• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
дайте мнение и предложения
eldesaДата: Понеделник, 08.04.2013, 22:37:02 | Message # 1
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1207
Статус: Офлайн
headbang дойде време за смяна на гумите с летни и станах %) разноглед от оферти и вече се побърках от  book и не мога да си избера та ако може малко помощ  с мнения и предложения.
Какви гуми 195/60/15 ми предлагате да закупя от тук:
http://www.avtogumi.bg/oscomme....ers_id=

От 126 лв нагоре
писах им за DOT какъв са и отговорът им бе ,че гумите са от 2012г и 2013г производство

Може да ми посочите и други оферти

Редактирано от eldesa - Вторник, 09.04.2013, 22:37:48

sCoffДата: Понеделник, 08.04.2013, 22:56:59 | Message # 2
Dreamer

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 336
Не мога да то препоръчам, понеже не съм пробвал лично всички... но за себе си съм избрал Dunlop Sport BluResponse, но се глася за V88. Предният нов Дънлоп се държеше доста добре, но при температури под 10 градуса беше малко твърдичък, пак не мога да го сравня с други нови летни гуми поставени в същите условия. Смея да твърдя че съм ги карал доста екстремно и не са ме подвеждали.
А за Bridgestone, хубаво е че са меки гуми, но като че ли са по податливи на "балони", "жаби" и т.н.

Редактирано от sCoff - Понеделник, 08.04.2013, 23:19:11

MkillaДата: Вторник, 09.04.2013, 00:15:31 | Message # 3
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Бих избрал Uniroyal Rainsport , Toyo T1R или Michelin Energy Saver точно в този ред.В момента съм с Мишленките и съм много доволен от тях.Под доволен искам да кажа , че имат добър аквапланинг , не ми е занесла колата на морко с тях и са сравнително тихи гуми.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

schnappsДата: Вторник, 09.04.2013, 07:34:02 | Message # 4
Рокудан (6)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
Виж тези http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/59294/

В последният тест на Аутобилд се представят много добре

eldesaДата: Вторник, 09.04.2013, 09:23:06 | Message # 5
Джудан (10)

Гумите са 195/60/15 защото и джантите ми са 15-КИ,а и  на мен си ми изглежда добре прелюда с този модел гуми.Въпрос на виждане е.Както съм казвал преди щом така са го изчислили така ще си го и ползвам.
Момчета да се върнем на въпроса ми и ме интересуват качеството на гумите от въпросния списък и вашата практическа оценка и впечетления ако се използвали някоя от тях

nightfighterДата: Вторник, 09.04.2013, 10:04:25 | Message # 6
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Аз имам добри впечатления от Toyo и Bridgestone.Като по евтинко решение и Barum стават.Моя съвет е да вземеш гуми с по твърд борд,(за този размер не знам кои са такива,обикновено Bridgestone )може да имат други недостатъци,но поне ще изкарат по-дълго по нашите пътища.

Редактирано от nightfighter - Вторник, 09.04.2013, 10:13:24

aλexandroДата: Вторник, 09.04.2013, 10:22:01 | Message # 7
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Аз бих избрал между VREDESTEIN Sportrac 5 и Hankook KINERGY EKOK425.
Ако си търсиш високопроизводителна гума, от показаните тук мисля, че най-добрият избор би бил VREDESTEIN Hi-Trac 2.

За протокола да уточня, че аз залагам много на поведението на мокро на летните гуми.

eldesaДата: Вторник, 09.04.2013, 14:52:33 | Message # 8
Джудан (10)

Въпроса който поставих е да разбера от вас от вашия опит с гумите който търкаляте да дадете мнение за качеството им и преценките как се държат на пътя от първо лице и с това да ми дадете някаква насока за това какво да закупя.
Както казах за гума  от 120 лв нагоре приемам обосновани предложения.

Quote (aλexandro)
Аз бих избрал между VREDESTEIN Sportrac 5 и Hankook KINERGY EKOK425.
VREDESTEIN Sportrac 5 не знаех нищо за нея ,но като ми е предложи поразрових да видя отзивите. Доста клиенти са доволни от нея ,излезе че е доста добра според класацията и на немската ADAC ако може да се вярва на това.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/testove_letni_gumi.php за теста за 2013
Ето и как стоят 195/60/15 при мен

Редактирано от eldesa - Вторник, 09.04.2013, 16:07:08

eldesaДата: Вторник, 09.04.2013, 15:07:56 | Message # 9
Джудан (10)

маи нещо не стана горе та затова тук
Приложени файлове: 4090957.jpg (235.6 Kb) · 4639588.jpg (179.3 Kb) · 8654985.jpg (283.3 Kb) · 7977091.jpg (189.5 Kb)

Редактирано от eldesa - Вторник, 09.04.2013, 15:12:35

schnappsДата: Вторник, 09.04.2013, 19:22:52 | Message # 10
Рокудан (6)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
Служебната ми кола е с Hankook KINERGY EKOK425 .Общо взето добра гума,не е шумна,горе-долу добро сцепление ,но и нищо особено.
Колкото до Купъра,Прелюда ми е с такива 195/60-15 . Вече 3 години ги търкалям,даже с нея ги взех,много корави гуми и не лошо поведение на пътя.

TG_FanДата: Сряда, 10.04.2013, 03:16:32 | Message # 11
Нанадан (7)

Съобщения: 368
Uniroyal Rainsport 2. Уникална гума за парите си, както на сухо, така и на мокро, единствения проблем , ако може да се нарече проблем е липсата на предпазен борд при някои размери, но не е болка за умиране, Мишлен също са супер, но са далеч по-скъпи, а за Вредещайн и Ханкоок  не искам да чувам никога повече....

MkillaДата: Сряда, 10.04.2013, 03:44:31 | Message # 12
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
sCoff - "Бих избрал Uniroyal Rainsport , Toyo T1R или Michelin Energy Saver точно в
този ред.В момента съм с Мишленките и съм много доволен от тях.Под
доволен искам да кажа , че имат добър аквапланинг , не ми е занесла
колата на морко с тях и са сравнително тихи гуми." Чети , чети :))
И с KumHo съм карал ( нови )..Еми няма да сложа или предложа корейска гума на който и да е било.С размер 195/65/15 KumHo Kh11 се държеше доста зле на завой на сухо а на мокро не ми се коментира...Не знам дали си измислям но автомобила се държете отвратилтено с тях.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

aλexandroДата: Сряда, 10.04.2013, 08:52:04 | Message # 13
Хачидан (8)

Наистина трябва да се зачисти тази тема <_<
Не е истина как се заклеймяват производители и дори цели държави при производството на гуми. Hankook, Kumho, Bf goodrich, Vredestein, Kleber, Toyo и дори Yokohama имат цяла гама от модели - някои по-хубави, други по-лоши.

Колегата, който настойчиво препоръчва Rainsport 2, трябва да погледне първо, че този модел не се произвежда, следователно, дори и да си намери някъде гуми, те ще са вече възрастни.
На eldesa бих му обърнал внимание на още един плюс в полза на Vredestein Sportrac 5 - отстрани на картинката пише "Ново", т.е. тези гуми са чисто нов модел и вероятността да са съвсем пресни е много голяма. Най-вероятно ще са производство 2013 (не че не може други модели също да са от тази година произведени).

TG_FanДата: Сряда, 10.04.2013, 10:15:25 | Message # 14
Нанадан (7)

Съобщения: 368
Колега, купих си 195/50/15 Rainsport2 миналата година с дот на месец и нещо за стария ми сивик, след това не съм се интересувал дали тази гума се произвежда или не, а относно заклеймяването , мисля че този форум е свободен за изказване на лични мнения, с които не ангажирам никой, споделям лични впечатления, не е ли това идеята тук , или се лъжа?

aλexandroДата: Сряда, 10.04.2013, 11:04:12 | Message # 15
Хачидан (8)

Извинявай, ако съм те засегнал, не е било нарочно.
За заклеймяването нямах предвид теб, нито пък искам да казвам на някой какво да пише. Просто да кажеш, че една марка е супер, а всички останали са боклуци или, че една марка е боклук (без значение на модела) е малко пресилено...

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda