-осезаемо беше когато превключвах бързо между трета и четвърта и обратно. Проблемът се оказа липса на смазка именно при ябълката на лоста. Бях закарал колата при Чавдар за смяна на маслото на скоростната кутия, та той оправи и описания проблем с лоста. Всичко е наред оттогава. Чавдар също така описа нещо сходно на Quote eXb0y ( ) също забелязах че при превключване на която и да е предавка от проблемните самата ябълка почва да се разделя на 2 все едно е счупена Предлагам ти да започнеш оттам, тъй като е най-лесното решение - ако можеш сам, ако не иди някой друг да я смаже. Пробвай също така да включваш бавно скоростите - ако тогава ти трябва по-малко усилие, то е силно вероятно проблемът ти наистина да е същият като моя.
Prelude 5th Gen H22А5 4WS M/T
|
|
| |
eXb0y | Дата: Събота, 04.03.2017, 19:08:31 | Message # 4 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 220
| Първото нещо което направих е да си сменя лоста но се оказа че не е той. Разглобих всичко и се оказа че едно от жилата е скъсано точно преди захващането за кутията. След смяна всичко се оправи, но прекарването им е голям филм.
|
|
| |
dakh93 | Дата: Понеделник, 06.03.2017, 22:39:14 | Message # 5 |
Сандан (3)
Съобщения: 67
| eXb0y, колега някакъв снимков материал не направи ли,защото аз имам идентичен проблем но е само при 1вата скорост.А 5тата ми хръцка
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 07.03.2017, 11:01:01 | Message # 6 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Според мен твоят проблем е в кутията. Сменял ли си маслото на кутията скоро?
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
dakh93 | Дата: Вторник, 07.03.2017, 13:36:32 | Message # 7 |
Сандан (3)
| Аз също се чудих за това и мисля да го сменя.Тъй като не съм много наясно с масло за скоростни кутии,бихте ли ми препопъчали
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 07.03.2017, 13:39:46 | Message # 8 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Оригинално масло Honda MTF е по-добрият избор.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
dakh93 | Дата: Вторник, 07.03.2017, 14:07:21 | Message # 9 |
Сандан (3)
| А като количество какво ще е нужно ?
|