ЕЛ суап проблем
|
|
bforce | Дата: Сряда, 06.11.2013, 15:47:57 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 145
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, и тука да питам за следния проблем. Правих суап на километража с ЕЛ. Новият километраж работи без грешка. Проблема е, че лампичката на ръчната и Brake Lamp-ата не изгасват. Закачих старите кабели и проблема изчезва. Идея си нямам от кво може да е, и не ми се ходи на майсотр, щото не познавам такъв, който да разбира много от такива неща и най-важното да разбира от Хонди... Говоря за prelude facelift bb4 1996
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 06.11.2013, 18:05:47 | Message # 2 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
| Чакай малко сега При Прелюд 4 километража е разделен на две части .Едната е със стрелките километрите и оборотомера ,другата е за приборите. При някой модели тази част която е със километража е дигитална при други не. Ама при всички дясната конзола си е дигитална . така ,че сега ти и двете конзоли ли си сменил или само лявата ? И ако си сменил и двете то от зад на таблото си има оригинални кабели със зелени букси просто слагаш новия и го свъзваш. Тука както чета се обърквам ,защото пишеш за стари кабели .Я по подробно обясни какво си правил.Снимков материал ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
bforce | Дата: Сряда, 06.11.2013, 19:01:43 | Message # 3 |
Годан (5)
| Дясната си е същата. Лявата е тази която сменям, но тя не пасна на кабелите на моята кола. За щастие конзолата дойде с кабелите си. И се наложи да извадя и дясната конзола и да я закача и нея на новите кабели. И тогава се появи проблема. Със сменени кабели прави проблем, като закача обратно старите няма проблем. Сега точно нямам достъп до колата за снимки. За това го нарисувах. Ако пак е неясно утре ще снимам. Oбщо взето самият кабел се различава само в ляво. При дясната конзола няма никаква разлика, всичко си влезе на мястото, с изключение на самия край на кабела. При стария имах 2 сиви букси където влизаха в колата, а при новия се появи трета сива(по-малка), която също си имаше дупка, неизползвана до сега. Пробвах и без да я вкарвам тази малката, но нямаше разлика. Буксата, която е за червените лампички е тази дългата зелена, която е над тях на рисунката. Самата букса е еднаква но кабелчетата, който минават през нея се различават малко, но не смея да бутам там, щтото не разбирам грам. Интересното е, че из форумите има 32152398 батака при този суап, а точно такъв като моя няма.
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 06.11.2013, 19:13:42 | Message # 4 |
Aristocrat
| ти километраж от ляв волан ли слагаш дигитален или от европейски ? Е след като сложиш старите кабели и няма проблем ,тогава ги ползвай тях .
|
|
| |
bforce | Дата: Сряда, 06.11.2013, 19:29:40 | Message # 5 |
Годан (5)
| USDM е километража, ляв си е щтото иначе кабелите щяха да са на обратно. Със старите кабели нямам проблем с лампички и тем подобни, ама новия километраж не пасва на тях. На картинката горе лявата зелена букса на километража и тази на дигиталния, където е отгоре не са еднакви. Аз така пробвах отначало ама не пасна буксата с дупката. Тъпо ми е малко да казвам дигитален, защото не е. ЕЛ идва от Електро Луминисцентен, дори самия брояч на километрите до колкото съм чел пак си е с жило, въпреки, че изглежда дигитален. В крайна сметка, усещам, че ще карам колата на майстор с километраж в скута ми
|
|
| |
batkosio | Дата: Сряда, 06.11.2013, 19:57:35 | Message # 6 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Quote bforce ( ) дори самия брояч на километрите до колкото съм чел пак си е с жило, въпреки, че изглежда дигитален Грешно си чел, дигитален е. Почети още малко например сервизното ръководство и допълненията му, и ще видиш, че в уреда за контролните лампи има разлики за европейския и щатски пазари. Ползваш твоята инсталация и само буксите на дигиталния километраж. Към всички колеги- четете сервизното ръководство и задавайте конкретни въпроси!
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 06.11.2013, 19:58:12 | Message # 7 |
Aristocrat
| значи трябва да питаш БатКосъо щото той имаше първо USDM като твоя и после европейски слага и знам ,че преправя нещо за да пасне. A той се появил
Редактирано от NightRider - Сряда, 06.11.2013, 19:59:20 |
|
| |