• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP  
Въпрос за 5-ца
THORДата: Вторник, 30.10.2012, 11:28:20 | Message # 1
Шодан (1)

Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте колеги,
от няколко седмици съм собственик на 5-ца и наред с прекрасните впечатления от колата имам и някой притеснения.Предницата е много ниска и минавам със страх през всяка по голяма неравност по пътя.В момента съм със 17" джанти и нископрофилни гуми.Въпросът ми е каква би била най подходящата комбинация от гуми и джанти и освен това какви други мерки мога да предприема така че да я повдигна?
Освен това искам да я пипна малко и да заприлича на колата от снимката която прилагам.Много търсих точно такива джанти но не мога да открия.Някой има ли представа каква марка са?И откъде мога да се сдобия с тези елементи под праговете, броните и спойлера на задния капак?
И последният ми въпрос е свързан с фаровете.Няколко пъти ми се налага да пътувам нощем и определено не съм впечатлен от фаровете.Какво може да се направи по въпроса?

Приложени файлове: 7595739.jpg (107.6 Kb)

dpavlovqДата: Вторник, 30.10.2012, 12:15:42 | Message # 2
Нанадан (7)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 306
http://www.vividracing.com/catalog....88.html
Volk te37 е модела на джантите, поне така ми излиза.
Колата не е ниска, стига да не се качваш на високи бордюри и да паркираш на задна, за да не подпираш предницата. Липовете(както ги казваш елементите) допълнително ще смъкнат малко колата(образно казано) и трябва много да гледаш къде паркираш, за да не ти заминат бързо-бързо, защото те ще са най-ниската точка. Отзад май и мигачите и стоповете са затъмнени. Според мен 17-ки джанти са добре, най-важното е да не ти опират гумите никъде. Ред е на колегите. :)

MkillaДата: Вторник, 30.10.2012, 12:30:31 | Message # 3
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Според пък даже ако паркира на задна няма да подпира никаде.Имам съсед с S2000 която е страшно ниска.С някакви спойлери , липове и тн..Еми само назад паркира без проблеми а S-ката е къде къде по-ниска от люда според мен.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

NSBOPДата: Вторник, 30.10.2012, 14:38:41 | Message # 4
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Ако я направиш като тази на снимката, ще започнат да ти се опират и новите легнали полицаи, които са относително плавни. Общо взето на 5-та генерация много и отива да е смъкната, но както знаем всички, красотата иска жертви :) Аз съм май един от малкото, които са си сложили по-малък преден лип :) В момента качвам бордюрите и напред и назад и изобщо не закачам (с 4-та ген съм).

Колкото до фаровете, ако са жълти и затъмнени можеш да ги дадеш да ти пребоядисат рефлекторите и да полираш стъклата. Ако ли не, ксенон май е опцията за теб. Има и афтърмаркет фарове с лупи по принцип ако не искаш да слагаш ксенон на рефлектора.

GarfiДата: Вторник, 30.10.2012, 19:45:04 | Message # 5
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Колата да не е със понижаващи пружини, които да е сложил предишния собственик? Принципно дългата предница наистина създава някои неудобства но се свиква. Моя прелюд никога не закачал на легнал полицай или нормален бордюр при паркиране и съм със стоково окачване. Липовете наистина ще са най-ниската точка на бронята но пък са от полиуретан което значи най-много да се одраска боята им при контакт с нещо. Липове могат да се поръчат от САЩ като цената за брой е около 150лв.

VIPER-CHДата: Вторник, 30.10.2012, 20:47:49 | Message # 6
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Quote (NSBOP)
Има и афтърмаркет фарове с лупи по принцип

Много и ходят според мен.

Uploaded with ImageShack.us

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

ckronДата: Вторник, 30.10.2012, 22:24:48 | Message # 7
Шодан (1)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 16
Аз съм със същите фарове- лупи с рингове + ксенон и съм много доволен :)

Подкрепям колегите, че трябва към бордюр да се подхожда със задницата иначе, ако имаш лип отпред смятай, че ще замине от първия път :) Тоест при паркиране много внимателно, че ще береш ядове! Ако легнали полицаи обаче ти правят проблем значи си със много ниски спортни пружини, стоково колата не е толкова ниска.

eDanielДата: Сряда, 31.10.2012, 00:08:28 | Message # 8
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Я кви фарове изникнаха тука така alco

プレリュード 夢のカ

schnappsДата: Сряда, 31.10.2012, 01:02:00 | Message # 9
Рокудан (6)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
С тези май идват Type S и Sir S spec,както и натоканата версия за Австралия до колкото знам
Колкото до липовете,аз отпред съм с Мотеги и проблем с легнали полицаи нямам,даже често ходя за риба със семейния прелюд,колеги по водоемите като ме видят и им пада чейнетата :D

Редактирано от schnapps - Сряда, 31.10.2012, 01:07:06

THORДата: Четвъртък, 01.11.2012, 15:31:49 | Message # 10
Шодан (1)

Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Ееееееее страшни сте.Още не е изсъхнало мастилото дето се казва и вече сте ми отговорили:-)
Благодаря на всички.
Мислех да започна от джантите но май ще ги оставя за последно.Тези са страхотни но като гледам излизат над 3000 долара.Баси цифрата:-)
Фаровете ми изглеждат добре на пръв поглед.Огледалното покритие изглежда добре, единствено като че ли има влага вътре и кондензира по стъклата.На късите съм с ксенон но именно той не свети силно.Ще пробвам с други крушки и ако няма разлика ще мина на тези фарове с лупите, изглеждат много добре и ако и светят също толкова хубаво ще бъде чудесно.
Благодаря още веднъж на всички:-)

ZlatkoДата: Неделя, 17.02.2013, 16:55:39 | Message # 11
Шодан (1)

Здравейте,от скоро имам прелюд 5 ген 2,2 vtec и съм влюбен в тази кола,но ме притеснява само едно разхода на гориво. Минал съм 120 км със 25 литра някаде,гледах много характеристики в интернет и навсякаде пише че разхода е към 13-14 градско. Може ли да е от студеното време или се дължи на друг проблем?
Благодаря предварително

Редактирано от Zlatko - Неделя, 17.02.2013, 16:56:19

MkillaДата: Неделя, 17.02.2013, 17:05:50 | Message # 12
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Ако тръгваш от 4-5 оборота и настъпваш колцата, а и сега е зима и като гледам си от София според мен е нормално.Този разход от 13 литра е за 2.0 мотора а не за този като твоят.И как точно ги изчисли 25 литра ( някаде ) ?

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

dpavlovqДата: Неделя, 17.02.2013, 17:07:34 | Message # 13
Нанадан (7)

Едва ли е проблема студеното време, наистина разход над 16 не е нормален и е доста съмнителен, ако караш доста агресивно по-скоро трябва да бие към 15-16.
Аз карам същия модел(предполагам и ти си автомат), и можеш да видиш в подписа ми зарежданията, те са извънградско и малко градско и без задръствания но си вади извод +- 2 или 3 литра над мен за нормално, защото аз карам спокойно и да не кажа икономично.

ZlatkoДата: Неделя, 17.02.2013, 17:14:50 | Message # 14
Шодан (1)

Да,автомат съм и карам доста спокойно в момента предимно градско.Не съм правил диагностика още, но ми показаха как да разчитам грешките сам и показа че няма.Незнам на какво се дължи този разход,или не показва вярно бензиномера.

dpavlovqДата: Неделя, 17.02.2013, 17:25:25 | Message # 15
Нанадан (7)

Засечи си разхода и ще видиш дали показва правилно, защото имаш информация колко горе-долу трябва да харчи. :)
Също така, мога да те вербувам да дойдеш на някоя форум среща на клуба, и ако някой може ще ти помогне и ще те насочи. :)

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda