Нов закон за застраховките
|
|
eXb0y | Дата: Четвъртък, 08.05.2014, 23:24:50 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 220
Статус: Офлайн
| Искам да ви разкажа една дебилна история за новия закон за гражданските отговорности.
Днес един приятел е получил писмо, че ако до 14 дневен срок не сключи застраховка му спират колата от движение.
Т`ва наща държава е мн смотана, как ще иска да се плаща застраховка на кола която е в сервиз. Аз също съм потърпевщ от това. Колата ми е в сервиз няколко месеца вече и не съм плащал застраховка, защото няма никакъв смисъл, нито колата е в движение, нито седи на пътя паркирана за да се каже че е участник в движението.
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 08.05.2014, 23:32:57 | Message # 2 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Пич ,така е в Европа. Нема к'во да се нервиш. Тука купиш ли си кола и не и ли направиш моментално застраховка ,ядеш дървото.Ти па се радвай ,че си в Бг. и те занимават с няква застраховка гражданска.Тук тия дни има як контрол ,навсякаде сноват моторизирани полицай и те спират.Казват ди да караш след тях и те карат на някой паркинг кадето има ,полиция от Кат,митницата ,данъчните а днес и от компании за електроенергия.3 буса на българи прибраха днес за неплатени сметки. Ако нямаш кеш ,трябва да имаш в карта ако и там нямаш ти прибират колата и за 2 седмици трябва да си платиш или ти праскат глоба над 1000 евро на седмица . Така ,че изобщо не реви .И понеже и Бг е в ЕС то и българите щат не щат ще се съобразяват . Ама били малки заплатите ми кат гласуваме за индианци или не гласуваме изобщо кой ни е крив ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Четвъртък, 08.05.2014, 23:41:59 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 09.05.2014, 00:15:48 | Message # 3 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Къде го пише това?Това са глупости,некой те гъбарка
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NSBOP | Дата: Петък, 09.05.2014, 11:50:34 | Message # 4 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Ванка има ли го някъде това черно на бяло?
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Петък, 09.05.2014, 13:12:01 | Message # 5 |
Кудан (9)
Съобщения: 1073
| И моята колица седя тази година 3 месеца без застраховка.От януари до към 20 март.И не съм имал такива честитки.Брат ми обаче зазимява опела и тази година му доиде покана да си я плати.Аз сигурно защото не съм се явявал и не ме и знаят,или пък има гратисен период преди да ти пратят писмото.
|
|
| |
Shoty | Дата: Петък, 09.05.2014, 15:19:22 | Message # 6 |
Сандан (3)
Съобщения: 79
| Ситуацията е следната.
Принципно проблемът идва от така наречения "Гаранционен Фонд".
Ако ви е изтекла гражданската застраховка, и гаранционнен фонд направят проверка, ще ви изпратят писмо в което ще Ви уведомят че в 14 дневен срок от подаването, трябва да сключите въпросната Г.О. или ще спрат "документално" автомобила от движение.
Ако Ви е изтекла Г.О. и сте от щасливите люде, чийто автомобил не е бил проверен - сте окей! (До последваща проверка - от там, четете пак по-горния абзац).
Проверено чрез служител на Гаранционен Фонд.
Дано съм Ви бил полезен.
Редактирано от Shoty - Петък, 09.05.2014, 15:20:11 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 09.05.2014, 17:51:26 | Message # 7 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| И как така ще я спрат документално от движение?Гаранционния фонд не е оторизиран орган за това,дори катаджиите не са компетентни ако нямат подписана заповед от прекия си началник-шефа на КАТ.Това е по ЗДП и ППЗДП!!! Май уловката е да ни вземат парите на сила....ако мине-мине
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
addicted | Дата: Петък, 09.05.2014, 18:48:58 | Message # 8 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| И за моят опел, старият, катастрофиралия, който три години седи трагично повит в двора му искаха гражданска, даже доколкото си спомням в писмото имаше и някакви заплахи за глоби.Логиката е че те незнаят колата кара ли се или не, незнаят каде е паркиране, и някой може да се удари в нея и вече няма откаде да му се плати обещетение.Затова го нарязах на парчета достатъчно големи да се саберат в малък бус, закарах го на вторични, там ми дадоха документ че колата е разкомплектована и крупната сума от 280 лева и вече по каналния ред си го бракувах в кат и общината.
Та много глупости написах ама основното е това което каза колегата по горе, срока не е две седмици, а когато те отцели проверката или както е в моя случай 3 години.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 13.05.2014, 08:49:48 | Message # 9 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Моята гражданска е изтекла през април и още нямам писмо, но може и да не съм попаднал в проверката. Без да съм се вглеждал в закона започвам да си мисля, че дори да те глобят, тази глоба е оборима в съда. Въпросът е, че човек трябва да има свободно време и излишни нерви за да се занимава с БГ институциите. От друга страна обаче имам спомен, че тази "промяна" е от поне една година. И честно казано напълно я подкрепям. Защото всеки в България решава, че може да кара без винетка, ГО, книжка и т.н. Друг е въпросът, че КАТ си драпат макарите по цял ден, но това мен какво ме грее, като още духам супата на един такъв дето беше решил, че ще кара без ГО.
ПП: За духането сам съм си виновен, но това е друга тема.
Редактирано от aλexandro - Вторник, 13.05.2014, 08:50:39 |
|
| |