4WS - за и против
|
|
NightRider | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 00:54:36 | Message # 31 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Quote nightfighter Примерно ABS нима, някой може многократно в сек да натиска и отпуска спирачката? При това ИНДИВИДУАЛНО за всяко колело,за да предотврати поднасянето, а и да запази управляемостта на колата при паническото инстинктивно натискане на спирачките при критична ситуация? Какво ти диктува и принуждава да правиш тази система?Просто ти помага да останеш жив и да не се претрепеш някъде.Същото е и с стабилизиращите системи, не разбирам защо ги отричаш?
С това мога да се съглася ама само наполовина.Колко състезателни коли си видял със система абс ??? За рацери не го препоръчвам изобщо.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 00:55:52 | Message # 32 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
|
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 00:59:02 | Message # 33 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote NightRider ( ) Колко състезателни коли си видял със система абс А къде е била изобретена и първоначално приложена според теб тази система? Това че наложени правила забраняват използването,няма общо с техническия аспект на нещата. По-същата логика ще те попитам- колко коли от Формула 1 си видял с турбокомпресор?Това значи ли че е калпава работа?
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:03:13 | Message # 34 |
4G H22A 4WS MT
| Quote NightRider ( ) За рацери не го препоръчвам изобщо. Аз също! Нека да се трепят! Те са супер пичове, огромното им его и малкото мозък, компенсират разликите в сцеплението!
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:03:45 | Message # 35 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:04:09 | Message # 36 |
Aristocrat
| ами от догодина всички са с турбо ,да не говорим че преди да излезе втек системата всички формули бяха с турбо мотори който после забраниха и хонда измисли това което ти имаш под капака сега
Редактирано от NightRider - Четвъртък, 14.11.2013, 01:08:06 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:11:18 | Message # 37 |
BIKER
| Quote nightfighter ( ) колко коли от Формула 1 си видял с турбокомпресор?Това значи ли че е калпава работа? Не ама така ги помпиха,че повече от половината не завършмаха или се размазваха окачване(механично) за този сила имаше измислено от алфа ромео но то ВСЕ ОЩЕ е забранено,че им се ще да слагат по две турбини просъществува само 3-4 старта затварящи втория с обиколка
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 14.11.2013, 01:14:27 |
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:13:23 | Message # 38 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Жоро , не е за хора братче тоя клип.Но все пак ето това мен лично ме е грабнало и ми текат лигите като го видя всеки път.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:16:06 | Message # 39 |
Aristocrat
| Жоркааа ,искам да те питам вярно ли е това ,че Ланча Стратос бе забранена за каране извън писта ?
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:17:09 | Message # 40 |
Aristocrat
| Quote Mkilla Жоро , не е за хора братче тоя клип.Но все пак ето това мен лично ме е грабнало и ми текат лигите като го видя всеки път.
Туй е двуврато бре нали искаше с 4 врати
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:18:13 | Message # 41 |
BIKER
| Нямам идея но това е невъзможно Може би някъке в някоя държава да има такъв парадокс пп.Нещъ бре мразя четириврати и петврати.Андро искаше 4 врати
Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 14.11.2013, 01:19:43 |
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:20:57 | Message # 42 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Quote Mkilla ( ) някой ден ако имам финансовата възможност , ще си взема автомобил от 70-те години за кеф и да си го извеждам през свободното време. Иначе да , не исках в случая ама какво да прави човек , пиша в прелюд форума а не в BG MAMA
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:23:22 | Message # 43 |
Aristocrat
| добре а стига в тая тема щото от 4ВС са нищо не остана .Дани май трябва да зачисти
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:34:12 | Message # 44 |
BIKER
| Quote NightRider ( ) Дани май трябва да зачисти Сакън!!! То това и е забавното на таа тема.Кво още ще си кажете за 4ВС-а????Ми нищо! Тези които го имат ще викат ,че е най-добро,тези които го имат и имат проблем с него ще искат да го оправят и се надяват ,че това ще да е нещо върховно а други ще им е дошло до гуша и ще проклинат супер системата Някои като чичо Запа си знаят от опит и следователно и господ не може да ги убеди в противното...и са си прави.Други като теб още се чудят,дали да навържат "боклука под задния мост ...като че ли не им стигат другите ядове Общо взето това е моето мнение Карах преди доста години Н23 със таа прословута с-ма и не ми хареса,неестествено ми е,толкоз!
Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 14.11.2013, 01:49:37 |
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 14.11.2013, 01:38:00 | Message # 45 |
4G H22A 4WS MT
| Quote ZAPPA ( ) че си приказваш на "долу- горе" и ми се иска едно единствено нещо- обективност. А тя е резултат от опит. Това че ти си имал проблем и си напатил, прави ли мнението ти обективно?Или е субективно? Подобно нещо като случилото се на теб е малко вероятно! Няма система която да не може да се повреди,невъзможно е да се направи система защитена от умишлено повреждане! И какво ще докаже експеримента който описваш? Системата се изключва,възможностите на колата намаляват,ако с 4WS е можела да вземе завоя с 100км, без него ще може с 80км. Поведението и на пътя се променя неочаквано, сварва те неподготвен в неподходящ момент.Ефекта ще е все едно някой ти е дръпнал волана,понеже внезапно губиш момента на завиване даван ти от задните колела! Някой ще я овладеят, други няма, това си е индивидуално!Колата не е фатално повредена и не е неуправляема! Такова нещо, че и доста по лошо може да се случи на всеки и то по много причини -примерно спукана гума,откъсване на феродото на предна накладка и блокиране на главината и т.н. Аз почити се наврях в канавката веднъж, когато ме удари в окото, случайно влетяла през прозореца доста едра буболечка И какво оттогава с каска ли да карам?
п.с. Ефекта ще е абсолютно същия, при внезапно спиране на ATTS или тя няма бушон който да се дръпне? Не знам,може и така да е!
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 14.11.2013, 01:56:31 |
|
| |