Странни мисли, за смяна на Прелюда...
|
|
dpavlovq | Дата: Вторник, 26.03.2013, 18:31:27 | Message # 1 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 306
Статус: Офлайн
| Здравейте, колеги! Тия дни много ми се насъбраха простотии на главата, в личен план и проблемчета с Прелюда. При Прелюда се усеща по-шумен двигателя от обикновено и последния път ми се появи при паркиране на заден ход някакво тропане, все едно съм взел щеката, с която се подпира капака и си почуквам някъде с нея по метален чарколяк, като вземем и моя стил на каране и ненужно големия мотор точно по тоя повод и лекото придърпване при смяна на скоростите(което си е общо взето от както съм взел колата) и нещата много силно се накланят към продажбата на люда(пък ще видим какво ще стане) и замяната му евентуално с нещо по-икономично от рода на Сивик 6-та или 7-ма генерация, та от тази гледна точка можете да ми дадете мнение за някоя подобна колица, основните изисквания са да е с 4 врати и да е просторна за размера си, да мога да се побера в нея - 1.88 см. съм и да се возя нормално, аз лично клоня към японски или корейски автомобили за момента, струват ми се най-здрави и подходящ избор.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 26.03.2013, 19:06:02 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| А прелюда на части или цял си заминава ? Ако се отказваш от един автомобил само заради малки проблеми то следващият който вземеш и е различен от нов такъв , пак ще има какво да му се прави.Ако си решил да се разделяш с прелюда , заради придърпване от скоростите и малко почукване в окачването според мен грешиш.Ако искаш по-икономична кола , тази вече ти е тясна и ти е писнала това е друга тема.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 26.03.2013, 19:08:12 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 26.03.2013, 19:16:44 | Message # 3 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Скачай в едно Мицубиши тогава,лансер,галант,еклипс...
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Вторник, 26.03.2013, 19:17:59 | Message # 4 |
Нанадан (7)
| Още нещата не са съвсем ясни, но към продажба отиват... Иначе идеята е да се продаде цяла колата, защото и няма кой да я разглабя и да се занимава с нея на парче, а и технически ще е трудно изпълнимо. Отделно от проблемите, другата причина е икономията и практичността, които са два доста яки фактора, които сега имат доста голямо значение за мен, защото една по-дребна кола като Сивика има по-различен разход от всякакъв вид консумативи и такси и наличието на четири врати е нещо, което ми се ще да го изпитам, а и ми е време за ръчни скорости, иначе Прелюда не ми е писнал... to be continued тази вечер
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 26.03.2013, 19:45:33 | Message # 5 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Еми,по принцип при мен Прелюда е кола за удоволствие!Тя е моя проект (хоби) , който задоволява желанието ми да човъркам и да си намирам работа,през свободното време От практична гледна точка,не е особено подходящ за семейна кола,затова съм взел на жена си едно Дайхатсу Сирион,което изпълнява горе долу тези функции Все пак е важно, какво искаш и за какво ти е необходима колата.Аз искам да имам всички екстри,най-якия мотор и всички възможни глезотии, разхода не ме интерисува особено,понеже както казах си имам друга(и) коли ,които ползвам когато ми е необходимо да си свърша някаква работа. Така че прецени за какво ти е необходима колата и вземи решение което лично теб те устройва най-добре.
|
|
| |
Garfi | Дата: Вторник, 26.03.2013, 19:47:58 | Message # 6 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
|
|
|
| |
dpavlovq | Дата: Вторник, 26.03.2013, 20:22:25 | Message # 7 |
Нанадан (7)
| nightfighter, аз съм се ориентирал към Civic 7-ма генерация, не съм се качвал, за да усетя дали е ок, но екстериора и по-новата дата на производство ме блазнят, и ще търся кола от този клас, компактна, но приложима и непретенциозна особено, защото аз не съм технически грамотен и няма какво да поправям сам по колата(а на сервиз не се знае дали човек може да попадне), а за щастие нямам тежък крак и рядко някой ме нервира и имам нужда от някаква мощна машина, което ще рече спокойно каране. Garfi, зависи от гледната точка.
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 26.03.2013, 21:56:05 | Message # 8 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| по нова дата на производство ?,сивик 7 ма ?,ти си полудел . колкото по нови модели на хонда излизат толкова по скапани стават еле па сивик 7 ма генерация недоносчето на Хонда ужас . земи си стой мирен на дупето и си караи хубавата кола не се занимавай с глупости!!!
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 26.03.2013, 23:04:39 | Message # 9 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Щом не те блазни тръпката да караш, мощна кола,явно Прелюда не е за теб Ама Сивик,си е доста по нисък клас кола,погледнато от всякъде! Все едно да се качиш от кон на магаре Аз бих ти препоръчал да се огледаш за Мицубиши,Тойота,Хонда Акорд-т.е коли от средния клас лимузина.Хем ще си имаш екстрите,а и конфорта ще бъде на ниво.Недей гледай само годината на производство,практика стана новите модели да се правят по калпави от старите-пестят се пари и целенасочено се прави колата да издържи около 10 години.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 26.03.2013, 23:22:22 | Message # 10 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (nightfighter) около 10 години. Че и пет....
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
lud_po_prelude | Дата: Сряда, 27.03.2013, 00:34:59 | Message # 11 |
Йондан (4)
Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 82
| Здравей,разгледай ако искаш мазда 6 след 2001,хонда акорд,хонда хрв,макар да е друг тип автомобил,и митсубиши галант,галанта е страхотна кола,преди бях намерил изгодно галант v6,2500cc,24клапана....но подръжката му била убийствена....успех с търсенето....поздрави.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 27.03.2013, 00:39:12 | Message # 12 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 27.03.2013, 01:19:49 | Message # 13 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Civic 7-ма генерация не ти препоръчвам. Honda Accord е по-добър избор според мен А защо не и Accord Type-R
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
aλexandro | Дата: Сряда, 27.03.2013, 16:21:52 | Message # 14 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Абе той човека казва, че разхода не го устройва, вие му предлагате Galant V6 и Accord Type-R. То там нещо да му се строши та да видиш... Според мен за тези изисквания е добре да се насочи към нещо от класа на Сивик. Там поне избор има достатъчен. Относно Mazda 6 (подобно и на Alfa 159) - вярно, много са красиви, но е достатъчно човек да им погледне цената на старо и ще си направи сам изводите. Което не важи за Civic 7, например, По мое мнение Civic 7 CDTi е един от най-добрите в класа си, но е малко по-скъп. Прословутите проблеми с турбото си имат сравнително евтино и трайно решение. Каквото и да си избере трябва да има предвид, че при дизел 2-ра употреба рисковете са много, много големи.
Ако реши да си прави колата, смяната на автомата с ръчка е лесна процедура, а разхода донякъде се оправя с газова инжекция. Всичко това обаче струва пари и всеки си знае за себе си дали си заслужава.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Сряда, 27.03.2013, 17:18:47 | Message # 15 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Смяната сьс рьчни ще излезе около 1000 лв.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |