Veseliq | Дата: Петък, 27.06.2014, 22:21:45 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, искам да ви представя една система, която разработвам от вече над 2 години самостоятелно като хоби. Не искам да провокирам модераторите да смятат, че тази тема е спам или реклама (до някъде знам, че така излиза). Както след малко ще разкажа - това е напълно безплатен сайт, който разработвам в свободното си време, имаща за цел да помага на всички шофьори!
Честно казано поста ми бе провокиран от това, че вече има хора, които ползват подписче с динамични статистики от този сайт! Цитат от друг форум (Honda), където съм писал по-подробно за системата:
Quote Става дума за сайт за следене на разходите по МПС-то, напълно интернационализиран, но и българизиран. С това сайтче можете да записвате какво давате за гориво и поддръжка на автомобила или мотоциклета, като системата изкарва доста статистики за харчовете и разхода на гориво (между пълни зареждания - дори между тях да има частични - пак го смята правилно) според различни условия като гуми, стил на шофиране, градско/извънградско. Целта на системате да позволи на потребителите да правят следното:
- Записване на разходи в лесна за използване онлайн сервизна книжка за грижовния собственик - Енциклопедия от статистики за всяка марка/модел МПС + възможност за сравнение на разход и най-чести ремонти между различни модели - Да дава възможност на хората да обменят информация за местата които посещават - купили сте кола от кофти автокъща, заредили сте лошо гориво от някоя бензиностанция, направили сте ремонт, при който са си оставили ръцете или точно обратното - някой си е свършил работата както трябва? Можете да отбележите на карта къде е въпросния обект + да оставите коментар и рейтинг - скоро ще може всеки да намери информация за всички сервизи/бензиностанции/магазини/автокъщи/автомивки/тн, използвани някога от потребителите - Да ви напомня, когато предстои да правите обслужване, да подновявате застраховка и други
Постоянно качвам нови работи и месец след месец става все по-завършено, обширно и тн. За сега всъщност могат да се правят записки за гориво, ремонти, обслужвания, покупки и тн, скоро тези функционалности ще се разширят и ще има още много.
И така ако съм грабнал интереса ви, можете да видите профила ми тук: http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending
Това е профилът на автомобила ми - можете да видите какви записки има, какво може да се прави: http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending/1-honda-accord-i-ctdi-executive
Самият сайт, разбира се е: http://www.carspending.com/
Ако някой от вас ползва SpritMonitor.de, знае за какво става дума - аз бях техен потребител, но имаше прекалено много неща, които не ми харесваха и реших, че мога да направя по-добре (в дългосрочен план). Подчертавам, че системата е напълно безплатна и винаги ще бъде. Целта е да се натрупа систематизирана информация, която да помага на хората. Между другото не след дълго ще направя импортер за spritmonitor, за хората, които го ползват.
Ако все пак решите да използвате системата и намерите бъг или искате нещо добавено - можете или да използвате синият бутон "FEEDBACK" от дясно на сайта или да ми пишете тук в темата. Ако имате въпроси, ще се радвам да съдействам на всеки. Когато добавя нещо ново, ще пиша в темата, в случай, че на някой не му е безразлично.
Благодаря на всички, които са прочели дори част от изписаното и се надявам да не съм подразнил никой
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 29.06.2014, 03:23:38 | Message # 2 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Няма ядове, колега. Успех!
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Lordini | Дата: Неделя, 29.06.2014, 03:53:37 | Message # 3 |
Paintballer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 350
| Проекта е супер, като предложение имам само едно, по-скорошна интеграция към мобилни приложения, вярвам че това е в to do list-a.
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
|
|
| |
Veseliq | Дата: Понеделник, 07.07.2014, 22:56:24 | Message # 4 |
Шодан (1)
Група: Новобранци
Съобщения: 2
| Наскоро се поосвбодих и започнах усилена работа по направата на: 1) API, така че да направим мобилни приложения 2) Всички искани нови функционалности като "споделени МПС-та", "напомняния за застраховки и други периодични плащания", но най-вече... 3) Пълен редизайн с мобилна версия!
Оказа се, че работейки с дизайнерка, която не разбира идеята на сайта и не е негов потребител, ще е много трудно да се направи нещо уникално - само по описание на идеите ми и ужасните ми рисунки. Така че ще използвам темата да кажа, че търся дизайнер, с който или да станем партньори в това начинание, или да му бъде плащано за freelance работа по проекта.
Трябва да се направи нов модерен и респонсив дизайн, който да помества текущите и още много функционалности. Дизайна ще се ползва и като шаблон за мобилните приложения после. Нека просто ми пише, имам с какво да го грабна (ако се кефи на подобни авто проекти).
|
|
| |