Как избрахме да имаме прелюд?
|
|
lud_po_prelude | Дата: Сряда, 25.04.2012, 19:44:49 | Message # 1 |
Йондан (4)
Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 82
Статус: Офлайн
| Пускам темичката за да може всеки да разкаже как е решил да има прелюд,как я е купил,между какви модели е избирал,мисля че ще интеренсно за всички.При мен нещата не се случиха от пръв поглед а по-скоро от втори.Миналата зима започнах да си търся кола,както повечето невръстни заблудени младежи се заглеждах по бмв,ауди,някой по евтини бенцове,алфа и т.н.,тоест всичко освен хонда.Към март месец с колега в пловдив бяхме в една автокъща и докато оглеждахме колите,в дъното на къщата видяхме една черна, ужасно мръсна ниска двуврата кола,с огромна предница(5 ген.).Поогледахме я, даваха я за 5000, някаква си хонда прелюд....за първи път чух за модела.Казах на колегата че никога няма да дам за такава кола толкоз пари,пък камоли да я купя.На следващата седмица минах пак през къщата и тогава я видях...този път излъскана,в центъра на автокъщата.Когато отивах към нея предницата ми се струваше все по голяма,и по голяма.От страни изглеждаше страшно дълга.И когато автоджамбазина ми я отвори и я запалих за първи път.....КРАЙ!!!!!От там на сетне не съм и търсил друга марка кола.Толкова ми хареса.След два месеца със бащата и неговия приятел,който се занимавал цял живот със пазарлъци отпрашихме за ямбол да огледаме бъдещата ми кола в една автокъща.Огледа беше около 20-мин,бащата е голям разбирач,огледахме я навсякаде,и след като се оказа че колата е технически изправна се почна пазарлъка.На мен ми казаха само да не се обаждам.Те почнаха-3700,а ние казахме-2900.Малко изчакване,те-3600,а ние 3000.Те контрираха че щяли да идват от сливен да я гледат,а ние-"ние сме дошли с парите в джоба,ако искаш да я продадете сега е момента" .Те-3200,след като им казахме че няма акумолатор,малко заяждане за надраскана броня и т.н.Аз като чух 3200,изтръпнах и казах на нашия купувай,а той-чакай,не бързай.Ние-3100,а продавача се позамисли и се съгласи.Купихме я за 3100,а наготвихме 4000.Това е приятели,моята изтория която цял живот ще помня.Макар да звучи смешно но за мен прелюда не е просто куп ламарини,а част от мен,и начин на живот.Вие сте.Дано не съм Ви отекчил.
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Сряда, 25.04.2012, 20:16:51 | Message # 2 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1073
| То стана традиция да говорим как сме купили прелюдите в темата в която пускаме и снимките.Но нищо аз пропуснах. И аз млад и зелен започнах да гледам обяви в нета като не търсех конкретна марка и модел,само исках да е спортна.И в този диапазон попадаха БМВ,Ауди и така нататък (знаете). И гледам си аз обявите и изведнъж някаква (тогава не ми направи впечатление)хонда прелюд.Зачудих се какво пък е това прелюд,защо не съм го чувал?Не и обърнах много внимание,но накрая ме принудиха финансовите обстоятелства.Обадих му се на човека и уговорихме среща.Отидох на уреченото място пръв и като я видях да идва първите думи в главата ми бяха"каквото ще да става тази кола ще бъде моя". Беше обявена за 3000лв аз имах 3500.Понеже баща ми си е смотаняк по рождение не дойде с мен като по-опитен да гледа за скрити повреди и да се пазари.Та бях сам при покупката.И оня ми каза обявена е за 3000,но е с направена музика,ксенони и би ксенони(по-късно се оказа,че няма би ксенони,но аз тогава не знаех какво е би ксенон освен,че са фарове) и заради тези модификации 3700лв.Имах парите и без никакви пазарлъци му казах купувам я (вече бях влюбен в нея).На другия ден отидохме на нотариус оправихме документите и успях да смъкна до едва 3500лв.Сега,ако го видя ще му счупя главата на нищо я беше направил и ми я продаде толкова скъпо,но аз съм си виновен.Както и да е оправих дефектите и сега се радвам на прекрасния прелюд от снимката и не мисля да я продавам.
