• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Подарявам разни за х22а2
dominikoДата: Сряда, 20.02.2013, 13:15:30 | Message # 1
Годан (5)

Град/Държава: Shumen/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 139
Статус: Офлайн
Колеги подарявам следните части:
- 4ка изпускател х22а2
- мидшафт с лагера
- тампони от въпросния двигател( яд ме е - загубил съм предния тампон, а той не се намира лесно.)
- от механизма за обтягане на ангренажния ремък(ако въобще ви вършат работа)
- гарнитура глава - тука искам да обясня. Гарнитурата е чисто нова и не съм карал никога с нея, но - главата е пристегната 1 път с нея :(, просто се оказа различна, нз защо така, явно има стандарт а и б  и при тези двигатели, тей като двете гарнитури са с 1 каталожен номер,а има разлика в горния десен край, в извивката, пак повтарям - пристегната е 1 път и е махната, който смята че може да я ползва и няма притеснения от това, с кеф ще му я подаря, тей като много ядове брах, а струва 100лв и не искам да я изхвърля. При мен на блока пише Б, най -вероятно да е А, пак казвам ако има такава разлика, не съм запознат. Ще кача снимка тея дни да се ориентирате.

Teлефон за връзка - 0895878456 или тук на лични.

Редактирано от dominiko - Сряда, 20.02.2013, 13:24:22

nightfighterДата: Четвъртък, 21.02.2013, 00:29:18 | Message # 2
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Евала колега,рядко се срещат хора като теб!!

Аз бих искал средния вал(полуоска) с лагера и автоматичния обтегач на ангренажния ремък.

И ако ти се намира следната планка,оградената в кръгче на схемичката-за нея ми кажи цена ако ти е налична.
Благодаря!

Приложени файлове: 9579869.jpg (106.8 Kb) · 3734244.jpg (14.1 Kb) · 4644534.jpg (13.1 Kb)

Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 21.02.2013, 00:35:09

ZAPPAДата: Четвъртък, 21.02.2013, 00:43:11 | Message # 3
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

nightfighterДата: Четвъртък, 21.02.2013, 00:49:08 | Message # 4
4G H22A 4WS MT

Quote (dominiko)
просто се оказа различна, нз защо така, явно има стандарт а и б и при тези двигатели, тей като двете гарнитури са с 1 каталожен номер,

Като допълнение и информация ще добавя:

Стандарта А и Б се отнася за диаметъра на цилиндрите,възможно е да са А може да са Б , а може и някои от цилиндрите да са А , а някои да са Б.Това е индивидуално за всеки двигател.Разликата е много малка, и всеки двигател е маркиран на заравнената част на блока над водната помпа с АААА или BBBB или ААBB и така нататък във всички възможни комбинации :) Обикновено повечето двигатели са Б стандарта.
По мое мнение,щом двигателя не е пален,гарнитурата може да свърши работа и не би трябвало да има проблем.
Единственото което ме учудва е защо ще има разлика между двете гарнитури които си взел, доколкото знам гарнитурите за всички модификации на Х22 ,а и за Х23 са еднакви.

dominikoДата: Четвъртък, 21.02.2013, 00:51:36 | Message # 5
Годан (5)

nightfighter мидшафта го запазих, че ми се обадиха, барабар с тампоните, но този обтегач ти го пращам, за малко те изпревариха  :(. Дай координати , че утре да ги пусна по еконта :). И да съм я има тая планка отиде вече, гаража където ми седяха останалите работи го продадоха заедно с къщата и нямам достъп до него, бог знае къде са метнали всичко.

п.п За гарнитурата - разликата е в ъгъла, където се оттича маслото, гарнитурата ляга перфектно на блока, но - главта излиза малко зад нея - 2 -3 мм. После се оказа че и две дупки има в повече :D. Реално докато не се наложи на главата не се вижда разликата.

Редактирано от dominiko - Четвъртък, 21.02.2013, 00:59:27

nightfighterДата: Четвъртък, 21.02.2013, 00:56:53 | Message # 6
4G H22A 4WS MT

Zappa зная че си прав,и обтегача ми трябва за друга цел.Искам да преработя автоматичния обтегач в механичен като ползвам неговия корпус.Обтягащата ролка на Х22 е много по стабилна ,а и цялото изпълнение повече ми харесва от тази на Х23, единственото слабо място е този обтегач.Видях тази идея в един от чуждите форуми и искам да я пробвам.

dominikoДата: Четвъртък, 21.02.2013, 15:06:46 | Message # 7
Годан (5)

Тампоните и мидшафта пътуват, обтегача и той е пратен. Поздрави :).

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda