Шарнири прелюд
|
|
Mkilla | Дата: Понеделник, 27.02.2012, 20:18:54 | Message # 1 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| След като днес ходих да сменя горивният филтър си поговорих малко с майсторите за шарнирите когато им дойде времето как се сменят.Уж ги рециклирали но така и не разбрах точно под "рециклирам" какво точно се има в предвид.Сами знаете как вървят шарнирите оригинално а именно с целите шенкели - поне задните.Да , но може и да се закупят отделно само шарнирите също оригинални а на всичко отгоре явно са еднакви и за четирите колела.Ето и темата на която попаднах случайно и щях да я преведа но мисля , че така е по-добре направо от първоизточника :
http://www.preludepower.com/forums/showthread.php?t=349707
Другото което търсих беше по каталозите на модела шарнирите но ги няма само тях на картинките както няма и парт номера им.Явно момчето си е поиграло да потърси само парт номерата
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 27.02.2012, 20:30:23 |
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 27.02.2012, 21:04:39 | Message # 2 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Аз съм си рециклирал и 4-те шарнира и съм много доволен.В Пловдив има едни майстори стругари които я правят тази работа за около 25-35лв на бройка като в цената влиза избиването/набиването и нови силиконови маншони.На предната ми Honda CRX с така направените шарнири карах 8 години и си бяха още здрави до момента в който продадох колата. Но всичко си зависи и на какъв майстор стругар ще попаднеш,има и мърлячи дето само ти вземат парите а работата им не струва!
п.с.Под рециклиране при тези ,се разбира:избива се шарнира,качва се на струг,отрязва се задната капсулована капачка,нарязва се резба в корпуса на шарнира, прави се метална капачка с резба която го затваря, правят се от поливинилхлорид нови черупки за шарнира,оправя се ябълката на шарнирния болт,затваря се всичко,слага му се нов маншон,набива се в главината/носача. Дано съм ти бил полезен.
Редактирано от nightfighter - Понеделник, 27.02.2012, 21:12:13 |
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 27.02.2012, 21:28:41 | Message # 3 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Колега , беше пределно ясен Все пак си мисля , че от нови шарнири по-добро няма но пък тази цена на която си ги направил е доста добра.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 27.02.2012, 21:29:39 |
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 28.02.2012, 13:33:18 | Message # 4 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Ако говорим за нови оригинални шарнири съм напълно съгласен с теб.Но пред нови ментак ,аз предпочитам рециклираните от тези майстори за които споменах.Има и още едно предимство,шарнира става разглобяем,и цената на следващия ремонт е на половина.Но досега никога не съм правил следващ ремонт,се така се е случвало ,че преди това съм се разделял с колата
|
|
| |