Nissan Motor Oil - някой да има впечатления?
|
|
rollin | Дата: Неделя, 01.12.2013, 21:47:32 | Message # 1 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
Статус: Офлайн
| Интересно ми е дали това масло е читаво? Все пак е за начално вграждане предполагам и трябва да е доста добро... някой да има наблюдения, че мисля да го пробвам понеже една туба 5л. на 10W40 от общите им поръчки идва на 55лв http://www.oil-shop-uk.co.uk/acatalog/Nissan_Motor_Oil.html
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
Редактирано от rollin - Неделя, 01.12.2013, 21:47:53 |
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 01.12.2013, 21:58:50 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Имам наблюдение от 10w40 на Нисан а именно , държи се така както всички останали доказани масла.Сложихме за проба на Нисана преди близо 4 години за тест.Нищо особено , масло като всички останали.Нисанчето се върти 7ма година и близо 90 000км в България.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
rollin | Дата: Неделя, 01.12.2013, 22:10:09 | Message # 3 |
Джудан (10)
| Понеже аз карам с liqui moly 10w40 и се чудя кое ще е по добро ? Дали да си продължа с него или да пробвам Нисанското?
|
|
| |
rollin | Дата: Четвъртък, 05.12.2013, 21:28:04 | Message # 4 |
Джудан (10)
| Никой друг ли няма да се включи?
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 05.12.2013, 21:37:55 | Message # 5 |
5th gen F20A4
| Недко , сменили сме не малко марки през годините.Най-доволен аз лично съм от Castrol , Motul и Mobil.Останалите или колата става шумна или по качество не се различава от тези а цената удря доста.Брат ми от както му давам Castrol последните смени споделя , че дизеляка работи по-тихо.На Черокито му слагаме long life 3 5/30 пак на Castrol и според бащата работи по тихо от предните смени с Mobil 5/30 но и то е около 3 пъти по-скъпо.Нисанското както маслото на Хонда според мен е еднакъв шит.Пробвал съм иначе и с 5/40 и с 10/40 от Хонда но за 10/40 32.00лв за 1 литър е напълно безумно като може да сложиш къде къде по-качествено за същите пари.Лики Моли нямам идея как е.Нито съм карал с такова , нито някой близък е сипвал такова.Какви пари е сега това масло на Нисан и защо не си заложиш на доказаните марки ?
Масло от Япония или Щатите няма как да има по магазините освен ако някой не ти го донесе или не си го поръчаш през фирма която внася такива продукти.Имаше преди 1 фирма от Кюстендил която внасяше масла Lucas които са Made in USA но не знам какво стана с тях.Мога да дам мнение за масло Torco което пак е от USA и ми е в скоростите и го слагат масово там.За разлика от предната смяна която беше с Mobil , сега с Torco скоростите станаха още по-леки за смяна , нито 1 път не ми е прехъркала кутията на задна скорост или при бърза смяна на предавките и тн..Предполагам , че и двигателните им масла са на високо ниво но ще разбера някой ден като го сипя
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 05.12.2013, 21:44:01 |
|
| |
rollin | Дата: Четвъртък, 05.12.2013, 22:18:21 | Message # 6 |
Джудан (10)
| Аз от Мотула не съм доволен и това е вероятно поради факта че вече има прекалено много реплики на маслото и сигурно съм попаднал на такова... беше отвратително... На Кастрол също знам че има реплики.... искам да попитам даже за него: - На всички бутилки ли трябва да има холограмен стикер? ... един малък кръгъл или това не показва истинското масло?
Иначе ето какво представлява Лики Моли-то http://www.liqui-moly.com/liquimoly/web.nsf/id/pa_eng_home.html Малко над 80лв е 5литра туба
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 05.12.2013, 22:31:55 | Message # 7 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| То па сигурно няма реплики на всички марки Мобил-отврат Тотал-отврат Мотул-супер Кома-зле Лики Моли-един от най големите боклуци Кастрол-супер Селения-НЕВЕРОЯТНО добро Маслата опаковани от Лемфьордер опел,бмв и т.н.-не са лоши за цената си и пробега Елф-отврат Тексако-боклук Моторекс-НАЙ ДОБРОТО Репсол-бива Политрон-доста добро Маслата на автомобилни марки-разработки на все някоя рафинерия. не ми се изброяват други.....мое мнение базирано на опит и наблудения върху колите на клиентите ми спрямо състоянието на автомобилите им.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
rollin | Дата: Петък, 06.12.2013, 08:32:27 | Message # 8 |
Джудан (10)
| Имам от известно време една туба Кастрол 10W40 и при другата смяна ще го сложа да видим дали ще има някаква разлика...
