Препоръчайте ми добър стругар
|
|
NSBOP | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 12:46:24 | Message # 1 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Статус: Офлайн
| Трябва ми добър стругар, който да ми изработи 4 ГАЙКИ (2 малки и 2 големи за регулиране на койлоувъри) по образец.
Приличат на тези, показани на снимката по-долу.
Редактирано от NSBOP - Понеделник, 11.03.2013, 18:10:51 |
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 15:21:10 | Message # 2 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
| Кви винтове, кви пет лева, това са си чисти гайки!
|
|
| |
aλexandro | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 16:03:42 | Message # 3 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
|
|
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 16:13:56 | Message # 4 |
just driver
| Винта преди гайката не е самонарезен
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 18:10:11 | Message # 5 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
| Еййй човек да не обърка нещо
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 20:02:40 | Message # 6 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Дани , жена ли е пускала темата ?:)))))
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 20:10:33 | Message # 7 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Мисля,че стругар няма да ти свърши работа.За резбата е ясно но тези канали за ключ няма да ги спретнат и на фреза.Мисля,че се правят на спец.машина като на отворите за шпонките.Ако не те бърка обикновен шестостен може да се ползва такава заготовка но трудно ще се намери толкова голям размер.Трябва ти точния човек.Такива гайки има по задниците на байковете-моторите на моноамортисьора.Трябва да знаеш размера и стъпката.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 20:11:47 | Message # 8 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
| Не, по-лошо - програмист Програмистите при мъжете са малко като блондинките при жените
|
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 21:56:06 | Message # 9 |
just driver
| VIPER-CH, имаш ли такива "С" ключове като за такива гайки? В случая не можем да отвием старите гайки, които са затегнати една към друга и най вероятно са стояли така години. Предполагаме, че са се окислили от към резбата защото са алуминиева сплав, което допълнително усложнява развиването им. Мислим за вариант да ги прорежем напречно за да ги махнем и да се ползват други. Направата на новите може да е от неръждаема стомана примерно 5мм с резба във вътрешния отвор, а от вън както дойде, само да може да се върти.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 22:43:52 | Message # 10 |
BIKER
| Имам 4-5 бр.ключове но и те са на размер.Знам ли кой номер ви трябва а и размера на зъба също е от значение.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 11.03.2013, 22:44:46 | Message # 11 |
BIKER
| Quote (Garfi) В случая не можем да отвием старите гайки, Това ли е проблема?И смятате да ги отрежете По-лесно ще направите 2 ключа,отколкото гайки Не блъскайте с отверки и секачи,използвайте правилния инструмент.
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 11.03.2013, 23:12:05 |
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 12.03.2013, 00:16:29 | Message # 12 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Добре , какви точно инструменти ви трябват ? Покажете и ако имам такъв ви го давам веднага да си свършите работа.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 12.03.2013, 00:31:52 | Message # 13 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Нямате идея за какво става дума. Гайките седят като заварени буквално. Хванахме амортисьора с менгеме от едната страна и водопроводен ключ голям един метър от другата страна. Единственото, което може да стане е да се усуче тялото на амортисьора. Опитахме много неща и съм убеден, че няма как да се развият просто ей така. Не е проблема, че нямаме опора или пък не ни стигат силите. Проблема е, че ще направим беля. 100% няма такъв С-ключ, с който да се развият тези гайки. И с чук удряхме, и със специален проникващ спрей пръскахме и така. Не искам да се занимавам повече с това, плащам си на някой да ми ги изработи и тези ги режа. И без това загубихме супер много време с тази глупост.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 12.03.2013, 01:44:34 | Message # 14 |
BIKER
| Quote (eDaniel) Нямате идея за какво става дума. Напротив,имам и то голяма! Това не е заварено и няма кой да ме убеди,че няма да ги развия.Има десетки начини да се развие,само трябва да се мисли.Охладете ги с азот,нагрейте ги с оксижен но не с друго а само точка че да не прецакате амортисьора,подходящ инструмент и удар на място също ще свърши работа...И най-вече свийте пружината с подходящи малки скоби за да не дава излишно напрежение.Не знам,що се плашите толкова...а и в краен случай ,защо трябва да се режат и двете гайки а не само едната?А не може ли да се прореже между тях?Все пак не ми е пред очите и давам идеи. Успех
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 12.03.2013, 02:01:24 | Message # 15 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Дани, ако почнеш да режеш гайките, съвсем малко невнимание и ще развалиш резбата на амортисьора.Пробвай първо с нагряване и рязко охлаждане след това.Чукнете ги силно с по голям чук. Освен това няма да е лесно да се изработят нови, рязането трябва да е изключително краен вариант. Успех!
|
|
| |