Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Кратки и бързи въпроси.
VRGДата: Петък, 22.11.2013, 20:05:26 | Message # 856
Сандан (3)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 42
Статус: Офлайн
Всъщност, това не е важното, какъв протокол се използва за съобщаване на грешки. Тези кодове на някои коли се изписват направо на таблото.
Имам познат, който има гаражен сервиз със стенд. Неговият стил на диагностика обаче, е следният:

"Имаш грешка в ламбда сондата - ще сменяш сонда. Прегряване на блока - нова водна помпа. Грешка в ъгъла на изпреварване - свещи, кабели, а най-добре и делко" и т.н.

Мисля, че разбираш.

nightfighterДата: Петък, 22.11.2013, 22:13:49 | Message # 857
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Нещо не мога да разбера от какъв зор ти е това нещо. Слагаш си кламера и диагностиката ти е готова.

dominikoДата: Събота, 23.11.2013, 00:04:37 | Message # 858
Годан (5)

Град/Държава: Shumen/Bulgaria
Съобщения: 139
Quote ggushterov24385
87.00mm (Standard Bore)
Правилно ли да разбирам, че Б са 87.25? Имам и друг въпрос - гледам има бутала на 87.5 88мм , при положение че не може да се прави хонинг на блока, това означава ли че трябват задължително ризи или има блокове които може да се разтържат? Говорим за атмосферен тунинг :).

ggushterovДата: Събота, 23.11.2013, 07:20:40 | Message # 859
Кудан (9)

Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
Quote dominiko ()
Правилно ли да разбирам, че Б са 87.25? Имам и друг въпрос - гледам има бутала на 87.5 88мм , при положение че не може да се прави хонинг на блока, това означава ли че трябват задължително ризи или има блокове които може да се разтържат? Говорим за атмосферен тунинг :).
http://preludebg.com/forum/12-1700-1
А ко ще слагаш бутала различни от оригиналните или Mahle Gold ти трябват ризи. Ако ще слагаш по-големи бутала ти трябват ризи. Ако искаш да минеш без ризи си взимаш Б16 или Б18 - те са с железни ризи :) Всички двигатели от Н серията са със Fiber Reinforced Metal Sleeves (да се превежда по усмотрение :) ) и не подлежат на хонинг, както и не търпят aftermarket бутала. До момента единствено Mahle правят бутала които са съвместими с оригиналните ризи на Н моторите. Всички останали твърдящи това ЛЪЖАТ, други просто няма. Или сток бутала или Мале.
http://realstreetperformance.com/store....10.html
Варианти за ризи колкото искаш, но най-добри и доказани са тези на Darton които като цена са доста солени ( http://realstreetperformance.com/store....71.html ). От там на татък вече има бутала които са и по 90мм и пак можеш да ги сложиш на колата. От приятел който кара с ризи на Darton знам, че са много яки. Казвал ми е, че е чупил бутало и ризата не е била дори надрана. Абе идиото-устоичиви са с 2 думи :D

ggushterovДата: Понеделник, 25.11.2013, 19:48:52 | Message # 860
Кудан (9)

Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
Някой има ли идея дали шайбите на коляновия вал на Х22 и Х23 са еднакви

nightfighterДата: Вторник, 26.11.2013, 00:45:40 | Message # 861
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote ggushterov ()
шайбите на коляновия вал на Х22 и Х23 са еднакви
Не са!На Х22 е с 5 писти и с по-малък диаметър,на Х23 с 4 писти и по-голям диаметър.За пистите важи и за шайбите на генератор,АС компресор.
Иначе може да се сложи и от Х23 на Х22 и обратното, ама трябва друг ремък и е желателно(наложително ако искаш да стане добре)  да смениш и шайбите на генератора компресора.

Редактирано от nightfighter - Вторник, 26.11.2013, 00:50:52

DanchoДата: Четвъртък, 28.11.2013, 21:21:15 | Message # 862
Годан (5)

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 105
колеги - какво се случва ако се префорсира F20 ка ?? в смисъл от по голяма предавка да се върне на по малка ама оборотомера да отиде след 8000 rpm ???

MkillaДата: Четвъртък, 28.11.2013, 21:48:42 | Message # 863
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
С газова ли си ? Преди да ме нападнат 100 човека ще кажа , че има няколко случая на коли след поставяне на газ да им чезне прекъсвача , което не знам как е възможно та на 8000rmp при положение , че прелюда ( F20 ) изключва на 7400-7500...Сигурен ли си в това което пишеш и от коя на коя предавка си слязъл ?

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

ZAPPAДата: Четвъртък, 28.11.2013, 22:06:03 | Message # 864
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

GarfiДата: Четвъртък, 28.11.2013, 22:30:34 | Message # 865
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
DanchoИма риск са да се счупи скоростната кутия. Другите варианти са газоразпределителната система и съедините.
Mkilla, моля те не говори за неща, които не знаеш.

VIPER-CHДата: Четвъртък, 28.11.2013, 22:34:44 | Message # 866
BIKER

Съобщения: 4176
И аз се чудих,какво общо има прекъсването на горивото с оборотите когато сваляш на по ниска предавка :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

VIPER-CHДата: Четвъртък, 28.11.2013, 23:01:27 | Message # 867
BIKER

Някой да ме светне,кви са решетките на говорителите ми?Наподобява на карбон...не съм виждал такива по други прелюди или бъркам...?!?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

DanchoДата: Четвъртък, 28.11.2013, 23:13:04 | Message # 868
Годан (5)

Съобщения: 105
нямам газово и сутринта се гоних из сливенските пътища и малко пообърках предавките вместо 4 та уцелих 2ра - при положение че на 3 та се включи ограничителя. и ограничителя ми е на 6 800rpm не на 7 500rm. питам защото днес за първи път и пратих стрелката на оборотомера далече след 8 000rpm .

GarfiДата: Четвъртък, 28.11.2013, 23:43:11 | Message # 869
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
VIPER-CH, някой си е играл с тия решетки според мен.

VIPER-CHДата: Четвъртък, 28.11.2013, 23:46:49 | Message # 870
BIKER

Quote Garfi ()
някой си е играл с тия решетки според мен.
Изглеждат си оригинал а не преправени.Отзад си има всичко,резбиза говорителя и т.н.

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda