Купих си голф 3
|
|
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 13.06.2013, 23:32:36 | Message # 16 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
| Кво ми пишеш бе,кво е това 5лв. и после ми изреждаш качествени марки.Ти май не схвана уловката,че поддържаме хондите си качество а на голфа да слагаме части от 5лв-ГРУБО.Не се ли возим на пътя без значение с каква марка?А стига с тези носачи и шарнири и съединители,не е само това в колата.Виж колко е оригиналния диск на голфа и ексидито на прелюда.luk e със 100кинта повече от valeo Обслужването нито е много по-евтино нито е много по-леко от на прелюда а да не говорим че гоУфа се чупи пет пъти повече. пп.А кви ядове ще бере с ГНП-то с наща нафта
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 13.06.2013, 23:38:26 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Четвъртък, 13.06.2013, 23:36:04 | Message # 17 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 13.06.2013, 23:47:35 | Message # 18 |
BIKER
| Дебати... Някои хора не са виждали бутало в цилиндър на живо но пък са компетентни по всичко
пп.Добре,че са немските и френските бунгии ,че инак съм умрял от глад
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 13.06.2013, 23:54:09 | Message # 19 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Явно трябва да се обяснява "5 лева ( грубо казано )" Факт е , че са по-евтини и качествени от японските алтернативи но пък като човек , който не е виждал бутало няма как да знае.Явно като отидеш да си пазаруваш части ти показват бутала и ако не познае човек кое с какво износване е не ти продават нищо.Хубаво е , че имаш работа и явно частите от 5 лева преобладават Viper-CH , сподели от къде си пазаруваш супер мега гига качество за без пари та и ние да го направим ? Явно е , че си против оригиналните части заради по-високата им цена.Не признаваш и алтернативите им.От къде и какви части взимаш ако не е тайна ? Аз лично имам нужда от задни дискове в момента ( които знам , че дори и да предлагаш няма да ми продадеш ) но освен Delphi които няма да сложа никога и Mintex за 125.00лв парчето което според мен е безумна цена , друго не мога да си намеря без поръчка от някаде ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 13.06.2013, 23:58:01 |
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 13.06.2013, 23:59:33 | Message # 20 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Сега почна да ми говориш,точно като Български търговец, и от девет кладенеца вода ще пренесеш, само и само някой друг да е виновен! Надявам се ти стана ясно, защо не са сменили амортисьoрите,неправилно сме ги експлоатирали! Как ли трябва да се експлоатират правилно?Не ми е ясно!
Quote (Mkilla) "малка" разлика в качеството и също така предполагам са ти обяснили , че не може да разчиташ около 14 години на нея :)
Еми, дойдохме си на думата,както казах - менте,боклук и т.н! То само парите за труд които даваш за многократната подмяна в сервиза, ти надхвърлят стойноста на резервната част. Проблема колега,е че аз искам да купя качествена част (независимо от парите,обясних че става въпрос за служебна кола) , но плащам скъпо и пак получавам същия боклук!
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:02:28 | Message # 21 |
5th gen F20A4
| Сори , че прескочих поста на колегата от Слиен Не знам колко е лук-а и чесъна обаче в пликчето на Хонда дойде Valeo.Явно от Хонда Америка трябва да си преосмилят политиката и да спрат да продават "ментета"
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Петък, 14.06.2013, 00:03:55 |
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:06:39 | Message # 22 |
5th gen F20A4
| Ами добре де колега , защо като парите не са абсолютно никакъв фактор не си купихте амортисьори по 300 лева парчето от VW ?
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:10:19 | Message # 23 |
5th gen F20A4
| Според мен трябва модераторите да измислят някаква съвсем елементарна форма на чат , за да не пълним излишно темите при разни смислени и не чак толкова смислени спорове. Иво с прелюда който скоро се регистрира тук кара на акорда си корейско Валео около 60-70 хил.км. като мисля , че върти предимно градско в София.Дано види темата и да драсне в нея и ако бъркам да ме поправи
Редактирано от Mkilla - Петък, 14.06.2013, 00:12:16 |
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:11:28 | Message # 24 |
4G H22A 4WS MT
| Защото трябваше да ги чакам най-малко 2 седмици да ги доставят.Според техните стандарти ,това било много стара кола и не държали такива на склад.Разбираш че това не е възможно.Сега, стига да дадат пак пари ще чакам!Накрая аз излязох един вид виновен!Еба си и работата
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:12:05 | Message # 25 |
BIKER
| Quote (Mkilla) Viper-CH , сподели от къде си пазаруваш супер мега гига качество за без пари та и ние да го направим ? Няма такова нещо! Отново се извърташ като.... и изопачаваш думите ми.Или си тъп и не разбираш ,или така ти изнася и не искаш даразбереш,че страдаш от липса на внимание.Коментираш избирателно и не отговори ,ЗАЩО предлагаш на Момчи да обслужва колата си с части от 5лв.-грубо,че така е по-евтино.Прав си,наистина е по евтино. Знайш колко ми дреме,каквамарка са опаковали в Сащ?Аз не съм казал,че Валео е 5лв и е лоша марка но кое на валео е 5лв? Хващам се за общите ти приказки и за баничката със сиренето да,да,знам,пак няма да разбереш
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:17:06 | Message # 26 |
5th gen F20A4
| Съжелявам , но наистина не разбирам част от написаното.Просто някой думи се сливат..Иначе съвсем човешки те питам дали можеш да организираш дадена поръчка за нещо без капка шега и сарказъм от моя страна ? Момчи е достатъчно сръчен за да си прави колата сам и да си пазарува от където прецени.Фактите са , че за VW избора на части е много по-богат от тези на японските гиганти като Хонда , Тойота , Субару и тн..и че ценовият клас на афтърмаркет части е много по-богат на марки , че и по-качествен като цяло. Отделно не мога да разбера защо като спориш с някой VIPER-CH трябва да го обиждаш.Ако това ти е нормалният начин на изразяване ще те разбера но не вярвам да е така.