|
|
| |
schnapps | Дата: Петък, 06.12.2013, 08:51:07 | Message # 9 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
| Аз от Кастрол си изпатих,колата стана доста шумна ,после 2 смени карах с Лики Моли с молибденова добавка и шума намаля.Прелюда го третирах винаги с 10-40. Относно Селенията Фията ми го карам с такова 5-30 и го сменям на 15000 и колата се чувства добре.Селенията е производство на Петронас Малайзия и ментаците би трябвало да са по-малко
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 06.12.2013, 12:04:35 | Message # 10 |
5th gen F20A4
| Реплики е имало , има и ще има.Факта е , че почти всеки търси "тънкана" т.е видял някаде на някой си сайт или в някой си магазин , че е с 15 лева по-евтино маслото и после "Ебати гадният Castrol" или "Тоя Motul не става за нищо".Колата става шумна , маслото почва да изгаря по-бързо и тн..Има си вносители за тази цел но цените на маслата не са като на някой места нереално ниски.За повече от 1 година , от Castrol-a който ползваме няма никакви оплаквания.Имаме клиенти с доста нови коли които се карат с 0/30 или 5/30 - Q7 , Туарег , БМВ и тн.. при които като сипеш кофти масло и си личи особено за дизелите.Колегата който си е изпатил от Castrol напълно го разбирам.Имам няколко познати със сервизи и не искам да ви казвам какви масла носят част от клиентите.Отделно обаче има коли , които са на над 500 000км и се карат с някакви безумни синтетики , сменят се марки масла до безкрай и накрая се разбира , че проблема е в колата Гледам колеги сипват и Мотул 300V ( което и аз за малко щях да сипя ).Това масло НЕ става за ежедневно каране , става на чорба след по-малко от 5000км и силно ви препоръчвам да не го ползвате освен ако не ходите да се дърпате някаде.Когато купите масло директно от вносителя и/или от фирми които работят с тях то шанса да попаднете на менте е сведен до минимум но цената в 99.9% от случаите играе роля и затова после се хранят част от марките масла , че не били добри.
Mobil маслата са много добри , Тотал също са доказани като марка и даже както знаем един колега беше споменал , че на Хонда маслата били Тоталски което няма нищо лошо.Идват от Белгия ( така пише на бутилките Хонда ) където е една от най-добрите рафинерии в Европа.Аз лично съм направил 3 смени с Castrol като сега щях да направя и 4-та но маслото което си бях взел отиде в джипката а взех от наличното което имах Motul 8100 X-CESS 5/40.
Жоро като човек , който има сервиз и ежедневно сменя масла и се е нагледал на какви ли не боклуци може също да сподели по-пълно инфо.Само да кажа , че скоро приятел който отвори сервиз ми каза по телефона "брато , дойде 1 който си носеше Castrol ама отзад пишеше на БЪЛГАРСКИ".Холограмните стикери специално при Castrol не са били факт винаги.Последната доставка която дойде от вносителя беше с такива холограми но предните нямаха.Каквото и масло да сложите то пазарувайте от сигурни места и не пестете точно от него.За 15-20 лева отгоре за 5 литра туба не си заслужава риска да попаднете на менте.
Когато се поръчва от чужбина индивидуално т.е като частно лице , шанса маслото да дойде от вносител за съответната страна не е голям , защото си има локални дилъри за страната от която си.Примерно ако звъннете в Motul ще ви пренасочат към дилъра за България , защото той работи пряко с тях.Другият вариант е да си направите 1 екскурзия до Франция или някой познат ако живее там и да ви прати едно колетче но тези схеми са напълно безсмислени.В България има достатъчно качествени масла но за жалост доходите ни са ниски и всеки търси алтернатива която в част от случаите излиза солена.
Редактирано от Mkilla - Петък, 06.12.2013, 12:09:37 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 06.12.2013, 20:16:50 | Message # 11 |
BIKER
| Бе не знам ама Елф-а 4л. беше уж френско но биваше а на 5л. пише,че е произведено в Румъния и няма нищо общо.Са на всичките пише или Румъния или EU и не става Скоро отворих Тотал 7000....ми той се разглоби и отвори отвсякъде,само не и от пломбата
Познавам се лично с офиц. вносител на POLITRON за България,поръчвам си директно от него и си карам с това.Няма ментета,няма реплики,маслото е скъпо но ДОБРО! Толкоз пп.Някой ако желае да го пробва,ще му поръчам на по-добра цена 5w40 10w40-полусинтетика 10w40-пълна синтетика маслото го дават за 25000км но аз си го карам 15000 че са ми повечето градско каране.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
THE_VIPER | Дата: Понеделник, 09.12.2013, 19:25:04 | Message # 12 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
| Първото масло,което налях в Люда (2.0 и 2.2) беше Репсол.Повече никога няма си взема. На 2.0 ката му бях слагал и английски Кастрол Магнатек 10-40 (след Репсола),колата стана чувствително по-тиха. Преди седмица сложих на 2.2-то Eneos 10-40 (преди това пак бях с Репсол)отново добри признаци,даже бих казал по-добри от Кастрола.Наистина е тих двигателя и даже ми паднаха малко надолу оборотите като е загряла( не мога да си обясня защо).
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 09.12.2013, 20:45:07 | Message # 13 |
BIKER
| Виж са,ела и ще ти сложа масло от 7лв. литър,няма да го пипне поне 6-7К км. и двигателя ти ще е тих.Ще си доволен от всичко и ще викаш,че това масло е най-доброто Това колко е тих мотора е толкова незначителен признак,....мотора ти ще стане по-шумен след 1500км,после по-шумен след 2000км и т.н. че да не усетиш голямата разлика. Друг е въпроса,какви качества ще има маслото от 7лв за л. и как ще се отрази на мотора във времето от 50-70000км примерно. Eй ти едно евтино масло от което съм сложил поне на 300 автомобила и лоши отзиви за него няма,т.е. направено за стари коли с API-SL по съвременните стандарти http://www.amavto.com/images/objects/object_3371.jpg http://e-sens.com.ua/images/stories/logo/sct-mannol_logo.jpg
пп.А Репсол си вземи като си купиш мотор мани го за колата не ,че моторското е неква класа у дома...
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 09.12.2013, 20:54:53 |
|
| |