Електрически JDM колани
|
|
persssi | Дата: Събота, 22.12.2012, 12:47:37 | Message # 1 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 549
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, интересувам се какво точно представляват електрическите колани, които се предлагат за JDM прелюдите. Търсих в нета, но не можаш да намеря кой знае какво инфо или някакви схеми на свързване. Имат така наречените "подавачки" за шофьорската страна и букса с два кабела, които влизат в машинката за прибиране. Ако някой зане, точно каква е функцията на ел. управлвнието, ще се радвам да сподели. При инсталация на такива колани, има ли нужда да се подмени и тази част, която е до средната конзола, в която се щраква колана, за да може системата да установява дали коланът е "активен" или трябва да се прибере към конзолата? Има ли управляващ модул, контролер или връзка с другите системи, примерно на еърбезите, лампички по таблото, зумер...? Предполагам системите са идентични или направо еднакви, както при 5 генерация, така и при 4 та.
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 22.12.2012, 14:34:35 | Message # 2 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Мисля, че електрическата част се свежда до това да ти подаде колана.
|
|
| |
persssi | Дата: Събота, 22.12.2012, 18:57:23 | Message # 3 |
Хачидан (8)
| (Garfi) Мисля, че електрическата част се свежда до това да ти подаде колана.
Не мисля, че е така. Това при мен се случва рядко, когато има някой седнал на задната седалка зад шофьора и то не всеки път, а само ако го помоля учтиво хехе. Подавачката е изцяло механична, просто лостче, което прави по удобно взимането на колана. Това, което аз виждам, и което мисля че batkosio беше писал в една тема, е че механизмът, (моторче може би) се активира, когато коланът не е закопчан. Това може би прави коланите малко по-комфортни, защото не действа непрекъснато усилието за прибиране.
|
|
| |
batkosio | Дата: Събота, 22.12.2012, 20:54:14 | Message # 4 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Seatbelt pretensioners- когато коланът се закопчае, напрежението в него, или стегнатостта, е по-малко с цел комфорт. Системата се състои от колани с такъв електрически механизъм, закопчалки, в които се щтракват езиците на коланите с датчик, светлинна индикация на таблото и звукова такава (зумер) за незакопчан колан на шофьора. Системата може да се инсталира и без последните два елемента. За 4 генерация Схема на коланите:
Схема на светлинната и звукова индикация:
|
|
| |
persssi | Дата: Сряда, 26.12.2012, 22:37:43 | Message # 5 |
Хачидан (8)
| След жокерът от batkosio намерих още някои снимки в нета. Поствам ги тук, за да допълним темата и да онагледим що е то електрически колани в Prelude. :)
Редактирано от persssi - Сряда, 26.12.2012, 22:41:34 |
|
| |
persssi | Дата: Сряда, 26.12.2012, 22:41:04 | Message # 6 |
Хачидан (8)
| И подавачките:
и още инфо:
|
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 27.12.2012, 04:14:06 | Message # 7 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Тия подавачки намират ли се? Заинтригуван съм.
|
|
| |
persssi | Дата: Четвъртък, 27.12.2012, 08:47:56 | Message # 8 |
Хачидан (8)
| Според моите скромни знания са JDM и други подобни пазари, Хонг-Конг, Малайзия..., така че са доста рядки. Стандартно са само за шофьорската седалка, дясната страна, но batkosio беше писал, че е лесно да се преправят. Аз също съм виждал снимки с две "подавачки".
|
|
| |