|
|
| |
schnapps | Дата: Сряда, 25.04.2012, 20:21:05 | Message # 3 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 241
| Още от ученик бях мераклия за купе 2+2. Преди да купя Люда и аз гледах разни Е36 купета,даже почти бях спазарил една лачена 318 ИС,но слава Богу ,че се отказах.После имаше гледания на Сивици 5th и 6th,Astra Bertone ли не беше,Прелюд 4 дори и Ровер 216 с Д16А8 ,но не ме грабваха заради различни причини.И един ден пред единият от моловете в Стара Загора видях Люд 5th с цялостен пакет Мотеги,джанти 18 на тънки спици и ахнах-викам си това ще е ,а до преди това колата въобще не ме грабваше с нищо В последствие се запознах с човека с Прелюда и ми обогати доста енциклопедията за модела,иначе тея липове нямах представа как се казват и как се намират. И ...започна търсене на Людове 5th ,общо взето търсенето приключи бързо и се сдобих с моята мечта - мечта която в момента продавам ,но заради стечения на обстоятелствата ако не се продаден в близките месеци ще си ми остане в гаражчето надявам се дълги години
|
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 25.04.2012, 22:23:41 | Message # 4 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Available to users only
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 25.04.2012, 22:32:05 | Message # 5 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| За първи път видях прелюд-4 преди 20 години.Един градски бизнесмен,мутра,кредитен милионер....все таа,си я беше купил във вишнев цвят.Бях потресен от дизайна Все едно да видиш на живо ферари в онези времена точно след комунизма.Толкова разбирах и от коли де,още ученик в техникума Е,бях виждал и NSX по това време пак купен от един градски бизнесмен но това си беше като да гледаш спортните коли по списанията,като нещо недостъпно.След това,колкото пъти видя(в града сега са 5 а преди.... ) прелюд-4 си казвах,някой ден ще имам тази кола.И е на,17 години след като видях прелюда и аз съм собственик след като си продадох единия мотор което е голяма жертва,че са ми като наркотик.Мисля да я карам докато и паднат калниците и не мисля,че някога ще я продам освен ако не взема по-читав и по-запазен от моя или по други да не дава господ причини.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Сряда, 25.04.2012, 22:35:24 |
|
| |
galev_90 | Дата: Сряда, 25.04.2012, 22:58:19 | Message # 6 |
Хачидан (8)
Съобщения: 592
| Да се разпиша и аз. От самото начало още преди да имам книжка и такива работи исках спортна кола.Проблема беше че за първа кола родителите не искаха да чуват за спортни неща.След като покарах една лада самара известно време, се реши че ще се купува някаква малка количка.Бяхме се опътили за корса 1.4 или нещо друго до 1.4.Гледахме какви ли не купчини желязо и накрая купихме един Ровер.Тогава не бях фен на Японските коли.Бях на другия бряг.И с течение на времето се почна гледане на японски автомобили.Един ден като видях прелюд 4 онемях.Мисълта ми беше "боже господи каква е тази кола искам я,каквото ще да става".Проблема беше че доста непродаваем се оказа тогавашния Ровер.И се почна едно гледане на прелюди месеци наред.Пусках обява след обява да разкарам ровера и някакъв се нави за бартер за прелюд 4.Ходих да го гледам в люлин.Горкия беше изгнил страшно много.Като се качих в нея, бях като ударен с чук.Мечтата спортна ниска кола с мега якия вид.Направиха ми едно кръгче и бях удивен колко е бърза.Нищо че беше ф20-ка.И така по стечение на обстоятелствата не го взех този прелюд.Трябваше меко казано реставрация да се приложи.Някак си продадох ровера след смъкване на цената,и се почна търсене на прелюд 4.Гледам си един ден обявите в карс и мобиле и изкочи винен прелюд 4.Грабна ми окото говорих с собственика.Човека постоянно в движение,а колата седи в Хасково.Измислихме плана, и един ден с баща ми се натоварихме в семейното Ауди 100 и потеглихме към Хасково.Бях на седмото небе, като знаех че може би днес ще имам мечтана кола.Срещнахме се с собствениците на колата, беше в автокъща.