Тапициране
|
|
xiryne | Дата: Петък, 11.11.2016, 04:51:04 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 73
Статус: Офлайн
| Здравейте решил съм да си тапицирам интериора (табло,седалки,кори и таван във кожа) и ми хрумна идеята дали си струва http://shopche.com/masajen-matrak-avtomobil , ако се приеме за реклама може да се изтрие от модератора. Та идеята ми е ако взема 2 от тези или нещо от сорта и се положи на седалките и да се тапицира с него дали ще се получи ? От доста време го замислям и има положителни мнения за масажиращите/топлещи постелки .
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 11.11.2016, 06:55:24 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
| Колега, да го сложиш върху седалката е едно но да я тапицираш с него...Купи си 1 кожен салон 2-ра ръка дори и с дефекти и си ги оправи при читав тапицер.После си добавяй каквото решиш но материала на самите седалки е направен да издържа години а това ще се съдере доста по-бързо, освен ако не караш прав в колата
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 11.11.2016, 09:02:31 | Message # 3 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Да тапицираш салона с естествена кожа ще ти струва над 1200лв, кожата е доста скъпа.Преди 3 дни ходих да питам за претапициране само на двете долни части на предните седалки на ЦРВ-то ми, офертата която получих беше около 400лв. При мен се оскъпяват доста нещата понеже седалката е с дупчена кожа в средата, със специфичен цвят и т.н ,но квадратния метър на качествената кожата е около 70лв. Гадното е че при кожата не е като при плата да можеш да си купиш колкото искаш,продава се цяла или най-малкото половин кожа, от която в моя случай ще ми остане много.Като се вземе в предвид че ми трябват 2 вида кожа (дупчена и обикновена) работата става дебела, ама това е положението. Сега се мъча да поправя седалката без да сменям парчета кожа,като се надявам да постигна задоволителен резултат,но ще видим какво ще се получи. При теб няма да го има моя проблем, можеш да си вземеш каквато искаш кожа щом ще правиш всичко,но пак няма да ти излезе евтино, за нещата които си изброил, с естествена кожа бих предположил че ще ти струва около 1500+ лв.
п.с. Все пак пиши какви оферти си намерил, аз питах на няколко места тук в Пловдив.
Редактирано от nightfighter - Петък, 11.11.2016, 09:03:24 |
|
| |
xiryne | Дата: Петък, 11.11.2016, 11:20:59 | Message # 4 |
Сандан (3)
| Обявиха ми цена от 2200 лева за цялостно тапициране със кожа но ми казаха ,че с времето се разтягала и не си заслужавало да се харча . Другия вариант е с изкуствена кожа цената е на половина . Не знам какво да правя .. искам доста да си сложа и това за подгрев и масаж .. Отказах се да вземам мотор и мисля да вкарам парите в 4-ката..
|
|
| |
NightRider | Дата: Петък, 11.11.2016, 23:50:28 | Message # 5 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Сложи ги тия масажни глупости .Прасни и една кожа каде може ,един антистатик на бронята ,две тигърчета на задния джам както и задължителния китеник под тях и тогава циганията ще е пълна . К'во ти пука ,че е скъпо ти ще си единствения с такива екстри . unish:
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Петък, 11.11.2016, 23:51:11 |
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 12.11.2016, 14:26:30 | Message # 6 |
4G H22A 4WS MT
| Така и предполагах, оптимистично казах 1500+ Моите неща също не вървят на добре, макар че само няколко парчета кожа имам да сменям,опитах се да разпъна свитата кожа но не става, много е износена и се цепи.Като гледам майче ще прежаля 400лв Ще пробвам още нещо преди това и ще видим,то повече от това няма как да ги разваля.
Редактирано от nightfighter - Събота, 12.11.2016, 14:27:03 |
|
| |
xiryne | Дата: Събота, 12.11.2016, 16:55:46 | Message # 7 |
Сандан (3)
| NightRider, Не мога да ви разбера сърказма ? .. Не виждам нищо лошо в това колата да има някоя екстра + (имам проблеми с гръбнака и на по-дълъг път е ужас)..
