Премахване на катализатора
|
|
VIPER-CH | Дата: Вторник, 03.02.2015, 23:47:43 | Message # 16 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
| Quote nightfighter ( ) Защо просто не сложиш една тръбичка на мястото на катализатора? Ще ме извиняваш ама това е лоша идея. Quote GK007 ( ) за да избегна гадния звук, но уви, явно не беше достатъчно След като си махнал катализатора и си сложил резонатор ,което си е един вид проходно гърне,проблема може да идва и от втория оригинален резонатор.Просто е възможно като си увеличил скоростта на газовете след интервенцията,да се чува нещо във втория(вибрация на някоя ламарина вътре от амортизацията през годините...) просто и лесно може да се провери.Един в канала да слуша а друг да качва обороти и веднага се чува,къде е проблема.Винаги е по тумбите 70лв. не са малко за резонатор но знам ли кво си взел...
За екологии не ми говорете,катализатора работи като загрее а това в града не стаа е може би в софето е мааалко по-възможно Чичо Заппа,холандеца е прав,ти също но един катализатор работи за срок спрямо експлоатацията му а и долу-горе хората го определят като 150-180 хил.км.Как да е ,Quote eDaniel ( ) хубав резонатор и се решава проблема* аз съм съгласен с Дани. Аз още си карам с неговия заместител(май Janspeed беше) и звука си е супер. Завода колкото и да го смята,там има компромис.Все пак не се конструира Ф1 а лек автомобил за нормалния авто пазар.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 03.02.2015, 23:55:40 | Message # 17 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| http://preludebg.com/forum/9-538-17
В никав случай не по лоша от показаните от чичото по горе .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 04.02.2015, 00:03:47 | Message # 18 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 04.02.2015, 00:22:18 | Message # 19 |
BIKER
| Нищо не прескачам,имах предвид,че и със запушен катализатор разхода ще е завишен.Изстиване на газовете и получаване на обратен ефект е невъзможно при наличието на стоково последно гърне и един резонатор.Мога да се обзаложа!!! А за качване на магарета не споря,ефект идва ако е запушен катализатора дори частично от гадни горива и разход на масло и после почват митовете и легендите.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 04.02.2015, 00:33:18 | Message # 20 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 04.02.2015, 01:19:47 | Message # 21 |
BIKER
| Нещата са относителни.Аз свалям мин. по два на месец и не пропускам да анализирам.С ръка на сърцето мога да кажа,че такъв катализатор,какъвто ти описваш съм срещал веднъж.Повечето са черни и с различна пропускливост на светлина (в някои е невъзможно това действие поради конструкцията) а скоро свалях от едно 2.0 hdi и съжалявам,че не направих клип.После като запали(извън халето),толкова сажди няма да изхвърли камината ми за цяла зима Пътят изчезна,движението спря,за около 20 секунди видимостта беше като в гъста черна мъгла колата се отпуши и се изчистичак на следващия ден
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 04.02.2015, 01:33:44 | Message # 22 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 04.02.2015, 01:50:49 | Message # 23 |
BIKER
| Аз не ги подбирам,френски,немски,японски,всекви ги режа
|
|
| |