Въпрос за 5-ца
|
|
THOR | Дата: Вторник, 30.10.2012, 11:28:20 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, от няколко седмици съм собственик на 5-ца и наред с прекрасните впечатления от колата имам и някой притеснения.Предницата е много ниска и минавам със страх през всяка по голяма неравност по пътя.В момента съм със 17" джанти и нископрофилни гуми.Въпросът ми е каква би била най подходящата комбинация от гуми и джанти и освен това какви други мерки мога да предприема така че да я повдигна? Освен това искам да я пипна малко и да заприлича на колата от снимката която прилагам.Много търсих точно такива джанти но не мога да открия.Някой има ли представа каква марка са?И откъде мога да се сдобия с тези елементи под праговете, броните и спойлера на задния капак? И последният ми въпрос е свързан с фаровете.Няколко пъти ми се налага да пътувам нощем и определено не съм впечатлен от фаровете.Какво може да се направи по въпроса?
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Вторник, 30.10.2012, 12:15:42 | Message # 2 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 306
| http://www.vividracing.com/catalog....88.html Volk te37 е модела на джантите, поне така ми излиза. Колата не е ниска, стига да не се качваш на високи бордюри и да паркираш на задна, за да не подпираш предницата. Липовете(както ги казваш елементите) допълнително ще смъкнат малко колата(образно казано) и трябва много да гледаш къде паркираш, за да не ти заминат бързо-бързо, защото те ще са най-ниската точка. Отзад май и мигачите и стоповете са затъмнени. Според мен 17-ки джанти са добре, най-важното е да не ти опират гумите никъде. Ред е на колегите.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 30.10.2012, 12:30:31 | Message # 3 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Според пък даже ако паркира на задна няма да подпира никаде.Имам съсед с S2000 която е страшно ниска.С някакви спойлери , липове и тн..Еми само назад паркира без проблеми а S-ката е къде къде по-ниска от люда според мен.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NSBOP | Дата: Вторник, 30.10.2012, 14:38:41 | Message # 4 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Ако я направиш като тази на снимката, ще започнат да ти се опират и новите легнали полицаи, които са относително плавни. Общо взето на 5-та генерация много и отива да е смъкната, но както знаем всички, красотата иска жертви Аз съм май един от малкото, които са си сложили по-малък преден лип В момента качвам бордюрите и напред и назад и изобщо не закачам (с 4-та ген съм).
Колкото до фаровете, ако са жълти и затъмнени можеш да ги дадеш да ти пребоядисат рефлекторите и да полираш стъклата. Ако ли не, ксенон май е опцията за теб. Има и афтърмаркет фарове с лупи по принцип ако не искаш да слагаш ксенон на рефлектора.
|
|
| |
Garfi | Дата: Вторник, 30.10.2012, 19:45:04 | Message # 5 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Колата да не е със понижаващи пружини, които да е сложил предишния собственик? Принципно дългата предница наистина създава някои неудобства но се свиква. Моя прелюд никога не закачал на легнал полицай или нормален бордюр при паркиране и съм със стоково окачване. Липовете наистина ще са най-ниската точка на бронята но пък са от полиуретан което значи най-много да се одраска боята им при контакт с нещо. Липове могат да се поръчат от САЩ като цената за брой е около 150лв.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 30.10.2012, 20:47:49 | Message # 6 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (NSBOP) Има и афтърмаркет фарове с лупи по принцип Много и ходят според мен.
Uploaded with ImageShack.us
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ckron | Дата: Вторник, 30.10.2012, 22:24:48 | Message # 7 |
Шодан (1)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 16
| Аз съм със същите фарове- лупи с рингове + ксенон и съм много доволен
Подкрепям колегите, че трябва към бордюр да се подхожда със задницата иначе, ако имаш лип отпред смятай, че ще замине от първия път Тоест при паркиране много внимателно, че ще береш ядове! Ако легнали полицаи обаче ти правят проблем значи си със много ниски спортни пружини, стоково колата не е толкова ниска.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 31.10.2012, 00:08:28 | Message # 8 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Я кви фарове изникнаха тука така
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
schnapps | Дата: Сряда, 31.10.2012, 01:02:00 | Message # 9 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
| С тези май идват Type S и Sir S spec,както и натоканата версия за Австралия до колкото знам Колкото до липовете,аз отпред съм с Мотеги и проблем с легнали полицаи нямам,даже често ходя за риба със семейния прелюд,колеги по водоемите като ме видят и им пада чейнетата
Редактирано от schnapps - Сряда, 31.10.2012, 01:07:06 |
|
| |
THOR | Дата: Четвъртък, 01.11.2012, 15:31:49 | Message # 10 |
Шодан (1)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
| Ееееееее страшни сте.Още не е изсъхнало мастилото дето се казва и вече сте ми отговорили:-) Благодаря на всички. Мислех да започна от джантите но май ще ги оставя за последно.Тези са страхотни но като гледам излизат над 3000 долара.Баси цифрата:-) Фаровете ми изглеждат добре на пръв поглед.Огледалното покритие изглежда добре, единствено като че ли има влага вътре и кондензира по стъклата.На късите съм с ксенон но именно той не свети силно.Ще пробвам с други крушки и ако няма разлика ще мина на тези фарове с лупите, изглеждат много добре и ако и светят също толкова хубаво ще бъде чудесно. Благодаря още веднъж на всички:-)
|
|
| |
Zlatko | Дата: Неделя, 17.02.2013, 16:55:39 | Message # 11 |
Шодан (1)
| Здравейте,от скоро имам прелюд 5 ген 2,2 vtec и съм влюбен в тази кола,но ме притеснява само едно разхода на гориво. Минал съм 120 км със 25 литра някаде,гледах много характеристики в интернет и навсякаде пише че разхода е към 13-14 градско. Може ли да е от студеното време или се дължи на друг проблем? Благодаря предварително
Редактирано от Zlatko - Неделя, 17.02.2013, 16:56:19 |
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 17.02.2013, 17:05:50 | Message # 12 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Ако тръгваш от 4-5 оборота и настъпваш колцата, а и сега е зима и като гледам си от София според мен е нормално.Този разход от 13 литра е за 2.0 мотора а не за този като твоят.И как точно ги изчисли 25 литра ( някаде ) ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Неделя, 17.02.2013, 17:07:34 | Message # 13 |
Нанадан (7)
| Едва ли е проблема студеното време, наистина разход над 16 не е нормален и е доста съмнителен, ако караш доста агресивно по-скоро трябва да бие към 15-16. Аз карам същия модел(предполагам и ти си автомат), и можеш да видиш в подписа ми зарежданията, те са извънградско и малко градско и без задръствания но си вади извод +- 2 или 3 литра над мен за нормално, защото аз карам спокойно и да не кажа икономично.
|
|
| |
Zlatko | Дата: Неделя, 17.02.2013, 17:14:50 | Message # 14 |
Шодан (1)
| Да,автомат съм и карам доста спокойно в момента предимно градско.Не съм правил диагностика още, но ми показаха как да разчитам грешките сам и показа че няма.Незнам на какво се дължи този разход,или не показва вярно бензиномера.
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Неделя, 17.02.2013, 17:25:25 | Message # 15 |
Нанадан (7)
| Засечи си разхода и ще видиш дали показва правилно, защото имаш информация колко горе-долу трябва да харчи. Също така, мога да те вербувам да дойдеш на някоя форум среща на клуба, и ако някой може ще ти помогне и ще те насочи.
|
|
| |