Спомени и впечатления от притежавани автомобили.
|
|
dpavlovq | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 08:55:12 | Message # 1 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 306
Статус: Офлайн
| Темата е по идея на Бисер(Garfi). Тук всеки може да сподели спомени и каквото желае, за автомобилите, които е притежавал и ползвал. Разбира се, основната цел е, да се върнем към спомените и да ни стане приятно, като споделим нещо за качествата на автомобилите и емоциите, които ни свързват с тях.
ПС: Очаквам включване от Момчи, който си изтри поста в другата тема, като след като се включи ще помоля някой с наличния за целта бутон да ми махне това изречение.
Моята първа кола реално е Прелюда, за нещо само добро мога да кажа, има си чар, знае къде да си изпишка хидравличната течност(два пъти пред портата, докато се прибирах) явно е домошар и не ходи в обществени нужници. На път проблеми не ми е създавал и имам само хубави спомени с него.
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 10:12:09 | Message # 2 |
Кудан (9)
Съобщения: 1073
| И на мен първата ми кола е прелюда.По доволен едва ли мога да бъда от автомобил.От малък си казах,че колата ми ще бъде спортна и с намръщена предница,но си представях купето на пежо от "такси" :DПрелюда надмина всичките ми очаквания за здравина и поведение.Другия месец дано ги надмине и по отношение на вървежа.За в бъдеще искам само да си го тунинговам,да добавям екстри и да надмина много английски прелюди.(Че снощи гледах в английския форум и завиждах благородно.
|
|
| |
prelude_driver | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 11:31:27 | Message # 3 |
Сандан (3)
Група: Напреднали
Съобщения: 62
| Как са новите Хонди (де речем след 2003)? Чупят ли се ? Проблеми? Как е електрониката? Някой някакви реални впечатления? Някой има ли впечатления/опит за съвременни автомобили (от наблъсканите с електроника), които да са се доказали като изключително здрави? Например последно време се заглеждам по Lexus IS 200, чета бил кофти малко зимата със задното предаване, не бил особено пъргав, но иначе бил много качествено направен и не правел никакви проблеми.
|
|
| |
sCoff | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 13:11:54 | Message # 4 |
Dreamer
Съобщения: 336
| Пушка са!
П.П. Прелюда с малко електроника ли е? Митове и легенди за новия автомобил...
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 14:55:04 | Message # 5 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Аз имам преки впечатления от следните автомобили: - Опел Вектра 1.6 '91 (личен) - Хонда Сивик 3г 1.5 '87 (на приятел) - Хонда CRX 2г 1.6i '90 (на приятел) - Хонда Сивик 4г седан '87 (личен) - Опел Вектра 1.8 ~'92 (служебен) - Опел Корса '91 (служебен) - Шкода Фелиция 1.3 '98 (служебен) - Тойота Авенсис 2.2 дизел '05 (на приятел) - Хонда Сивик 2.2 дизел '06 (на приятел) - Опел Комбо 1.3 дизел '07 (служебен) - БМВ 5 E28 (служебен) - Нисан Съни 1.6 ~'97 (служебен) - Тойота Корола 1.6 '11 (личен) - Хонда Прелюд 2.3 '94 (личен)
сигурно има и още, но не мога да се сетя в момента За мен има само една кола и това е Хонда Прелюд. Оставяме практичността настрана. Няма друга кола, която толкова да ми харесва, че да си я гледам докато си пия кафето
|
|
| |
sean__john | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 16:31:17 | Message # 6 |
Йондан (4)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 96
| Фен на Японските автомобили и предимно на моделите на Хонда съм от 2003-2004 година, като за пръв път досек с такава кола имах 2006. Дядо ми купи Хонда Сивик 3-гн 1986 година 1.5 12v 90к/с която щях да започна да карам веднага след взимане на книшка. Колата беше доста невзрачна, бяла на цвят с черни брони и множество драскотини. Докато беше цяла при мен промени два цвята, бях малко по млад от сега и по буен. За съжаление със синия цвят успях да и се радвам само 2 дена. След ПТП от колата устана само здравия мотор който и до днес служи вярно в друго купе. Втория автомобил закупен лично от мен за мен беше Волво 480 1.7 8v 103к/с произведен през 1993 година. Когато я взех и тя имаше доста големи и малки забелешки по купето, от избледнял червен цвят се сдуби с чисто нова многоцветна боя и рисунки направени от мой приятел художник. Всички промени по колите ми са правени лично от мен, баща ми и наши добри приятели. Докато имах Волвото мечтаех пак да карам модел от любимата марка. В един прекрасен летен ден успях да продам Волвото и с малко помощ от родителите ми си закупих Прелюда, кола която се радвам че притежавам и до днес.