От далечината я видях и останах без ума и дума.Разгледах я.Нямаше ръжди освен една точка колкото нокът на задната дясна вежда.Направих и едно кръгче, отново впечатлен, баща ми като ме видя толкова happy вика какво, взимаме ли я.Отговорих му естествено. прехвърлихме колата и потеглихме за София.Останах впечатлен от пъргавите кончета под капака, нищо че са 136 и така до ден днешен, правя си я леко полеко по мой вкус и с всяко качване с колата, все едно някаква магия става като отворя вратата.Гледам я отстрани пак някаква магия.Направо страшна история. :)Дано не съм ви отегчил много с изписания роман
Редактирано от galev_90 - Сряда, 25.04.2012, 23:00:26 |
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 26.04.2012, 05:51:23 | Message # 7 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Нямаше с какво да ходя на работа и си купих прелюд
|
|
| |
Jack | Дата: Четвъртък, 26.04.2012, 06:04:03 | Message # 8 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Съобщения: 255
| Аз като доидох тук през 2002 и ми казаха че ще ни трябват две коли,една за жената и една за мен.С жената си мислехме че теа са луди какви две коли бе?....оказаха се прави.Като европеец си купих Passat VR6-адски голяма грешка.Никакви такива вече.Почнах работа в Bridgestone 2003-та и един колега от Costa Ricca дофтаса една сутрин с 92 Honda Prelude???мамкаму си викам каква е тая спортна кола и му казвам дали мога да и вратна едно крагче а тои ми казва че не е сигурен дали мога да карам кола с рачни скорости.Kарах я а тои щеше да искарти дражките оt страх! След седмица или месец не помня колко автоматичната скоростна кутiя на пасата се развали и трагнах да си тарся друга кола-мечта-Nissan 300zx 90 до 96 година модел twin turbo и ходих да гледам един в един dealer и си купих>>>> `95 Prelude f22а1.от тогава се кефя на прелуда всеки ден все едно че сам го купил вчера.Почна се една,друга,трета.....сега карам #5. Hе мисля да го продавам.продавам си другия Prelude h22а4.малее това моито стана като лиубовно писмо.Sorry!
Редактирано от Jack - Четвъртък, 26.04.2012, 06:06:13 |
|
| |
policaja_old | Дата: Четвъртък, 26.04.2012, 14:11:18 | Message # 9 |
Полицай
Град/Държава: PZ-област/
Съобщения: 108
| за купуване сме ги купили,ама как ще се отърваваме от тях
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Четвъртък, 26.04.2012, 16:54:15 | Message # 10 |
Кудан (9)
Съобщения: 1073
| Quote (policaja) ,ама как ще се отърваваме от тях Пепел ти на устата,никога няма да се отърваваме.В краен случаи ще има мъчителна раздяла.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 26.04.2012, 19:27:38 | Message # 11 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Той точно това има предвид според мен
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 26.04.2012, 21:21:00 | Message # 12 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Аха май трябва да си купя още една и да я държа в гараж и да се изкарва 3-4 пъти в годината Ако можех и да я сложа в антрето като мотора едно време
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Jack | Дата: Четвъртък, 26.04.2012, 21:31:34 | Message # 13 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Съобщения: 255
| то моита втората я купих щото беше на далавера ама я направих и сега трябва да я раскарам.една ама с лубов!
|
|
| |
Bac0 | Дата: Четвъртък, 03.05.2012, 13:02:07 | Message # 14 |
Нидан (2)
Съобщения: 27
| Карам си аз Civic-a и изведнаж с около 45км ми се къса ляв долен шарнир.... Побарквам се вече от нерви понеже бяха сменяни преди не повече от 8 месеца,отивам на работа нощна смяна и ми званят по телефона да ми кажат, че в синеморец се продава прелюд 5-та г. одарена Викам си ... дай да я вида кво е що е ... гледам аз по снимките и си викам тая ще е . След около седмица отиваме с едни приятели с ремаркето да я зимаме. Взех , направих , все още карам Разбирасе доволен!!!
Не ми остана време на 29-ти иначе щях да доида на срещата Др. път
Prelude BB9 F20A4 The power of dreams !!!
|
|
| |