Предимството да караш джип
|
|
Mkilla | Дата: Събота, 21.12.2013, 15:08:56 | Message # 16 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Колега , 8 години паркирам в баш центъра и Мусагеница е наистина цвете в сравнение при нас.Колите наистина станаха много но това не е оправдание да паркираш където си искаш.И заплатите са ниски обаче трябва ли да се краде по този повод ? Мусагеница ми е доста познат квартал и там винаги ама винаги има място къде да се спре.Проблема е , че хората са свикнали да си спират пред входа а не на 5 мин от тях и примеат местата пред входа за "свои" а те не са.Отделно има много автомобили които не се карат а просто стоят като паметници и заемат излишно места.Като стане платено влизането в центъра на София , тогава ще се облекчи до голяма степен и трафик и паркиране
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Събота, 21.12.2013, 15:13:00 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.12.2013, 15:13:09 | Message # 17 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote Hak ( ) как "тук" сме всички малоумници, а хората "там" са страхотни това па кога съм го казал. Тукашното население е в пъти по тъпо от Българите ама си спазват закона и той е еднакъв за всички ,не само за тарикатите.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
Hak | Дата: Събота, 21.12.2013, 15:18:12 | Message # 18 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 216
| Ами аз живея от 6 години в мусагеница и искам да ти кажа че се видях в чудо с прелюда.... Особено като бях с ниските пружини, аз освен на пътя пред блока, другаде не можех да паркирам. А в мусагеница места има винаги, защото има останали площи (основно около детската градина) които не знам преди това какво са били, но в представляват асфалтирана част, вдигната с бордюри от всякъде. Там винаги има места, просто аз не можех да се кача. В момента се преместих да живея в края на студентски град - там е същото. Има улица за колите между кооперациите и МНОГО високи бордюри. Прелюда там не мога да го кача и трябва да се бутам да паркирам 10 мин докато намеря - АКО съм с джипа го качвам ан бордюра в "калта" и забравям.
Това за мен са ситуациите в които е хубаво да имаш джиш. Вие автоматично приемате, че трябва нещо да се нарушава. В моя случай имам 4 коопераци около които няма буквално нищо. Което нищо, аз в момента не мога да ползвам, защото ще си надера колата.
Photo
Показвам какво имам предвид.
Редактирано от Hak - Събота, 21.12.2013, 15:31:26 |
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 21.12.2013, 15:47:35 | Message # 19 |
5th gen F20A4
| Точно това искаше да каже колегата от Холандия Там ако се качиш на бордюра ще те глобят и въобще не ги интересува , че нямаш къде да спреш и така трябва да е.Аз говорех за Мусагеница не за Студентски град Иначе след 6 прекарани години в Club 35 не съм имал също проблеми нито 1 вечер или ден с паркирането.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
Hak | Дата: Събота, 21.12.2013, 16:06:14 | Message # 20 |
Рокудан (6)
Съобщения: 216
| Quote Mkilla ( ) Иначе след 6 прекарани години в Club 35 не съм имал също проблеми нито 1 вечер или ден с паркирането. Трябва сега да дойдеш да пием едно кафе там. Ако успееш някъде да паркираш в близост до клубчето(и да не е на тротоар или градинка да го наречем) - ще те почерпя аз В момента това е центъра на студентски град...
А иначе много добре разбирам какво иска да каже колегата от Холандия. Има си закони - те са направени да се спазват - ако не ги спазваш се правиш на тарикат. Това е много хубаво, много е морално и става да си възпитаваш децата. Аз ще кажа друго - Когато една държава те цака с абсолютно всичко, без да има необходима причина да го прави, тя НЕ заслужава да не я цакаш и ти. Защото дори всички да станем примерни като колегата от Холандия - това няма да спре управлението да си ни цака по абсолютно същия начин.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 21.12.2013, 16:49:57 | Message # 21 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Що за глупости?Дай като си с джип,че да паркираш,където си искаш.Как ще се качваш на бордюрите,да ти прилича на офроуд???И да,били са някакви площи а сега кал и ако имаше строги санкции,щото закон за паркиране на тротоарите и зелените площи има,като те треснат първия път 100лв,втория 500лв и пак спирай там с респектиращия джип Хората в Холандия може да нямат нашите реки ,планини и красива природа но си пазят и поддържат това което имат.Хубаво ти е като отидеш на Витоша сред природата,можеш лида кажеш,че и в града ти е същото???Само кал,грозни гледки,боклук,цигания и т.н.Закони има,няма прилагане и събираемост. Колкото до създателя на темата,пича си е прав за него си,харесва си джипа,може и да не е чупалка,да е пазен и разликата ЗА КОЯТО Е ТЕМАТА е наистина голяма в сравнение с леките коли.Предимствата на джипа са доста,както и недостатъците ако се обърне внимание на закона и разхода на гориво.Прав е пича за чирокито си,колкото и да е пародия на високопроходим автомобил,все пак е в пъти по-добре в сравнение с лек автомобил.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.12.2013, 18:43:30 | Message # 22 |
Aristocrat
| Quote VIPER-CH ( ) - ако не ги спазваш се правиш на тарикат. Цъ . не се правиш на тарикат а ядеш глоба от 380 евра. при повторно отива на над 1000 евра. А са паркирай де ти падне. Тука глобата ,че си паркирал на място определено за спиране ,но не си си платил ,защото тук паркирането почти на всякаде е платено е 58 евро . ако не я платиш в срок става 80 ако и тогава хитрееш става 116 евро и ако пак не я платиш полицията те посещава и отиваш за 2 дни в пандиза . За това може ако искаш да влезнеш в гугъл сттийт вю и да избереш произволен град и да се разхождаш виртуално по улиците . и ако го направиш виж дали има боклуци по улиците или кал или пък някой спрял на тротоара . Българина пази ,чисто само в домът си до входната врата. по натам не го е грижа . Я погледни по селата в дворовете за кво иде реч ,то там Плюшкин пасти да яде .То са стари касетки железа дъски штайги абе заеби .Тука задния двор е с цветя чадър столове . Е ти лично кое предпочиташ ?
Редактирано от NightRider - Събота, 21.12.2013, 18:45:17 |
|
| |
VRG | Дата: Събота, 21.12.2013, 22:18:19 | Message # 23 |
Сандан (3)
Група: Напреднали
Съобщения: 42
| Благодаря за авторитетните мнения! Няма да отговарям на агресивните колеги, защото ако спазя добрия тон, ще излезе, че се оправдавам, а ако вляза в техния, ще се оплачат на модератора (случвало ми се е неведнъж). Има и колеги, които са в час с темата. Има майстори, които са способни да убият всякаква кола. Аз карам този джип точно 6 години и не е влизал в сервиз. За километрите нямам точна сметка, но са към 70-80000 - за джипа това не е показател, той не се кара по дълги магистрали. От друга страна, аз не се занимавам с екстремни спортове и не ми трябва БТР или БМП. Едно съм се убедил, че където минава човек, тръгнал по работа, минава и той. Немаловажни са и нашите пътища, където броят на дупките има по-голямо значение от броя на километрите. Хареса ми изказването, че джипът е подходящ за селскостопанска работа, истина е, и при мен натам основно ще се насочи. Все пак той е проектиран да влачи 2.5 тона ремарке (със спирачки). Това не е да дръпнеш някого пред блока, а така да си върви с ремаркето. Няколко пъти съм теглил колеги зимно време в поледица, когато колите едва вървят - не се усеща, че има лед и че нещо е вързано отзад. Да си завърша все пак логически мисълта, реших, че не е ОК колицата 6 години да не е гледана и обслужвана, и трябва да влезе в гараж, още повече сега ми се налага повече да пътувам. И уж временно си взех този Прелюд. Всъщност, двете чудесно се допълват.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 21.12.2013, 23:03:43 | Message # 24 |
BIKER
| Quote VRG ( ) Няма да отговарям на агресивните колеги, защото ако спазя добрия тон, ще излезе, че се оправдавам, а ако вляза в техния, ще се оплачат на модератора (случвало ми се е неведнъж). Тук такива неща не се случват Ако визираш мен то явно щото прекалихме с името....аз лично после се усетих но пък съм уверен и в друго,ти никога не си карал истински високопроходим автомобил да не говорим пък за офроуд.Ще ме попиташ от къде знам отговарям веднага от изказването ти вчера как да е....
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.12.2013, 23:06:07 | Message # 25 |
Aristocrat
| За мен за Българските условия най -добрият джип е Лада Нива . Може да е спартански ама е точният избор. Аз лично в България за известно време карах Нисан Таерано бензин от първите модели и бях много доволен.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 21.12.2013, 23:16:53 | Message # 26 |
BIKER
| Дани,нивата е нещо ужасно,такава недомислица е...няма по-тъп джип от това Да,проходим е заради късата си база но веднъж слязал от асфалта се чупи вторник и петък само пиян руснак може да сътвори това лайно.То ква ли е разликата с обикновено жигули... само дето предния диференциал се държи за мотора няма такава простотия да държиш разпределителната кутия за четири 8мм болта за ламарината на пода а това,че вие като тролей още от нова ,не го коментираме. пп.ЕДИН ДЖИП ИМА ЛИ НОСАЧИ,НЕ МИ ГО ХВАЛИ
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 22.12.2013, 01:19:51 | Message # 27 |
5th gen F20A4
| Колега Hak , държавата са хората т.е това сме ние всички взети заедно И все пак ако 10 човека чистят и само 1 цапа , пак няма да може да се смогне.Не съм привърженик на това да гледам другите какво правят , че и аз да го правя.Старая се да спазвам елементарните правила за движение по пътищата както и да паркирам без да преча на пешеходци , майки с колички , велосипедните алеи и така.Естествено , че не всеки път го правя но си имам 1 на ум , че мога да отнеса глоба и няма как да обвинявам никой друг за това. Относно колегата пуснал темата.Колега , нищо лично към теб и тук сме доста приятелски настроени един към друг.Някой път има заядливи коментари но зад тях бъди сигурен , че никой няма за цел да те изгони а напротив , в спора се ражда истината Всъщност ако сравняваме Черокито с Тераното съм с 2 ръце за японеца.Имахме и такова и бяхме изключително доволни от него.Черокито го взехме уж от реномирана автокъща като цената не беше въобще ниска , защото видиш ли беше в наистина добро състояние.Тези 20 000км се караше без грижи но след това все едно му свърши капацитета а ако имаше проблем би трябвало да излезе доста по-рано.Както и да е , важното е ти да си доволен просто това са ми моите впечатление от тази марка с този двигател.Същото се случи на приятел с Chrysler Voyager демек смени двигателя който беше пак 2.5CRD.Според мен не е съвпадение но това си е мое мнение.
Редактирано от Mkilla - Неделя, 22.12.2013, 01:29:07 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 22.12.2013, 01:25:03 | Message # 28 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 22.12.2013, 01:30:55 | Message # 29 |
5th gen F20A4
| Прибрах се от фирмено парти , може и да ме е налегнала "мъничко" ехаахее
|
|
| |
NightRider | Дата: Неделя, 22.12.2013, 01:48:00 | Message # 30 |
Aristocrat
| Quote VIPER-CH ( ) нивата е нещо ужасно,такава недомислица е ай ся . Нямало разлика с Жигулито а преди 30 години народа си мечтаеше за Жигули . Хиляди се записваха за кола и чакаха с години заветното Жигули. А както е известно Нивата е Сделана което естествено доста говори .
|
|
| |