Редактирано от sean__john - Четвъртък, 28.03.2013, 16:35:58 |
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 17:53:39 | Message # 7 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Лични коли : Лада 1500S - първата ми кола Форд Фиеста 1.1 1994г. - не ми се говори Хонда Прелюд 5-та ген. 1998г.
Коли в семейството : Форд Ескорт - чисто нов и продаден след години Рено 5 - чисто нов и доста икономичен автомобил.След ПТП се разделихме с него завинаги. Ауди 100 - голяма машина беше на времето и бащата беше доволен от нея. Форд Фиеста 1.1 - 1995г. Сузуки Витара - 2000г. Лада Нива - 1996г. - от магазина на Лада Единственото което ми е направило впечатление е , че минава през невероятни места но вътре духа и зиме и лете.Ебати фугите има тази кола. Нисан Терано 2 1999г.Спомням си , че майстора който поддържаше Тераното беше казал , че е правено като за камион от долу.Беше наистина добра кола , къса база , с Момо волан , 17 цола джанти и тн... Форд Фиеста 1.6D 1988г. - много икономичен и здрав мотор но всичко останало е под всякаква критика. Нисан Съни - 1994г. Гранд Чероки - 2006-та - никога тази марка като това е мое лично мнение.
За мен японците се оказват доста здрави в частност Сузукито , Нисана и Хондата към момента.Имам и впечатления на познати и приятели но няма смисъл да ги споменавам.Всеки си хвали неговото обаче фактите клонят все към япончетата.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
galev_90 | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 19:58:19 | Message # 8 |
Хачидан (8)
Съобщения: 592
| Lada Samara 1.5 - Много корава и вървежна машина Rover 214si - Беше много запазена като я взех, но всичко е направено на много ниско ниво, скърцат кори и др. работи.За тях е нормално гарнитура на главата.И аз я сменях. Lada 2105 - за дрифт и офроуд, много здрава Трудно се предаде и в момента Honda Prelude 4.Само хубави работи мога да кажа Ако беше и малко по широка, е номер 1 Но компромиси винаги трябва да се правят
|
|
| |
lud_po_prelude | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 20:17:17 | Message # 9 |
Йондан (4)
Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Съобщения: 82
| първата ми кола беше лада самара със 5 скорост и газова уредба,бащата ми я даде след като си купи роувър,радвах и се много,до един ден в който баща ми не ми я взе и я продаде за да купи климатик..... ,както и да е не карах нищо до прелюда,много обичам тази кола,не искам да се разделям за нищо на света с нея,макар да виждам че не се котира много сред хората знам че е привилегия да караш тази кола,с една дума бих я описал като....романтика.:)Поздрави и евала за хубавата тема.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 20:57:31 | Message # 10 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Интересна темичка,ще ползвам шаблона на Дани без да се спирам на много подробности,като ще изброя само автомобилите които са били мои,или на близки роднини (които съм възприемал почити като мои).За служебни не ми се говори,не ги помня всичките,а и не съм им обръщал внимание.То служебната(чуждата) кола и жена кокали нямат
-Лада 1300- 1980г- колата на Баща ми(Бог да го прости) на която за първи път се качих на 10 годишна възраст,и татко почна да ме учи да карам, по черните пътища и поляни- наистина незабравими спомени с тази кола,която доскоро съхранявах и беше в движение. -Форд Ескорт XR3-1,6 85г. -BMW 2,3 M Power - за много кратко време -Ауди 100 2,3 - 86г.- около 3 години,голяма и удобна кола,обаче тракането от хидравличните повдигачи сутрин ме вбесяваше -Honda CRX 1генерация 85г - това е колата която се задържа,много дълго при мен,близо 10 години, достави ми истинско удоволствие и незабравими спомени - Honda Accord 2.0 87г. -Рено 5 GTI -невероятно бързо,страхотно ускорение,ама беше добито доста като купе. -Рено 5 - обикновената версия,икономична женска количка -Форд Ескорт Кабрио 91г 1,6 - единственото му достойнство беше ,,кабриото" -Фолксваген Венто- дизел- на бащата на жена ми - много здрава,икономична и надежна кола,която все още усилено се ползва -Хонда Прелюд 2.3 USDM - сега 2.2 VTEC 4WS -Дайхатсу Сирион 1.0 2000г - колата на жена ми - невероятно малко автомобилче.
