Зимни гуми: KORMORAN SNOWPRO vs BARUM POLARIS 3
|
|
rollin | Дата: Понеделник, 12.11.2012, 22:15:27 | Message # 1 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
Статус: Офлайн
| Един приятел кара с Кормораните и е супер доволен, даже миналата зима и аз тествах Нисана му в доста дълбок сняг и ми се стори, че гумите държат много добре, но все пак да се допитам до колеги които може би са ползвали някоя от гумите. http://www.diana-ltd.com/tire/94774A8A890E40B3A41AF48700FF5753 http://www.diana-ltd.com/tire/F2B92B733D2B4F31A78CCAA94BE9A873
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 12.11.2012, 22:21:10 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Тоа корморан е смотан.В снега е добре но на лигаво и киша не ме кефи Барума според мен.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 12.11.2012, 22:22:07 | Message # 3 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| На мнение съм , че гуми ако се купуват нови по-добре да се напрегне малко човек и да си купи доказани марки.Винаги има разлика в качеството след първата зима м/у марковите и бюджетните с копирани шарки.Ако си готов да дадеш 90лв на гума по-добре дай още по 20тина и си вземи Фулди , Фалкен , Файърстоун , Гиславед т.е нещо от среден клас.Не бих си давал парите за по-евтини гуми ако ще са нови.Zappa продаде много добри зимни галоши преди 1 месец за добри пари и предполагам , че изпадат и такива оферти от време на време не само в този форум.На въпроса кой от 2та модела е по-добър не мога да ти отговоря защото не съм карал с нито един от 2та модела но когато питах за Корморан от любопитство преди да си взема Фулдите ми обясниха просто и ясно да си взема Фулда или Гиславед за близки до тези пари. Не знам кой размер търсиш но ако е 195/60/15 Гиславед са по 105лв , Фалкен 110лв и тн.. т.е разликата не е толкова голяма.Ако имаш и човек да ти ги даде с малка отстъпка не знам какво има да му мислиш
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 12.11.2012, 22:26:51 |
|
| |
sean__john | Дата: Понеделник, 12.11.2012, 22:30:16 | Message # 4 |
Йондан (4)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 96
| Ползвал съм гуми на марката Kormoran чисто нови 185/60/14 карах ги на Volvo 480 колата е около 1 тон с доста остра муцуна и не ми се е случвало да ме предават дори и в повечко сняг. Говоря за истинско зимно каране във Враца кадето като падне сняг държи по месец и полвина два и снегопочистването ни е на много ниско ниво. Бях хубави меки гуми на хубави пари, бих си закупил пак.
Редактирано от sean__john - Понеделник, 12.11.2012, 22:41:42 |
|
| |
eDaniel | Дата: Понеделник, 12.11.2012, 23:26:12 | Message # 5 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Познавам доста хора, които карат със зимни Корморани и са доволни. Аз лично не ги харесвам тези гуми, но има добри отзиви за тях. За Барума не мога да кажа нищо. Аз си взех Sava Eskimo S3+, за които имам отлични отзиви специално за сняг.
Шарката на Sava-та е много добра и са супер копачки Вижте само за какви блокчета говорим.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 13.11.2012, 00:02:39 | Message # 6 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Евала на таа Сава,страшни са Quote (eDaniel) Вижте само за какви блокчета говорим. Най-хубавата част от гумата накъдрената периферия на всяко блокче-тоа зиг-заг в централния и страничните канали.Също и ивиците с тази форма за леда
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 13.11.2012, 00:08:56 | Message # 7 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Скоро ще мога да ви дам отзиви. Там където паркирам е страшно зимата и яко си личи разликата между гумите Дано тази зима да е по-лека от предната...
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 13.11.2012, 01:28:37 | Message # 8 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Аз съм доволен от Корморана,на жена ми колата е с такива зимни(165х65х14) и се държи много добре!За Барума нямам впечатления!
Редактирано от nightfighter - Вторник, 13.11.2012, 01:32:43 |
|
| |
schnapps | Дата: Вторник, 13.11.2012, 18:42:10 | Message # 9 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 241
| Карал съм със Сава и с Гиславед и от двете бях очарован от държанието им на сняг,но дотам .На сухо бяха "тежки" някак си и нямаха сцепление. В момента люда го мъча с една Фулда Монтеро 2 - стойте далеч от тази гума ,Монтеро 3 и новата им серия не знам как са,но Монтеро 2 е отврат. Последния тест на Аутобилд го печели Континентал TS850 ,гледам че се продава за 118 лв. 195/65-15,отделно в теста гумата на Клевер (забравих модела) също се представи добре в по-долния клас-нея я гледах около 100на лева.
Kormorana (някой от моделите им)баща ми го търкаля на една Дачия Логан,ама получаваше мускулна треска от него,много тежки бяха-смени ги с някакви 2ра ръка Гудиярки и се роди,въпреки че Корморана го взе нов.
Редактирано от schnapps - Вторник, 13.11.2012, 18:44:51 |
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 13.11.2012, 19:33:17 | Message # 10 |
Джудан (10)
| Баща ти зимен Корморан ли кара или летен? За летните ги знам, че не струват но зимните са друга бира
|
|
| |
schnapps | Дата: Вторник, 13.11.2012, 19:58:01 | Message # 11 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 241
| Зимен,понеже имаше една случка в сняг,може и всичко да опира до модел разбира се,а и в интерес на истината той я взе 2007 и тогава ги купи,а през тази година не знам дали бяха купени от Мишлин
|
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 13.11.2012, 20:13:12 | Message # 12 |
Джудан (10)
| Континентала ги погледнах обаче са прекалено скъпи... с 20% отстъпка цената им за брой е 119лв, а Корморана ще ги взема за 135лв двете... няма база за сравнение в цената
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 13.11.2012, 20:19:03 | Message # 13 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Така е , прав си относно цената но все си мисля , че когато купуваш нови гуми е добре да дадеш малко повече за да си сигурен в качеството на гумата и да можеш спокойно да я караш следващите 3-4 зими.Когато вземеш прекалено бюджетна гума след 2рата зима а и често след първата тя вече не е същата за разлика от по-марковите.Както са го казали англичаните "Не съм толкова богат за да си купувам евтини неща" Все пак много зависи и къде караш.Ако зимата не ти е основна кола т.е вадиш я 1-2 пъти в седмицата да отидеш до кафето може и с по-евтин вариант да се мине но ако пътуваш из България зимно време я на курорт или пък просто някаде където ти видят очите или пък возиш семейство и искаш да си сигурен аз лично не бих рискувал.Това което сте го постнали като шарка е прекрасно но не само от шарката зависи дали гумата е добра както всички знаем.Каучука е много много важен защото като стане на кокал или пък като цяло още от нова е много твърда и да е добра шарката няма да се държи добре при зимни условия.И за последно да ти кажа , че се качвах до Рилският манастир миналата година преди Коледа а там знаеш какво е но бях с нови гуми Фулди и нямаше абсолютно никакви проблеми нито при изкачване нито при спускане.Не ги хваля галошите но в преспите драпаше като фадрома.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 13.11.2012, 20:27:10 |
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 13.11.2012, 20:23:05 | Message # 14 |
Джудан (10)
| Така е ама нали се сещате, че прелюда с това ниско окачване върви в снега само ако е почистено или е по малко от 10см, аз няма да превземам еверест с тея гуми, а и зимата извън града не излизам точно с Прелюда
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 13.11.2012, 23:09:16 | Message # 15 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Фулдата (Монтеро 3) не е нищо особено, нито на сухо, нито на сняг. Останах със смесени чувства от тези гуми като цяло. Савата наистина е много добра за сняг, но както каза колегата schnapps по-горе на сухо не са толкова добри. Същото важи и за всички други гуми, които имат голямо разстояние между блокчетата. Това мен не ме притеснява никак защото най-големият зор зимата е като трябва да се копа снега а там Савата може да направи за смях доста по-скъпи гуми (лично мое мнение). Друга гума, която според мен е добра (от опит) е Bridgestone LM-32. Ако търсите нещо наистина евтино, може да хвърлите един поглед на Debica Frigo 2 MS. Карал съм служебни коли с такива гуми и са отлични за сняг.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |