Водна помпа
|
|
NightRider | Дата: Неделя, 09.04.2017, 20:15:49 | Message # 1 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Пичове , водната помпа 100% е капот . на коя фирма да си купя нова ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 09.04.2017, 21:31:42 | Message # 2 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 09.04.2017, 23:51:35 | Message # 3 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Предполагам търсиш качество... https://www.buycarparts.co.uk/hepu/2283512 Първото на HEPU ,дето хванах в нета.Може да се намери и за 50лири. И един испански DOLZ да сложиш,ще те изкара мин.5год и 100К км.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
guroo | Дата: Сряда, 12.04.2017, 12:16:05 | Message # 4 |
Годан (5)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 111
| ...няма да има особено значение производителя. За сравнение на два еднакви мерцедеса (двигатели 1:1, други купета) сложихме Долз и нещо бая по-скъпо, мисля че беше директно от БалканСтар на поръчка...2-3 година колите продължават да се карат и няма грам проблем. Помпите работят по абсолютно аналогичен начин, дори на звук. От тук нататък ти решаваш...не виждам голям смисъл да се набиват колосални суми за водни помпи, при положение, че се правят всички по един и същ патент. Вариант е и да си намериш абсолютно същата помпа, като настоящата ти, която сдава багажа...очевидно е доказана и е изкарала бая.
Поздрави!
|
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 12.04.2017, 22:40:11 | Message # 5 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Аз съм за Ямадата :P
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 12.11.2017, 01:05:40 | Message # 6 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Темата е стара но я видях та да напиша инфо - имах пряко наблюдение точно към водната помпа докато въртях люда.Всички работят но....са шумни.Да, няма проблеми сигурно и най-евтиният DOLZ да боднеш но си шумят.С оригиналната YAMADA не се чува мотора.При мен беше Saleri и по думите на майстора при който ходя в последните години цитирам: - "На 300 бройки я има, я няма 1 дефектна, добри са доста".. Е окей, добри, добри но шуми от ден 1 та чак до 7-мата година и много изминати километри.Да, изкарват доста за сметка на по-шумната работа иначе Zappa го е написал - YAMADA с номера ако искаш да ти е тихо и спокойно.
В допълнение към написаното горе, човек ако сложи ОЕМ водна помпа точно на Прелюд ( не знам как е при другите модели на Хонда ) в service manual е написан ресурса на оригиналната водна помпа.Ако някой се е заравял да провери ще види, че е там е написано, че при смяна на ангренаж се вади ОЕМ помпата, проверява се за течове и луфтове и ако няма, сменя се г-рата и се продължава с нея т.е излиза по-евтино човек да е с ОЕМ-ска водна помпа по написаното в manual-a.Та освен тишината и ресурса не е въобще малък.
В червено е интервала за смяна на ангр.ремъци/ролки и помпа - с ОЕМ ремъци/ролки 168 000км ( при стандартни температури а не в Сахара или пък в Аляска ), а помпата за проверка...
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Неделя, 12.11.2017, 01:37:57 |
|
| |