Горе долу за тези се сещам,имаше и още няколко,но за кратко време,и с нищо не са ми направили впечатление.
|
|
| |
schnapps | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 21:06:36 | Message # 11 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 241
| Първата ми лична кола и на мен ми е Прелюда,но са минали и други през ръцете ми. Сеат Ибиза MK3 1.2 12V 2008г. - 70 кончета - това ми бе служебен автомобил,като цяло здрава кола,много евтина пластмаса,някак си не те обгръща,позицията на стоене е ужасна,както и седалките,като изключим всичко това става за каране Skoda Fabia 1.4 TDI 2008г. 70 кончета - Доволен бях от чеха,приятни пластмаси,мотора се развърташе приятно за 70 к.с и даваше разход 5.0/100 среден с яко каране.Много здраво окачване,ако можеше да говори .Общо взето минус за тези пари за които се продава е може би леко скучният интериор,но пък всичко си беше на мястото. Фиат Гранде Пунто Ево 1.2 multidjet 2011 г 75 кончета. - сегашният ми служебен автомобил.През месец ми свети лампата на двигателя,все нещо минимално,но дразни,сега не ми работи старт-стоп системата.Окачването май и то е взело да дава фира.Иначе е доста динамичен автомобил за 75 кончета.Дава зор на доста по мощни автомобили на доускорение от 80 до 130.Разхода е малко висок ,към 6/100 среден нафта.Пластмасите са по приятни от Сеата,въпреки че са един клас.Седалките са по-удобни,честно казано не се уморявам от пътуване. Пежо 306 1.9 TD 1997г. 90 кс. - старата кола на жена ми - ужас,турбото сдаде багажа,торсиона и той,общо взето тази кола я мразих.Вътре пластмасите са приятни на допир,седалките те обгръщат много яко,бяха Рекаро серийно или нещо такова.Най накрая я продадох и сега джагърка Прелюда повече и от мен,а беше грозен като го купувах Дачия Логан 1.4 MPI 2006 г. 75кс.- Колата на баща ми,вече е на 300 000 км ,голямо муле,няма чупене,само предницата им е слаба и до там,живее и са бе .Вътре пластмасите са ужасни,никакво удобство,ужасна позиция на стоене,но идеална кола за работа.Като динамични характеристики е много зле за 75 кончета.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 23:00:00 | Message # 12 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Моите коли не мога да ги изброя.Някои за по месец-два даже не ги помня от 1993г насам Първата ми кола беше жигули 1971год. Доста тунинговано,разстъргано с 80мм бутала,шлайфани блок,глава,Раздвижно колело,клапани от волво 7мм на 30градуса,някакъв италиански карб....Докарвал съм го и до 24/100 разход С нея имам много спомени преди баща ми да катастрофира с нея,мир на праха му. Минах през една Витара и едно Гео,-яко гният Порше 924 2.0сс само за кеф с това задно Кадет-1.8 gsi -не беше зле Ескорти дизел1.8(добър) и бензин1.6(ужас),кадет 1.6 дизел бмв5 2л-бензин, бмв3 1.8 -мърши . Две мазди 323-1.6 -много здрава кола Вектра с мотор исузу-дизел-добра Астра 1.7тд -ужааааас Омега 2.0еко-ламя и 2.6 по-старата с на сенатора мотора-още по-голяма ламя.
Астролет-2.0 GSI много добра Алфа 155 2бр.много добри Голф-3 1.8 проста смотана кола Фиат пунто 1.1 кабрио-градска здрава кола но толкова. Eдин патрол и една Г-230 за кратко време на мой авер.От Нисана бях повече впечатлен. Ще видим как е Субару Либеро За Прелюда няма да пиша,то е ясно въпреки ,че искам впечатления и от Н22а или а7 с добра кутия. малко спомени повечето са на ленти преди цифровизацията хахаха...
Uploaded with ImageShack.us
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 23:12:19 | Message # 13 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 28.03.2013, 23:22:40 | Message # 14 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Няма да суапна 185кс като има 200
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |