Днес смених радиатора
|
|
VIPER-CH | Дата: Вторник, 29.05.2012, 21:33:52 | Message # 1 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
| Крайно време беше да сменя водния радиатор и днес го смених.Проблема е,че продавача беше некоректен.Купих го за почти нов което е така на цена 90лв. с перка и капачка,което не влизаше в цената,дори и за негова сметка го изпратил.Всичко много добре но когато реших да го слагам от седем резби на двата вентилатора пасват само по една, и понеже реших да му звънна,телефона му беше изключен.Или трябваше да пълня гушите на еконт или да го мисля.Направих 5шини от алуминий 2мм. и нещата се получиха.Оригиналната капачка не става на гърловината на новия.Добре че го прати с капачката оригинална японска но пък вместо да е 1.1 бара като оригиналната е 0.9 бара.Защо подяволите не могат да са коректни и да споменат за различията???Идея нямам от какво е този радиатор който като размер и захващане към купето е абсолютно същия като на 4-та генерация но до там. Ето го и въпросния http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=70526 пп.Да бях си купил нов ....
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 29.05.2012, 21:38:16 | Message # 2 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| VIPER-CH аз ти показах обявата но нямам нищо общо с човека.Просто се опитвах да ти помогна с намирането на обяви за да си намериш по-бързо читав радиатор втора ръка и тази обява изглеждаше прилична.Бях ти пуснал линкове за още 1-2 даже.За капачката специално когато смених моя на Nissens също не пасна оригиналната капачка и от Юби Ко сложиха на 0.9 ( пак от Нисенс ) с която карам вече година.Мислех да я сменя с на 1.1 афтърмаркет но няма причина поради която да го направя след като пичовете в сервиза ме увериха в това Разрови се в service manual и погледни какво пише за капачките.Дават ги от 0.9 до 1.1 така че не го мисли това.Важното е че си се справил с поставянето на перките.Дай някоя снимка да видим творението
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 29.05.2012, 21:43:56 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 29.05.2012, 22:01:11 | Message # 3 |
BIKER
| Quote (Mkilla) VIPER-CH аз ти показах обявата но нямам нищо общо с човека. Естествено!!!На теб само благодарности ти дължа Quote (Mkilla) Дай някоя снимка да видим творението Стана добре ,с хубав материал,широки шайби,болтове по размер и самозаконрящи гайки но бях толкова ядосан,че не снимах а и имах един съединител на Г-класа за смяна и доста бързах,че да смогна всичко на деня да направя. Да,тази капачка е с един остър клапан надолу и малка гумичка.Не е като оригинолното.И аз си мисля,че ще върши работа 0.9 бара.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Garfi | Дата: Вторник, 29.05.2012, 22:11:57 | Message # 4 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Не се притеснявай за капачката, оригинална е и тая, просто има два модела. Като казвам оригинална имам предвид, че не е преправяно нещо.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 29.05.2012, 22:18:07 | Message # 5 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Garfi също има такъв радиатор, който е с различна капачка
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 29.05.2012, 22:23:34 | Message # 6 |
BIKER
| Quote (Garfi) просто има два модела. Помислих си го,защото си личи че е оригинолно а този радиатор е тънък като на 5-та генерация и наполовина по-лек. И все пак идея нямам какви вентилатори се поставят на този радиатор.Все си мисля за акорда...Виждал съм акордов едно към едно като на 5-та генерация с Ф20 мотор.Интересното е,че захващането на вентилаторите е еднакво с на 4-та генерация,само размера на радиатора е друг.Баси кашата
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 29.05.2012, 22:24:55 |
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 29.05.2012, 23:03:52 | Message # 7 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| По принцип enigma e точен . Звънни му пак или ако искаш питай Мони ако си спомня какво му е продавал. Той енигма имаше оригинален Прелюд BB4 и по едно време миналата година реши, че ще го продава на части за да си прави някакъв Сивик бегачка с H22-ката от Прелюда. Та мисълта ми е, че ако радиатора е от неговия Прелюд, то Прелюда е BB4 с десен волан (разбира се), та може разликите да идват от там.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 29.05.2012, 23:39:11 | Message # 8 |
BIKER
| Не мисля,че там е проблема,неговата перка която ми прати също беше хваната с някакви ламаринки от конструктор Интересно,че не се вижда на снимката.Може и да е точен но с мен не беше.Думите ми бяха; За прелюд 4-та ли е?Всичко точно ли е?Да не стане грешка и само да цакаме на куриерите. Отговора; Да,няма да имаш проблеми,за 4-та е.Ще ти го дам с перката и капачката. Не,че перката ми трябва,и без това е с 4 перки а моята с пет
Не знам дали го е пратил за негова сметка + бонусите за да не се чувствам прекаран и да му звъня но ме дразни факта,че не спомена,че това не е радиатор за 4-та.Не ,че не го направих и то перфектно но до някаква степен съм перфекционист и когато и да ги погледна тези планки ще ме дразни. Просто нямах отделени пари за истински радиатор а моя е под всякаква критика и като ще давам 160-180лв за нов не-марков(дори нама марка какъв е) какъвто е и неговия предпочетох да е този.Все пак е почти нов. Майната му на радиатора,след време ще го сменим с месингов по поръчка.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 01.06.2012, 18:39:47 | Message # 9 |
BIKER
| Quote (Mkilla) Дай някоя снимка да видим творението Творение е силна дума но стана здраво
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
| |