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 12.11.2016, 20:53:11 | Message # 8 |
4G H22A 4WS MT
| Колега xiryne не му се връзвай на холандеца, то неговия хумор е силно увреден от дългото пребиваване в страна намираща се дълбоко под морското равнище Иначе не е лош човек, само дето обича да се бъзика, и понякога не се усеща че обижда останалите!
Та като заговорихме за кожени салони и холандеца се намеси в темата,да му напомня че вече от 3 години съхранявам един доста окъсан прелюдов салон, който щеше да се ремонтира , ама ........... Споко в момента дупчената кожа е 76лв кв.м ,преди 3 години беше наполовина, тогава си оправих седалките на Прелюда за 150лв ( е верно не с дупчена) ,а сега за ЦРВ-то ми искат 400 ( с дупчена ) .Много скъпи станаха дупките в България, ей
п.с. Колкото за масажиращата подложка,честно казано не виждам как ще я навреш под тапицерията на седалка.Предполагам не си виждал разтапицирана седалка,ако искаш мога да ти снимам една, за да се ориентираш,но да навреш това нещо отдолу според мен е мисия почити невъзможна.Кожата или плата се захващат посредством стоманени телени пръчки за основата на седалката,те влизат в специално издълбани канали в основата.
Редактирано от nightfighter - Събота, 12.11.2016, 20:59:52 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 12.11.2016, 23:18:43 | Message # 9 |
Aristocrat
| Първо не съм казал ,че е лошо да имаш някоя и друга екстра в колата си ,но тия масажори дето си ги показал не става да се сложат под кожата с която искаш да тапицираш. Второ смешно ми стана защото за кола за 1000 кинта да дадеш 2 бона за кожа е меко казано тъпо.Не съм искал да те обидя .обаче принципно винаги казвам това което си мисля . Хич не ми дреме дали засягам някого или дали има обидени ,то обикновнно истината боли. По добре си намери един читав оригинален кожен салон с оригиналните кожени вложки на вратите . Отделно цялото това набутване в Прелюд преди фейса и с 2 литра мотор е само хвърляне на пари на вятъра . Нищо лично .Ако съм те обидил сори . А честно казано Прелюда не от най-удобните коли за дълъг път ,Седалките не са удобни. Аз за к'во го продавам .
Веско тамън се бях навил да го направя салона и ти беше по София зает. После ми изникнаха други неща и така . Както и да е писал съм на дядо коледа така ,че има голяма вероятност да се случат нещата още тази година . А дали ще дам 30 или 78 лв. е се тая пак ми е доста по ефтино от тук
|
|
| |
xiryne | Дата: Събота, 12.11.2016, 23:29:29 | Message # 10 |
Сандан (3)
| NightRider, във 1 от постовете си споменах ,че за сумата която ми е обявена няма как да стане. Друго то е ,че не съм решил това да го набутам под тапицерията дадох го като пример. nightfighter, http://www.preludepower.com/forums/showthread.php?t=255035 ето за това имах предвид(без масажор).
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 12.11.2016, 23:51:14 | Message # 11 |
Aristocrat
| това са отопляеми седалки и ги има оригинално при 5 та генерация 2.2 . Трудно е намират , Аз самия търся На линка дето си дал тоя е бил голям, тъпак. Има много готини ореигинални копчета от Сивик дето стават на конзолата . Баси да си дупчиш барчето за некви грозни копчета Мъкаааа
|
|
| |
nightfighter | Дата: Неделя, 13.11.2016, 01:13:59 | Message # 12 |
4G H22A 4WS MT
| Това с отопляемата седалка е друго, но това нещо трябва да е точно за седалката на прелюд, сам виждаш теловете които държат кожата за основата и ако натикаш тази подложка под тела,няма да работи дълго,а може и да се запалиш! Оригинално подложката е между хастара и кожата, накратко: тапицерията се състои от подложка (хастар) обикновено това е плат със залепен на него 5мм дунапрен, върху него(заедно с него) е зашита кожата(плата) ,на долната страна на хастара са зашити ивици от здрав плат които образуват нещо като тунелчета в които се намушкват теловете които захващат цялата тапицерия за основата на седалката. Да се сложи този отоплителен елемент по показания на сайта начин, според мен не е особено безопасно!
|
|
| |