Редактирано от Mkilla - Петък, 14.06.2013, 00:20:06 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:24:14 | Message # 27 |
BIKER
| Шпацията ми се ебава Quote (Mkilla) Иначе съвсем човешки те питам дали можеш да организираш дадена поръчка за нещо без капка шега и сарказъм от моя страна ? Аз не търгувам и не правя поръчки.Ако някой си търси нещо и ме помоли да му свърша работа,бих се отзовал със съвет за марка и пазар без да печаля нищо просто щото е фен в нашия форум.И на теб ако мога да свърша работа,бих го направил с удоволствие въпреки,че ти ще се спарвиш също толкова добре с изключение на няколко случаи които не са от такова значение. пп.Това,че езика ми е леко просташки и си умирам да те опонирам се надявам да не те обиди.Нищо лично и се извинявам ако си го приел лично.
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 14.06.2013, 00:26:02 |
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:24:58 | Message # 28 |
4G H22A 4WS MT
| Между другото,преди около 2 месеца правихме пълно обслужване на Голф 5 на мой приятел.Не беше толкова ефтино колкото казваш.Голфа си е кола като Хондата,и обслужването и е същото,и аз не разбирам логиката ти.Защо на едната оригинални на другата ментета?Къде е разликата?Само това че имаш слабост към Хондите ли?Моя човек си имаше слабост към Голфа и си държеше на качеството на резервните части които слага.
Редактирано от nightfighter - Петък, 14.06.2013, 00:28:06 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:27:07 | Message # 29 |
BIKER
| И аз това питах ама Адриан не ме разбра или....пък и го обидих без да искам....кара ме да пиша 100 пъти хахаха
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 14.06.2013, 00:36:10 | Message # 30 |
5th gen F20A4
| Нене , говоря общо nightfighter Когато вляза в магазин и да приемем че не се занимавам с части , има 1 куп дискове , накладки , шарнири , тампони и тн..на доста добри марки за VW/AUDI/SKODA/SEAT обаче като питаш за Хонда или Тойота например и ти казват обикновенно "Оо , с поръчка 2-3-5 седмици" и марките и цените които предлагат са много близки до ОЕМ-ските.Ти сравняваш цените на афтърмаркет шарнир за японец с такъв на европейска кола обаче за японските коли качествените шарнири , биалетки и тн..са по-скъпи от на VW групата.Мога да ти извадя и примерни утре.Ето днес бях до Тойота Моторс Изток да поръчам един смотан маркуч за радиатора ( около 20см ) защото повярвай , търсих 2 дни къде ли не.Е мамка му , 1 парче гума която е леко извита има за какви ли не талиги обаче за японците - греда.Иначе повярвай , ако имаше нещо читаво тук а то има но е много малко като разновидности нямаше и да се замислям за поръчки през фирми , форуми и сайтове.Шарнирите на 555 изведнъж приключиха като наличности и тях трябваше да си ги чакам не знам колко време.Иначе съм доста доволен до момента - 1 година близо и около 15 000км.Въпреки че имам възможност да си поръчам и цели полуоски съм с вътрешно каре ( прецакано по моя вина ) на фирма която за първи път чувах но пък съм много доволен до момента.Цената не беше много ниска ( около 150.00лв ) но бих разчитал при нужда отново на хората и бих изпратил там приятел за каре. Търсил ли си скоро задна биалетка за прелюд 4-та ген ? Кажи ми ако имаш време и желание какви ще намериш като марка и цени.Аз лично намирам единствено с прословутата поръчка с чакане.Иначе да , имам нужда от задни дискове и ако не си намеря до 2 седмици нещо качествено като TRW , ATE или TEXTAR например си ги поръчвам от чужбина.Бултрако искат 240.00лв на брой за заден диск..Извинявай ама и да ги имам парите няма да им ги дам точно за тази част. VIPER-CH ги беше намерил на цена от 160-170 лева АТЕ дискове но предполагам от къде...С ПОРЪЧКА от Франция с чакане около 10тина работни дни + доставка около 30 лева.Извинявай , ако съм в грешка за твоят източник.
Редактирано от Mkilla - Петък, 14.06.2013, 00:43:22 |
|
| |