Предимството да караш джип
|
|
VRG | Дата: Петък, 20.12.2013, 20:27:17 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 42
Статус: Офлайн
| Извинете за офтопика, надявам се да е интересно. От 1 месец имам Прелюд и карам само него, но от 6 години имам Гранд Чероки. Споделям съответните впечатления. За офроуд няма спор, Прелюдът не е за там, но в София с джип можеш да си намериш паркомясто там, където нормална кола не може да се постави - на много висок бордюр, в горичка, т.н. По-актуално е, че голямата кола респектира; имах скорошен случай, когато колега се опитваше нагло да се вклини пред мен в моята лента, приближавайки се до една педя разстояние. Но, когато виждаш бронята на нивото на своите прозорци, желанието да се налагаш угасва. (освен това, в джипа имам видеорегистратор, тъй че не ми пука от фалшиви обвинения). С Прелюда: Чакам в лявата лента за ляв завой, отляво на трамвайната линия спира руса скубла с RAV4, светва зелено, двете коли тръгваме заедно, но каката решава, че ще завие в дясната лента на другия булевард и тъпо ми пресича пътя. Аз минавам след нея в ляво, след което и тя решава да върви по лявата лента, и отново под носа ми ми се изпречва (на другия светофар се реши). Друг пък се е засилил да не чака по лента за наляво, но след кръстовището, няма накъде, нагло се бута в лентата за направо. Не би го направил пред джипа, според мен.
За да има все пак хепи-енд В населени места все пак спазвам ограниченията. В едно село зад мен се беше лепнало нетърпеливо едно Рено, и към края на селото демонстративно "ме издуха". Изчаках го да завърши маневрата по изпреварването, след което демонстративно го оставих назад в миналото.
Весели празници, наздравици и лакардии! Щастлива Нова Година, успех и късмет на всички Вас!
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 20.12.2013, 21:20:53 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
| Е човек , как въобще ти дойде на акъла да сравняваш SUV с лека кола ?! За София няма удобен автомобил , трябва ти кола като от филма 5-тият елемент.А тази марка Jeep като я чуя и ми се реве особено Чероки.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Петък, 20.12.2013, 21:22:54 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 20.12.2013, 21:56:20 | Message # 3 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Истинския джип са няколко марки-модела(ланд,рейнч,круйзър,патрол,G,малкия самурай и т.н.) предимно по-стари...ML,Q и Х5 не са от тях а това чироки....предпочитам субару форестър пред него пп.Някой да премести темата в общи дискусии моля
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 20.12.2013, 21:57:11 |
|
| |
VRG | Дата: Събота, 21.12.2013, 02:03:17 | Message # 4 |
Сандан (3)
Група: Напреднали
Съобщения: 42
| Извинявай, VIPER-CH, но твоите са наистина общи приказки. Истинския джип е само един - на него пише JEEP. Другите модели, които си изброил навярно имат своите качества, но са само подобия на американската концепция, която съчетава бруталността на трактор с динамиката и комфорта на кола от представителния клас. За субаруто въобще не коментирам - нищо общо с джип.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.12.2013, 02:14:04 | Message # 5 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Бе то и аз ги харесвам на външен вид ама като им видя цените ,че струват по ефтино от Дачия и се замислям аджеба къв им е проблема . Са че Българите както винаги са оплескали нещата и на високо проходим автомобил са му лепнали името на американска марка това е друг проблем нещо като с ваните Джакузи . Тук у нас на високо проходим автомобил се казава Terein wagen . И ако трябва да избирам то Ланд Ровера си е класика минава на всякаде или Тойотата . Имах един грък приятел навремето дето караше Тойота ЛендКрузер и се смееше на Софийските малякаси дето с техните измислици не могат да се качат на Витоша. А да не говорим ,че новите модели на ДЖИП са редко грозни. абе изобщо за мен това е кола да си карам щайгите от лозето с гроздето . Само един модел найстина ми харесва гранд черокито ама кат знам че само дефекти дава ,а нема нужда .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 21.12.2013, 02:22:42 | Message # 6 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote VRG ( ) Извинявай, VIPER-CH, но твоите са наистина общи приказки. Дали?Quote VRG ( ) Другите модели, които си изброил навярно имат своите качества, но са само подобия на американската концепция, която съчетава бруталността на трактор с динамиката и комфорта на кола от представителния клас. И ти да ме извиняваш....наистина ме развесели пп.Един приятелски съвет,ТОВА не го казвай на никой Quote VRG ( ) За субаруто въобще не коментирам - нищо общо с джип. То е 10 пъти по-добро от чирокито Без да се обиждаш но как изобщо можеш да наречеш тази измишльотина "джип"?Визирам джип като общо понятие,име с което наричаме този клас автомобили в България. пп.Кой модел,с кой мотор?С на рено с италианския или онова откритото с мотор на мерцедес
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 21.12.2013, 03:32:57 | Message # 7 |
5th gen F20A4
| Колега , сподели с нас кой модел на Чероки хвалиш толкова много , че имам наистина преки впечатления в/у този кенеф ? Американска марка , сглобявана под крилото на Даймлер с двигатели на VM Motori демек италиански шит.Сериала го гледах отблизо преди няколко месеца та сподели моля те Ако е Wrangler то може да се каже , че има наченки на проходима машина но не ми казвай само , че е от паркетниците ? Кой модел - година - мотор е твоят ?
Ето ти инфо за 2.5 CRD 2005г. - двигател след 20 000 духна гарнитура и го занесохме в насипно състояние в сервиз с репатрак + нова глава , защото старата не ставаше за нищо.В първият сервиз не искаха да го започват а и толкова си можеха.Във вторият сервиз човека е механик работил в Мерцедес и го направи като даде и гаранция 100 000км но след дъжд качулка.Мотора беше разглобен на задните седалки в наелонови пликове и гледката не беше приятна.Често срещано при тези модели е течове от диф и мотор на масло.Проверка 2 пъти в годината на ходова част - счупи се долен шанир на влизане в гараж.Гумата застана перпендикулярно на "джипа" като преди това уж всичко му беше здраво.Вътре е направен с възможно най-евтината пластмаса а този модел въобще не е нисък и евтин клас.Изключително тромав за 143кс + турбото което има.Съединител сменихме превантивно докато мотора и кутията бяха долу.CD - то блокира след като беше седял без акумулатор - в Мерцедес Русе не могат да го разкодират и ни препратиха в София. С този така наречен джип мен ще ме е страх да ходя в гората.За там има Niva , LandCruiser от 90те години та дори и едно Субару Легаси например ще се справи по-добре на пресечен терен.
Та като ги хвалиш то поне кажи за кой модел иде реч точно , с кой мотор е и колко км си навъртял на него защото пред дилемата да ходя пеш или да се возя дори в този кенеф , ще си ходя пеша с най-голямо удоволствие.
Честито за прелюда ти и дано те слуша дълго време но да хвалиш Jeep за мен е безумие след всичко което видях в тази "прекрасна" марка.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Събота, 21.12.2013, 04:08:17 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.12.2013, 03:48:17 | Message # 8 |
Aristocrat
| Абе в крайна сметка човека е направил правилният избор купил си е Хонда Прелюд .Нека да покара и сам ще дойде след време на нащо мнение . Не е нужно да се храним тука.Защото темата започва да прилича на това :
"Английския форум; питаш нещо-отговарят ти Руския форум; питаш нещо,отговарят ти и на свой ред те питат нещо. Български форум;(обикновено червен ) Питаш нещо ииии..... 50 човека почват да ти обясняват,колко си тъп "
Всеки собственик на дадено превозно средство си е доволен от него и си го хвали. И ако найстина колата му е излязла сполучлива и не е имал перипети с нея си е прав да си хвали джипа . Аз също си харесвам крокодила ,но догодина смятам да си взема сериозен автомобил и Прелюда да ми е само за кеф и хоби. А и един бус за работа трябва да си купя ама още не мога да реша какъв макар че съм харесал едно Вито. Са сигурно половината тука ще кажат ,че Витото е голям боклук .
Редактирано от NightRider - Събота, 21.12.2013, 03:50:26 |
|
| |
NSBOP | Дата: Събота, 21.12.2013, 12:30:10 | Message # 9 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Абе човек да не каже какво кара... Веднага му скочихте на човека. Ако иска и Лада Нива ще кара
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 21.12.2013, 12:33:09 | Message # 10 |
5th gen F20A4
| Не бре Дани , да кара и хеликоптер ако иска , въпроса беше друг а и сравнението на SUV с лека кола е безумно а пък за Jeep наистина само негативи мога да кажа.
Редактирано от Mkilla - Събота, 21.12.2013, 12:33:44 |
|
| |
Hak | Дата: Събота, 21.12.2013, 12:59:30 | Message # 11 |
Рокудан (6)
Съобщения: 216
| Quote Mkilla ( ) Не бре Дани , да кара и хеликоптер ако иска , въпроса беше друг а и сравнението на SUV с лека кола е безумно а пък за Jeep наистина само негативи мога да кажа. Защо пък да е безумно сравнението. Според мен си е много на място. Да речем че човека много си харесва прелюда, но пък му е болка че с джипа успява да паркира на доста повече места, които са недостъпни за прелюдчето. Никъде не е казано че джипа е по-добър, просто вярвам че повечето тук ще се съгласим, че е далеч по-удобно в един град, който е винаги претъпкан, да имаш повече възможности за паркиране.
Естествено че говорим за съвсем различен клас коли, естествено и че няма особена база за сравнение. Приеми че си изплаква болката човека и иска да разбере дали и дрруги се чувстват така
|
|
| |
NSBOP | Дата: Събота, 21.12.2013, 12:59:40 | Message # 12 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Да бе ясно, и аз не харесвам Jeep, но човека това си е избрал да кара
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 21.12.2013, 14:19:49 | Message # 13 |
5th gen F20A4
| Местата за паркиране по правилник са без значение за това , дали си с джип , ван или лека кола.Друг е въпроса ако катериш бордюри , паркираш по градинки и калища.За града хората избират малък и икономичен автомобил а не джип 2-3 тона.Ако живееш на къща в покрайнините на града е съвсем друго но за самият град е безсмислено.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.12.2013, 14:24:30 | Message # 14 |
Aristocrat
| Quote Mkilla ( ) Местата за паркиране по правилник са без значение за това , дали си с джип , ван или лека кола.Друг е въпроса ако катериш бордюри , паркираш по градинки и калища.За града хората избират малък и икономичен автомобил а не джип 2-3 тона.Ако живееш на къща в покрайнините на града е съвсем друго но за самият град е безсмислено подкрепям. то за това тука навсякаде има райграс а при вас кал ,щото секи паркира каде не му е работа.
|
|
| |
Hak | Дата: Събота, 21.12.2013, 14:56:25 | Message # 15 |
Рокудан (6)
Съобщения: 216
| брей, брей ... всички сте много културни в тоя форум Аз съм от скоро във форума, но забелязвам, че сравненията с холандия винаги носят едно и също послание - как "тук" сме всички малоумници, а хората "там" са страхотни. Уви....
Но да - абсолютно сте прави. И всеки път, когато обикаляте 30 мин за място, абсолютно никога не ви се е налагало да качите колата някъде само и само, за да паркирате. И това паркиране непременно е довело до - блокиране на пешеходжци/унищожаване на райграси/съсипване на уличната настилка и т.н. Аз в мусагеница, ако не си кача колата на един доста висок бордюр - трябва да паркирам на поне км от нас. А зелените площи, които "унищожавам" представляват запустели площи, които никой за нищо не ползва, не защото са съсипани, а защото просто за нищо не се ползват.
|
|
| |