Съвет относно избор на биелни лагери
|
|
nightfighter | Дата: Неделя, 15.11.2015, 22:56:21 | Message # 1 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, Искам да чуя вашето мнение относно това какви биелни лагери да сложа на втората( така да се каже семейната) Хонда, а именно ЦРВ 1999г с двигател B20Z1. Днес свалих буталата за да видя какво е състоянието на сегменти и лагери, така ме посъветваха от Норена (фирмата която Дани ми препоръча) и където в момента ми правят главата. Не знам дали не се вкарах в много голям филм,но със сигурност тази вечер няма да спа спокойно :( Оказа се че сегментите са доста зле ключ на 1-ви 0,6: на 2-ри 0,9 и масления 0,7 ясно е че тях ще ги сменям; По притесняващия ме проблем се оказаха биелните лагери, и на 4 бутала лагерите са тръгнали, не са надрани,нито има някаква сериозна драма,но не са добри.Утре ще им направя по една снимка за да видите и да кажете какво мислите и вие.Все още не съм мерил нищо,понеже окъснях и се стъмни днес, но видимо няма никакви поражения на вала,лагерните шийки изглеждат идеални. Та сега дилемата е: Какви лагери да сложа??? Дали да търся оригинални,които ги избирам по означенията на биелите и вала или да сложа афтърмаркет.Ако не са оригинални каква марка?
Освен това,искам да попитам някой знае ли от къде мога да си купя от оня восъчен конец или както там се казва с който се мери хлабината в лагера? Ще съм благодарен за мнението и съветите ви :)
п.с. Някой пазарувал ли е от това сайтче:ТУК Ако ще вземам оригинални лагери все от някъде трябва да ги купя а в момента няма обща поръчка в която да се включа
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 15.11.2015, 23:10:38 | Message # 2 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 16.11.2015, 14:14:59 | Message # 3 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Цена-Качество аз бих заложил на King
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
murdera | Дата: Понеделник, 16.11.2015, 14:30:42 | Message # 4 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 372
| цена/качество = кинг
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 16.11.2015, 22:49:45 | Message # 5 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Колеги,днес мерих лагерните шийки и видях означенията на коляновия вал.Хубавото е че не открих износване във вала,но утре с един приятел пак ще го измерим с по точен микромер.
1ви цилиндър: биела означена с 3 , буква на кол.вал C би трябвало лагера да е кафяв
13213-PR4-A02 Bearing C, Connecting Rod (Brown) (Taiho)
2ри цилиндър: биела означена с 2 , буква на кол.вал C би трябвало лагера да е зелен
13214-PR4-A02 Bearing D, Connecting Rod (Green) (Taiho)
3ти цилиндър: биела означена с 3 , буква на кол.вал В би трябвало лагера да е зелен
4ти цилиндър: биела означена с 3 , буква на кол.вал В би трябвало лагера да е зелен
Тоест трябва да поръчам 13214-PR4-A02 Bearing D, Connecting Rod (Green) (Taiho) -6бр и 13213-PR4-A02 Bearing C, Connecting Rod (Brown) (Taiho)- 2бр.
Според вас правилни ли сами сметките??
|
|
| |