Странни мисли, за смяна на Прелюда...
|
|
dpavlovq | Дата: Вторник, 24.09.2013, 16:56:48 | Message # 31 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 306
Статус: Офлайн
| Колегите, времето за смяна мисля, че дойде... За сега на фокус е Рено Модус 1.4 или 1.6, бензин, ръчни скорости, похвалили са я доста тази кола на баща ми и има 1-2 предложения, аз я погледах на снимчици и ми харесва като дизайн, май и широчка ще се окаже, я за колело, я за багаж, я за хора Ако имате някакви реални и непредубедени изцяло мнения към модела или тези малки двигатели на Рено ще се радвам да споделите, а чисто плюене няма да ми помогне. Скоро ще пусна една темичка за продажба на прелюда.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 24.09.2013, 16:59:55 | Message # 32 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Братле , не че нещо ама сте луди.Кви Рена....Поне вижте нещо от VAG групата.По темата да не съм пас - гледайте и VAG групата.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 24.09.2013, 17:08:15 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 24.09.2013, 17:36:56 | Message # 33 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ко рено,ко боже,колко мъка има по тоя свят боже.....
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 24.09.2013, 17:59:42 | Message # 34 |
5th gen F20A4
| Добре де , за тия пари има и Jazz , какво не му харесвате ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 24.09.2013, 18:20:06 | Message # 35 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Ако е като стария двигател на Рео 1,4 сьс ризи и верига е добьр и здрав двигател. Незнам дали са правили промени по окачването но ако е като предишните рена е много слабо и често се сменя вьпреки че не с скьпи шарнирите защото са оделно от носача. Слаб место са главините. В годината ги сменях минимум по един пьт. Ако при Хонда всичко е опрпстено за максимална надежност , при рено всичко е усложнено за да е супер ненадежно. Повечето зглобки по таблото и салона е на щипки които се чупят и почва да тропа и да скьрца. Това са впечетления от досегашните модели. Ако паленето е с карта им е много слабо място сьщо. Единствената кола за която искрено сьм се радвал че я продадох беше Реното. От Форд нямам впечетления сега. Старите Фордове от 70-те годиня бяха страхотни машини и сьм имал 3 модела но за днешните незнам. Най лесно е да влезнеш в форумите им да почнеш да четеш кои заглавия с проблеми се повтарят:) Аз така се отказах Крайслер Вояджер ,Киа Карнавал и Мицубиши Галант след като почетох и видях че са проблемни коли.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 24.09.2013, 18:57:40 | Message # 36 |
5th gen F20A4
| Е ще го запозная някой път с един бивш колега с Рено Меган 2005г.На магистралата за Пловдив му гръмна мотора - 1.9 DCI.Под гръмна разбирай дупка в блока.Понеже беше по-близко до Пловдив го изтеглиха до там.Майстора му каза 2000 лева ремонт и той му остави талона и му го продаде за символични пари.Да не ти казвам колко пъти пък се правеше Клиото на режисьорката в ТВ-то.Всеки месец нещо му имаше.На момчето с което бях 1 път на прелюд среща на Арена - Руен , преди да мине на Хонда имаше Рено 21 - 5 основни ремонта и го бутна в 1 ров.Носеше стекове с антифриз на майстора.Смени блок , смени глава и пак.Някой път ще го взема пак да разкаже специално за перипетиите с него.От толкова марки точно там ли се спряхте ? Както каза майстора на брат ми докато оправяше нещо по мотора на 1 Пежо "Моля , само се дръпнете че ако си изпусна ключа , няма намиране.И все пак Пежо/Ситроен пак е по-добър избор особено моделите около 2000г.
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 24.09.2013, 19:56:34 | Message # 37 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Колко мъка има по земята божееее . Адаш ще има да се псуваш скоро като каруцар
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 24.09.2013, 22:49:55 | Message # 38 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Рено са консистентно на дъното на класациите за надеждност... Справка - TUV
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Вторник, 24.09.2013, 23:59:33 | Message # 39 |
Нанадан (7)
Съобщения: 306
| Питам просто, още нищо не е факт, ще разглеждаме, аз и затова не съм постнал "Купих Рено", а иначе за Jazz е една добра идея, ще ги разгледаме колиците, няма да бързаме, можете да давате някакви други предложения от този клас компактни автомобили, прага е някъде 6500 като цена.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 25.09.2013, 00:01:25 | Message # 40 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 25.09.2013, 01:45:21 | Message # 41 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Чичо Запа,забрави и твоя миниван да споменеш.Надежност и здравина
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 25.09.2013, 15:47:28 | Message # 42 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Искаш непредубедени мнения. Надали може да има такова мнение,понеже всеки изхожда от собствения си опит. Аз ще ти кажа следното: имал съм 2 Форда и 1 Рено, най много съм се радвал, в момента когато ги продавах!! От там нататък, сам си прави изводите! А дали ще приемеш мнението ми за предубедено или не, това си е твоя работа! За мен нещата са ясни и повече не искам никога да притежавам подобен таралясник.
п.с. Освен това имам доста добри наблюдения върху,още 7бр Рено Сценик,собственост на близки мои приятели и колеги , и пак нищо добро не ми идва на ум да кажа.
Редактирано от nightfighter - Сряда, 25.09.2013, 15:51:13 |
|
| |
Lordini | Дата: Сряда, 25.09.2013, 16:55:02 | Message # 43 |
Paintballer
Съобщения: 350
| До преди 4-5 месеца движех Рено Меган, 1999 1.6е 90кс хечбек. Евтина за поддръжка, сравнително надеждна ако си си написал домашното ( проверена ходова част, масла, тоци ). За около 37-40 хил. км. ми е дала няколко дефекта всичките дребни ( присветващ ABS, смяна датчик на колянов вал, изваден кабел на свещи при дълъг път ).
Но най-големият и проблем си беше че е скучна :|. За това сега съм се насочил в посока Honda и по-конкретно Prelude.
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 25.09.2013, 17:18:57 | Message # 44 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote (Lordini) присветващ ABS, смяна датчик на колянов вал, изваден кабел на свещи при дълъг път ).
С всичките ми хонди който съм имал до сега и съм ги карал повече от 30-40 хил. км. не съм сменял нищо освен масло . какво значи за тия км. да сменяш всички тези неща?????????????????????????????? Аз също не съм великия фен на Хонда ,но знам че до сега не ме е оставила никаде за разлика от Ауди ,Фолксваген ,Форд и други подобни дивотий. Лично аз съм фен на Ягуар ,но докато нямам парите за подръжката му ,ще си карам Прелюдката и ще и се кефя .Място за пазар има в багажника а за пасажери достатъчно щом се събрахме в Германия 5 човека в него
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Сряда, 25.09.2013, 17:27:46 |
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 25.09.2013, 17:34:24 | Message # 45 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Бяхме се натъпкали като сардини Само за снимка беше мани...
|
|
| |